1. Home »
  2. Stiri pariuri sportive »
  3. Mihai, omul care a scăpat de dependență, își oferă ajutorul. Poveste emoționantă

Mihai, omul care a scăpat de dependență, își oferă ajutorul. Poveste emoționantă

Mirel Nicolaie
Mirel Nicolaie

2017-11-13 17:48:50

image Mihai, omul care a scăpat de dependență, își oferă ajutorul. Poveste emoționantă

Dependența față de jocurile de noroc reprezintă un subiect delicat. Și noi am tras de nenumărate ori un semnal de alarmă și i-am îndemnat pe cei care au probleme să apeleze cu toată încrederea la jocresponsabil.ro. Asta a făcut până la urmă și Mihai Munteanu, un tânăr de 25 de ani din Galați, care mai apoi a vrut să spună tuturor prin ce calvar a trecut în căutarea drumului pierdut. 

Dependenţa, de oricare fel ar fi ea, nu duce niciodată la ceva bun. Dar există oameni care, conştienţi de problema pe care o au, aleg să ceară ajutor. Cu mâna pe inimă, Mihai a povestit într-un interviu incredibil pentru viata-libera.ro cum jocurile de noroc i-au acaparat viața. Nimic nu anunța disperarea și chinul tănărului care a început să joace în urmă cu cinci ani. Asta, până când a început să împrumute bani de la diferiți prieteni, cunoscuți sau colegi. 

Marea lui calitate, pentru că în tot răul a existat și așa ceva, e că nu a împrumutat bani de la cămătari sau de la alte persoane dubioase. Cu toate astea, prietenii i-au ”hrănit” dependența ajutându-l cu sume importante care, încet dar sigur, au început să dărâme totul în jurul său. Mihai locuia în Bucureşti şi lucra ca programator, însă și-a pierdut job-ul foarte bine plătit din cauza problemei sale. Totodată, familia începuse să-și piardă încrederea în el și să fie dezamăgită de toate acțiunile lui Mihai. 

"Cred că mai cumplită decât orice durere fizică e durerea pe care am simţit-o când am realizat cât de tare mi-am rănit familia şi prietenii", povesteşte el cu tristețe. Abia după doi ani de jocuri de noroc, Mihai a început să conştientizeze că ceea ce i se întâmplă nu e normal și că trebuia să facă ceva să iasă ”la suprafață”. Ca urmare, a cerut ajutorul specialiștilor și pentru el au urmat trei luni de terapie. Iar în timpul ăsta a realizat, în sfârșit, ce i se întâmplă și cum poate să iasă din situația asta. 

Terapia, dar și fapul că a realizat singur ce probleme grave poate avea dacă nu se oprește, au făcut ca el să nu mai calce într-o sală de jocuri de noroc începând cu 1 decembrie 2016. Mai are puțin și ”sărbătorește” un an. Un an în care a înțeles cât de multe a pierdut în perioada în care gamblingul era totul pentru el. Acum, familia, prietenii și colegii lui vorbesc cu mândrie despre reușita lui Mihai, care a strâns din dinți pentru a redeveni un om normal..”Existau tentaţii peste tot şi nu mi-a fost uşor să mă abţin de la a mă duce să joc. Dar mi-am dorit prea mult să las în urmă acea perioadă a vieţii mele şi am reuşit acest lucru!", spune Mihai acum, cu mândrie în glas.  

Mihai are acum două joburi şi spune că este foarte mulțumit de cum decurge viața lui. De lucrurile astea vrea să-i facă și pe alții să-și dea seama, astfel că tânărul s-a oferit să-i ajute pe cei care au nevoie de o mână întinsă. Motivul pentru care el a dorit să-şi împartă povestea este că, de multe ori, în spatele unui zâmbet se poate ascunde o mare problemă! Mulţi aleg să se ascundă și le este rușine să recunoască faptul că au o problemă legată de jocurile de noroc. Iar Mihai știe cel mai bine ce înseamnă asta.

"Mi-am dorit mult să pot să spun prin ce-am trecut şi cum m-a schimbat experienţa asta. Vreau să le arăt oamenilor că ar trebui să se deschidă mai mult. Dependenţa, de oricare fel ar fi ea, este o boală şi poate să se întâmple oricui". Dar, am mai adăuga noi, dependența este o boală care poate fi tratată! 

Ca un sfat, pentru cei ce ştiu că au o problemă, Mihai le recomandă să lase ruşinea de-o parte şi să ceară ajutor de specialitate pentru a putea reintra pe un făgaş normal. Cei care vor să îl contacteze pe Mihai îl pot găsi activând în cadrul proiectului Prosalvita, unde, alături de psihoterapeutul Florian Miu, încearcă să întindă o mână de ajutor persoanelor care trec prin situaţii similare. 

Joacă responsabil și nu investi mai mult de 10% din salariul lunar în jocuri de noroc! Nu uita că nu se poate trăi din această activitate! Dacă te confrunți cu probleme de joc, apelează la jocresponsabil.ro!

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Dan Ștefanescu
+59.84
Câștigate
18
Pierdute
7
2
Tudor Cosma
+51.84
Câștigate
40
Pierdute
24
3
Gabriel Morariu
+38.68
Câștigate
23
Pierdute
10

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX