1. Home »
  2. Stiri pariuri sportive »
  3. Patru jucători de poker au fost arestaţi, după ce au fost prinşi că trişează. Ce metodă foloseau pentru a câştiga mereu

Patru jucători de poker au fost arestaţi, după ce au fost prinşi că trişează. Ce metodă foloseau pentru a câştiga mereu

Cristian Mihala
Cristian Mihala

2016-10-05 14:03:24

image  Patru jucători de poker au fost arestaţi, după ce au fost prinşi că trişează. Ce metodă foloseau pentru a câştiga mereu

marked-cards.jpg

Patru jucători chinezi de poker au fost arestaţi săptămâna aceasta, după ce poliţia a descoperit că aceştia trişau la masa de joc. Ei au păcălit o serie de oameni de afaceri şi turişti, fiind mână în mână cu staff-ul administrativ de la cazinoul unui hotel din Dali.

Dacă în mediul online jucătorii pot fi siguri că totul se desfăşoară corect şi nu vor fi vreodată păcăliţi la masa de poker, în cazinouri încă apar tot felul de persoane dubioase, care încearcă şi uneori chiar reuşesc să obţină bani prin intermediul unor mijloace incorecte.

Deschide cont și joacă la cea mai bună cameră de poker online din lume!
 

Aşa s-a întâmplat în ultima perioadă la cazinoul unui hotel important din Dali (sud-vestul Chinei). Patru indivizi au folosit cărţi marcate astfel încât să obţină sume importante din confruntările la mesele de cash hold'em, notează South Cina Morning Post.

Scamatoriile au ajuns la final pentru aceştia, însă, după ce un om de afaceri chinez a simţit că este păcălit şi a apelat la autorităţi. Cunoscut în media sub pseudonimul "Feng", acesta a pierdut peste 10.000 de dolari înainte să conştientizeze că este tras în piept de colegii de la masa de joc.

 

Cum trişau suspecţii?

Concret, metoda folosită de trişori era simplă: unul dintre cei patru intra în discuţii cu persoanele oneste care veniseră să frecventeze cazinoul şi, după câteva zeci de minute de socializare, reuşea să îi aducă la masa de poker. Unde erau prezenţi ceilalţi trei aşa-zişi jucători de poker, unul dintre ei având ochelari speciali pentru a detecta cărţile marcate. Acesta le semnala complicilor, prin diferite metode (cel mai adesea prin intermediul reţelelor de socializare), ce cărţi are victima în mână, astfel că finalul nu putea fi de fiecare dată decât unul singur: pierderea unor sume uriaşe de bani pentru cel păcălit.

Cel care i-a demascat într-un final pe răufăcători a fost "Feng", un jucător altfel foarte bun de poker. El a pierdut într-un timp foarte scurt 1.500 de dolari, dar, convins fiind că poate să îi recupereze, graţie abilităţilor sale, a mers şi a mai scos aproximativ 9.000 de dolari. S-a întors la masă, însă soarta sa a fost, evident, aceeaşi: a pierdut tot.

Conştient că s-au întâmplat lucruri dubioase şi că nu s-ar fi putut lovi mereu doar de bad beat-uri, acesta a alertat autorităţile. Poliţiştii au monitorizat respectivul local şi, doar câteva zile mai târziu, au organizat un flagrant, suspecţii continuând să opereze în acelaşi local, după metoda obişnuită.

Conform sursei citate, anchetatorii au identificat până acum 23 de posibile infracţiuni făcute de cei patru la masa de joc în cazinoul hotelului din Dali. Totodată, la "locul faptei" s-au descoperit nu mai puţin de 30 de pachete de cărţi însemnate, semn că există posibilitatea ca şi alte reţele să fi operat acolo, doar că acestea nu au fost încă identificate.

Problema privind cărţile marcate este destul de comună în multe dintre cazinourile de pe Glob. Nu mai departe de anul trecut, la 2015 WSOP $10.000 Heads-Up Championship, moldoveanul Valeriu Coca a fost bănuit că ar fi trişat folosind această cale. O anchetă a avut loc, însă nu s-au găsit dovezi care să îl incrimineze clar pe acesta. Ca atare, WSOP nu a luat vreo decizie împotriva lui Coca, el păstrând suma de bani aferentă locului cinci obţinut.   

Deschide cont și joacă la cea mai bună cameră de poker online din lume!

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+30.8
Câștigate
9
Pierdute
2
2
Dan Ștefanescu
+7.76
Câștigate
6
Pierdute
4
3
Marius Huțu
+6.85
Câștigate
8
Pierdute
5

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX