1. Home »
  2. Stiri pariuri sportive »
  3. Mișcare importantă pe piața suedeză: Evoke Gaming, preluată cu 7 mil euro de Mr Green

Mișcare importantă pe piața suedeză: Evoke Gaming, preluată cu 7 mil euro de Mr Green

Mirel Nicolaie
Mirel Nicolaie

2017-12-22 08:22:16

image Mișcare importantă pe piața suedeză: Evoke Gaming, preluată cu 7 mil euro de Mr Green

Operatorul de jocuri de noroc online din Suedia - Mr Green a achiziționat operațiunile Evoke Gaming, care include site-ul de jocuri de noroc Redbet.com. Compania nordică a anunțat la începutul acestei săptămâni că a ajuns la un acord de 7 milioane de euro pentru cumpărarea Evoke Gaming din Malta, de la Bonnier Growth Media. În afara platformei Redbet.com, Evoke mai include Vinnarum Casino și site-urile de bingo Bertil și MamaMia - toate concentrate în special pe Suedia, dar și pe alte piețe nordice. (foto: gamblinginsider.com)

Mr. Green a dezvăluit faptul că Evoke a generat venituri în valoare 15,5 milioane de euro în 2016. În primele nouă luni din acest an, însă, veniturile au scăzut la 7,4 milioane de euro. Iar noul proprietar spune că cifrele au fost afectate în mod negativ de migrația către o nouă platformă tehnologică. La acestea se adaugă măsurile de restructurare anunțate de Mr. Green pe care le va face până la încheierea efectivă a tranzacției - în primul trimestru din 2018. 

Compania susține că relansarea din această vară a site-urilor Redbet și Vinnarum a dus la o "creștere favorabilă". CEO-ul Evoke, Fredrik Stael von Holstein, a confirmat această informație, afirmând că afacerea era deja "în pragul unei schimbări semnificative". Von Holstein va rămâne șef al operațiunilor lui Evoke și după încheierea tranzacției, el urmând să devină membru al echipei manageriale a Mr Green din Malta. 

Evoke (foto: maltaigamingsummit.com) are în prezent 82 de angajați din Malta, dar noul proprietar nu a făcut niciun comentariu referitor la acest aspect. Mr Green a anunțat, însă, că nu se așteaptă ca această achiziție să aibă vreun impact asupra câștigurilor din 2018 și a avertizat asupra unui impact negativ în ceea ce privește fluxul de numerar de anul viitor. Se anticipează că obiectivele de creștere vor fi de cel mult 20% până în 2019, dar că acestea nu vor fi ”afectate” de achiziția Evoke Gaming. 

În octombrie, Mr Green a raportat venituri pentru trimestrul al treilea cu 28,4% mai mari, până la 295 milioane SEK (35 milioane dolari), în timp ce câștigurile aproape s-au triplat până la 50,6 milioane de SEK. De ”vină” a fost lansarea propriei case de pariuri sportive și a noului concept Green Gaming responsabil de jocurile de noroc. 

Deschide cont și joacă la cazinoul online recomandat de PariuriX!

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Gabriel Morariu
0
Câștigate
0
Pierdute
0
2
Tudor Cosma
0
Câștigate
0
Pierdute
0
3
Dan.Oancia
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX