1. Home »
  2. Stiri pariuri sportive »
  3. Loteria Română a trecut la alt sistem. Biletele vechi nu mai au valoare, cele noi sunt mai scumpe

Loteria Română a trecut la alt sistem. Biletele vechi nu mai au valoare, cele noi sunt mai scumpe

Mirel Nicolaie
Mirel Nicolaie

2018-11-13 09:58:03

image Loteria Română a trecut la alt sistem. Biletele vechi nu mai au valoare, cele noi sunt mai scumpe

Începând din această lună, Loteria Română are un nou sistem loteristic - proiect dezvoltat şi implementat în regie proprie şi pe cheltuiala societăţii. Astfel, jucătorii pot merge acum la orice agenţie cu biletul cu numerele completate şi va primi în schimb o chitanţă în baza căreia îşi va ridica eventualul premiu câştigat. 

PARIAZĂ ACUM PE LOTO LA AGENȚIA RECOMANDATĂ DE PARIURIX!

(Credit Foto: Loteria Română)

În plus, dacă nu vreţi să completaţi noul cupon de marcaj îi puteţi comunica direct casierului de la agenţie numerele pe care doriţi să le jucaţi. Odată cu implementarea noului sistem, doar biletul de joc (care seamănă cu o chitanță) se mai păstrează pentru validarea câștigurilor - având în vedere faptul că terminalele Loteriei Române sunt dotate cu cititoare speciale pentru scanarea codurilor de bare de pe bilete.

"Până acum exista un bilet de joc pe care se treceau numerele preferate de fiecare jucător. Acesta se introducea în terminal și pe el se printau direct numerele jucate. Acela era biletul de joc. Acum, pentru că tehnologiile actuale funcționează după un alt sistem, am introdus cupoane de marcaje, care sunt asemănătoare cu biletele vechi".

Pariază acum pe extrageri loto la agenția de pariuri recomandată de PariuriX!

"Acestea se introduc în terminalul de joc, se scanează, după care se emit biletele de joc. După completare, cuponul de marcaj nu mai are nicio valoare. Acesta e doar o modalitate de a transmite operatorului loto numerele pe care fiecare vrea să le joace”, a declarat Ionuț Vîrlan, purtătorul de cuvânt al Loteriei Române, pentru ProTv. 

Trebuie subliniat, însă, faptul că odată cu trecerea la noul sistem de joc, preţul biletelor s-a scumpit astfel:

- o variantă simplă la "6 din 49" costă 5,5 lei (de la 4,8 lei)

- o variantă simplă la "Noroc" costă 3 lei (de la 2,4 lei)

- o variantă la "Joker" costă acum 4,5 lei (de la 3,6 lei)

- un bilet la "5/40" costă 3,5 lei (de la 2 lei)

Noul sistem a însemnat un efort financiar de aproape 7 milioane de euro pentru Loteria Română - cei mai mulţi bani fiind destinaţi dotării cu noi terminale a tuturor agenţiilor loto din ţară (în număr de 2.000). Şefii Loteriei au în vedere şi segmentul online - în sensul că se doreşte să se vină ăîn întâmpinarea clienţilor şi printr-o platformă online pentru jocuri de noroc. 

Loteria Română funcţiona pe vechiul sistem de joc de 25 de ani, iar dorinţa de a ţine pasul cu tot ce e nou pe alte "pieţe" din lume a fost motivul principal pentru implementarea sistemului SILOR - Sistem Loteristic Românesc, aşa cum se numeşte. Acest sistem va permite în viitorul apropiat vânzarea de produse şi în online. Totodată, noul software cât şi structura actuală a jocului a necesitat şi trecerea la un nou sistem central care să supervizeze activitatea.

 

Pariază online pe cele mai populare loterii din lume cu un pariu fără risc de 500RON!

 

Te-ar mai putea interesa şi:

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
0
Câștigate
0
Pierdute
0
2
Alin Buzărin
0
Câștigate
0
Pierdute
0
3
Csaba Zsolt
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX