1. Home »
  2. Stiri pariuri sportive »
  3. Pariuri speciale pe Tik Tok: dispare din SUA cea mai în vogă rețea socială?

Pariuri speciale pe Tik Tok: dispare din SUA cea mai în vogă rețea socială?

victorpartan
victorpartan

2023-05-16 15:54:43

image Pariuri speciale pe Tik Tok: dispare din SUA cea mai în vogă rețea socială?

Lansată în anul 2016 în China, Tik Tok este în prezent una dintre cele mai în vogă rețele sociale. Potrivit celor mai recente informații, aplicația are aproximativ 1,04 miliarde de utilizatori activi, dintr-un total de 1,6 miliarde înregistrați. În fiecare zi, videoclipurile postate pe această rețea înregistrează, în medie, un miliard de vizualizări.

Pariază pe soarta Tik Tok beneficiind de un bonus atractiv

În Statele Unite ale Americii există peste 150 de milioane de utilizatori. Acolo sunt, însă, și cele mai mari probleme pentru deținătorii afacerii. Guvernul american a cerut companiei-mamă a TikTok, grupul chinez ByteDance, să îşi vândă acţiunile de la această aplicaţie, în caz contrar aceasta urmând să fie interzisă în SUA. Mulți membri ai Congresului consideră că platforma este o amenințare la adresa siguranței naționale, prin intermediul ei China putând să întreprindă acțiuni de spionaj sau să îi manipuleze pe cetățenii americani.

Un proiect de lege susținut de Casa Albă „ar permite statului american să împiedice anumite state străine să exploateze servicii tehnologice într-un mod care ameninţă datele confidenţiale ale americanilor şi securitatea noastră naţională”, a dezvăluit consilierul pe securitate națională Jake Sullivan.

Cu 54 voturi pentru şi 43 împotrivă, parlamentarii din Montana au decis luna trecută să interzică complet TikTok în acest stat începând cu ianuarie 2024. Decizia trebuia să mai fie semnată de către guvernatorul Greg Gianforte, unul dintre cei mai mari susţinători ai interzicerii TikTok în Statele Unite ale Americii. Așadar, nu poate apărea nicio surpriză.

Pe de altă parte, există și multe voci care susțin că o asemenea interdicție este imposibil de impus și că totul se poate decide în tribunal, iar „ByteDance are tone de bani, va angaja o armată de avocați și va lupta”.

Am prezentat contextul în care bookmakerii au introdus în ofertă pariuri referitoare la Tik Tok. Agenția Betano, de exemplu, are trei provocări pentru pariori:

Un pariu pe intezicerea Tik Tok până la finalul acestei luni ar însemna bani pierduți. Este foarte greu să fie luată o asemenea decizie la nivel național. 

Elon Musk este unul dintre cei care sunt împotriva interzicerii Tik Tok. Proprietarul Tesla și Twitter nu crede că printr-o rețea socială pot fi întreprinse acțiuni de spionaj prin care un stat să afle ceva ce nu se știe deja. „Pe Tik Tok sunt doar niște dansuri prostuțe”, a spus Musk, în cadrul forumului „China Development”. Potrivit businessinsider.com, Musk este unul dintre puținii cumpărători potențiali pentru Tik Tok. Lista este foarte scurtă pentru că valoarea afacerii este estimată între 40 și 100 de miliarde de dolari. 

Doar Google și Meta ar avea puterea financiară să facă o ofertă, dar prima companie are Youtube, iar a doua deține Facebook și Instagram, iar o asemenea achiziție ar putea echivala cu încălcarea legilor antitrus. Dintre cele trei pariuri propuse, doar ar treilea ar avea șanse să iasă, dar și acelea extrem de mici.

Pariază pe soarta Tik Tok beneficiind de un bonus atractiv

Salut! Sunt jurnalist de sport încă din anul 2000. În principiu, știu cam tot ce mișcă în fotbalul românesc, atât la suprafață, cât și în subteran. Am făcut parte din Comisia de Istorie și Statistică a Federației Române de Fotbal, contribuind la realizarea mai multor cărți despre istoria fotbalului românesc. Bineînțeles, sunt parior. Din când în când, mai joc și la sloturi. Favoritul meu este Shin ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX