1. Home »
  2. Stiri pariuri sportive »
  3. PokerStars, scădere a veniturilor pentru al treilea trimestru la rând. Pierdere asumată + ce se încearcă

PokerStars, scădere a veniturilor pentru al treilea trimestru la rând. Pierdere asumată + ce se încearcă

Cristian Mihala
Cristian Mihala

2019-08-27 12:02:55

image PokerStars, scădere a veniturilor pentru al treilea trimestru la rând. Pierdere asumată + ce se încearcă

PokerStars a înregistrat o scădere în ultimul trimestru din 2019, fiind pentru prima oară în ultimii 5 ani când cunoscuta platformă online de poker coboară sub 200 de milioane de dolari.

JOACĂ ACUM LA CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX

Conform Poker Industry PRO, pentru al treilea trimestru la rând veniturile PokerStars au cunoscut o scădere. În trimestrul trei din 2019, camera de poker online a avut încasări de 191,5 milioane de dolari, cu 12% mai mici decât în aceeași perioadă a anului trecut (212 milioane de dolari în 2018).

The Stars Group a achiziționat anul trecut Sky Betting & Gaming, astfel că operatorul s-a axat, pe lângă poker, pe pariuri și cazinou. În ultimul trimestru din 2019, pentru prima oară pokerul a fost depășit de aceste două noi componente. Astfel, din veniturile totale, pokerul a reprezentat 30,4%, în timp ce pariurile au urcat vertiginos, până la 35,7%. Și cazinoul a cunoscut o expansiune, reprezentând 30,8% din veniturile companiei.

Chiar și în aceste condiții, PokerStars rămâne pe primul loc în cadrul operatorilor online de poker, având de trei ori mai mulți clienți decât locul secund în ierarhie. Totuși, față de aceeași perioadă a anului trecut, lucrurile s-au mai echilibrat, PokerStars având în august 2018 de patru ori mai mulți jucători decât operatorul de pe locul doi.

De notat că aceste scăderi erau așteptate, PokerStars luând în ultima perioadă o serie de măsuri care nu au fost pe placul profesioniștilor. Ca atare, administratorii camerei de poker anticipau scăderi pe termen scurt și mediu. Însă, modificările făcute în ultimele luni - chiar dacă au adus momentan o scădere - sunt menite să asigure un profit mai mare în perspectivă. Concret, așa cum vom explica mai jos, e vorba de o pierdere asumată, în condițiile în care PokerStars a luat o serie de decizii în favoarea jucătorilor recreaționali. Chiar dacă pentru moment au pierdut, pe termen lung lucrurile se anunță un succes.

De ce a scăzut PokerStars

Explicațiile pentru scăderea PokerStars țin de o serie de măsuri nepopulare pentru grinderi. Ele au fost făcute în sprijinul jucătorilor recreaționali, care reprezintă o prioritate pentru camera de poker.

Astfel, PokerStars a limitat participarea la maximum 4 mese de cash simultan. Independent de mize sau de tipul de joc. Decizia poate fi surprinzătoare pentru mulți, în condițiile în care jucătorii aveau voie până acum să evolueze la până la 24 de mese simultan. S-a ajuns astfel la o reducere mai mare de 80%, iar hotărârea poate fi văzută drept una ciudată și nerentabilă.

Explicațiile pentru care s-a ajuns aici sunt simple. Jucătorii recreaționali reprezintă targetul principal al PokerStars în acest moment, iar numărul jucătorilor care evoluau pentru distracție pe platformă a fost în continuă scădere, în ultimii ani.

Asta pentru că mulți profesioniști evoluau la foarte multe mese în paralel, iar jucătorii recreaționali aveau șanse foarte mici să câștige bani. Concret, într-o companie atât de puternică, începătorii pierdeau aproape mereu, iar acest lucru a dus la un număr tot mai mic de jucători care să evolueze pentru farmecul jocului. Pentru că aceștia au conștientizat că nu au calitățile necesare încât să facă față. 

Timpul de reacție a fost și el scurtat

Una dintre cele mai frecvente nemulțumiri ale celor care joacă poker online era legată de factorul timp. Concret, mulți erau de părere că, pentru ca un joc să se termine, durează prea mult. Asta ca urmare a faptului că unii irosesc timp prețios în luarea unor decizii banale. Cei responsabili de destinele PokerStars au venit cu o nouă măsură care să îmbunătățească experiența la masa de poker: au schimbat durata în care iei deciziile la jocurile de tip cash.

Astfel, timpul în care trebuie să iei o hotărâre, la jocurile de tip cash, a fost redus cu aproximativ 40%. De asemenea, timpul pe care îl deții în bancă, pentru deciziile importante, a scăzut. Măsura vine în sprijinul jucătorilor recreaționali, care vor în primul rând să se distreze și nu sunt dispuși să petreacă foarte multe ore în cadrul unei sesiuni de poker. Această decizie îi afectează însă pe grinderii obișnuiți, care evoluează în paralel la mai multe mese. Aceștia vor avea mult mai puțin timp să acționeze.

Ponturi / Predicții

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX