1. Home »
  2. Stiri pariuri sportive »
  3. Liviu Ignat, românul care scrie istorie în poker! Locul trei la un Super High Roller + uluitor ce a realizat în ultimele 6 luni

Liviu Ignat, românul care scrie istorie în poker! Locul trei la un Super High Roller + uluitor ce a realizat în ultimele 6 luni

Cristian Mihala
Cristian Mihala

2019-05-15 12:46:39

image Liviu Ignat, românul care scrie istorie în poker! Locul trei la un Super High Roller + uluitor ce a realizat în ultimele 6 luni

Liviu Ignat e fără doar și poate jucătorul român de poker al momentului. Acesta a terminat pe locul trei Super High Rollerul Merit Poker Classic, din Cipru, și și-a adjudecat un premiu de 143.755$.

JOACĂ ACUM LA CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX

Turneele din Cipru li se potrivesc mănușă reprezentanților noștri. În Main Event, Florian Duță s-a clasat pe locul 10 din 649 de concurenți, fiind la un pas de masa finală. Chiar și așa, acesta a plecat acasă cu un premiu respectabil, 41.565$.

Dar marele performer din țara noastră a fost Liviu Ignat, care dă senzația în ultimele luni că e de neoprit. La High Roller, premiile au fost extrem de mari - 898.462$ -, iar reprezentantul nostru a fost foarte aproape de heads-up. A fost eliminat pe trei, după o întâlnire standard: AK pentru Liviu vs QQ pentru Ioannis Angelou-Konstas. Din păcate, flopul nu l-a ajutat pe Ignat, care a trebuit să se mulțumească "doar" cu ultimul loc de pe podium, dar cu o sumă impresionantă: 143.755$.

Uluitor ce a realizat Liviu Ignat în ultima jumătate de an

Liviu este în forma carierei, în ultimele luni reușind scoruri impresionante la Praga (decembrie, tot la un High Roller) și tot în Cipru (la Main Eventul Merit Poker Top Guns, acum o lună, în aprilie). Rezultatele sale în turnee vin în contextul în care el este mai degrabă un jucător de cash, participând la turnee ocazional și mai mult pentru a varia și a se relaxa.

În decembrie, la Praga, a intrat în ultima zi de concurs a High Rollerului al doilea din punct de vedere al numărului de fise și a devenit repede chip leader, după un pot câștigat în fața lui Diego Zeiter. 

Liviu a fost în continuare foarte activ, încercând să își manifeste agresivitatea împotriva stackurilor mici. Totuși, a pierdut câteva poturi la "mustață", iar stackul său a devenit din ce în ce mai mic. La masa finală a intrat de pe locul 5 la fise, cu 32 de blinduri (la nivelul 50.000/100.000 ante 100.000).

După o perioadă în care a foldat aproape toate mâinile, dorind probabil și să profite de pay jumpuri, a venit o întâlnire clasică. Liviu a făcut un three bet, după ce Laurynas Levinskas optase pentru un raise din middle position. Ignat a împins cu A-Q, însă a avut ghinionul ca adversarul să aibă K-K în mână. Flopul i-a oferit câteva outsuri suplimentare (10 treflă - 6 romb - J cupă), însă dealerul a întors 7 ș 9 pe turn și river, pecetluind soarta românului.

Chiar și așa, cei 136.720€ câștigați la Praga reprezentau la ora respectivă cel mai bun scor al carierei lui Liviu Ignat, care trecea de bariera celor 500.000 de euro câștigați din pokerul live. 

Un obișnuit al meselor de cash online, românul nostru s-a declarat extrem de mulțumit de runul avut, mai ales că s-a aflat într-o zonă relativ nouă și a trebuit să se adapteze. Totuși, faptul că știe matematica jocului mai bine decât majoritatea adversarilor l-a ajutat enorm.

"Pentru mine turneele live sunt o distracție, nu le joc prea des și vin doar de relaxare. E drept, e și puțin grind aici, e obositor, trebuie să joci zilnic 8-10 ore, dar pentru mine e ok, mai ales când ajungi în fazele finale de joc și crește suspansul. E o mare diferență între jocul online și cel live. Chiar dacă joc de mulți ani, mă simt mereu nou-venit în zona live. Nu mă simt chiar în mediul meu aici", a explicat atunci Liviu Ignat pentru pokernews.com.

Liviu Ignat domină turneele din Cipru

La Main Eventul Merit Poker Top Guns, acum o lună, Ignat a făcut în unele momente o adevărată demonstrație de forță la masa finală; însă a știut să joace și tight, când situația sau adversarii o cereau. În cele din urmă, a ajuns fără mari emoții la heads-up, unde adversar i-a fost Faherdin Mustafov. 

S-a impus fără mari emoții, iar cei 275.969$ aferenți trofeului reprezintă cea mai bună performanță din cariera lui Ignat, care ajungea atunci la 818.874$ în premii, din turnee. Acum bate la "porțile" milionului de dolari doar din turnee și e clar că ar trebui să se canalizeze pe acestea mai mult, în viitor, în detrimentul meselor cash. Ultimele rezultate o cer.

Performanțele sale din ultimul timp sunt cu atât mai motivante cu cât din 2016 nu mai reușise o performanță notabilă în cazinou. Acum doi ani și jumătate, în octombrie 2016, el se clasase al 6-ea în Malta, la un High Roller de 10.000 €. Pentru acea performanță, Liviu a fost răsplătit cu un cec în valoare de 78.220 euro.

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+123.76
Câștigate
59
Pierdute
30
2
Curry
+95.24
Câștigate
13
Pierdute
12
3
Gabriel Morariu
+58.98
Câștigate
24
Pierdute
11

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX