1. Home »
  2. Stiri pariuri sportive »
  3. Liviu Ignat, performanța carierei la High Rollerul de €5300 de la Praga. Cât a câștigat și cine a fost marele învingător

Liviu Ignat, performanța carierei la High Rollerul de €5300 de la Praga. Cât a câștigat și cine a fost marele învingător

Cristian Mihala
Cristian Mihala

2018-12-19 15:09:42

image Liviu Ignat, performanța carierei la High Rollerul de €5300 de la Praga. Cât a câștigat și cine a fost marele învingător

Liviu Ignat a reușit să facă masa finala la High Rollerul de la Praga, câștigând cel mai mare premiu al său din pokerul live (136.720). Marele câștigător a fost Paul Michaelis (Germania), care s-a ales cu 840.000 de euro, după un deal în trei.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

După ce săptămâna trecută nu mai puțin de 14 compatrioți ai noștri au intrat în bani la EPT Praga, a venit momentul ca alt român să aibă un run excelent în capitala Cehiei. De această dată la High Rollerul 2018 European Poker Tour Prague €5,300 Main Event. 

Un field de 1174 de jucători și 175 de locuri plătite, acestea au fost ingredientele celui mai mare turneu din Europa, la final de 2018. Deloc surprinzător, marele câștigător a venit din Germania, țară care în ultimii ani a început să îi facă o concurență acerbă Statelor Unite în turneele importante. Chiar dacă nu are un număr la fel de mare de jucători, Germania propune jucători de mare calitate, care au fost cu siguranță inspirați de marele Fedor Holz.

De această dată tânărul Paul Michaelis a intrat sub luminile reflectoarelor, iar performanța sa a fost cu adevătat fantastică. Asta pentru că pentru o lungă perioadă, în perioada de mijloc a turneului, a fost short stack. A ajuns chiar să aibă în ziua a patra doar 10 blinduri, fiind al 42-lea ca număr de fise când în concurs mai rămăseseră doar 44 de competitori. După ce a reușit să se dubleze, a devenit însă de neoprit. A intrat în ziua finală ca chip leader și a rămas permanent în top din punct de vedere al numărului de jetoane.

"Mă simt ireal, e vorba de o sumă uriașă de bani. Am fost mult mai calm decât înainte, chiar dacă miza era una foarte importantă", a spus învingătorul, citat de pokernews.com.

Clasamentul final la High Rollerul 2018 European Poker Tour Prague €5,300 Main Event


Performanță impresionantă pentru Liviu Ignat

Intrat în ultima zi de concurs al doilea din punct de vedere al numărului de fise, Liviu a devenit repede chip leader, după un pot câștigat în fața lui Diego Zeiter. 

Liviu a fost în continuare foarte activ, încercând să își manifeste agresivitatea împotriva stackurilor mici. Totuși, a pierdut câteva poturi la "mustață", iar stackul său a devenit din ce în ce mai mic. La masa finală a intrat de pe locul 5 la fise, cu 32 de blinduri (la nivelul 50.000/100.000 ante 100.000).

După o perioadă în care a foldat aproape toate mâinile, dorind probabil și să profite de pay jumpuri, a venit o întâlnire clasică. Liviu a făcut un three bet, după ce Laurynas Levinskas optase pentru un raise din middle position. Ignat a împins cu A-Q, însă a avut ghinionul ca adversarul să aibă K-K în mână. Flopul i-a oferit câteva outsuri suplimentare (10 treflă - 6 romb - J cupă), însă dealerul a întors 7 ș 9 pe turn și river, pecetluind soarta românului.

Chiar și așa, cei 136.720€ câștigați la Praga reprezintă cel mai bun scor al carierei lui Liviu Ignat, care a trecut de bariera celor 500.000 de euro câștigați din pokerul live. 

Un obișnuit al meselor de cash online, românul nostru s-a declarat extrem de mulțumit de runul avut, mai ales că s-a aflat într-o zonă relativ nouă și a trebuit să se adapteze. Totuși, faptul că știe matematica jocului mai bine decât majoritatea adversarilor l-a ajutat enorm.

"Pentru mine turneele live sunt o distracție, nu le joc prea des și vin doar de relaxare. E drept, e și puțin grind aici, e obositor, trebuie să joci zilnic 8-10 ore, dar pentru mine e ok, mai ales când ajungi în fazele finale de joc și crește suspansul. E o mare diferență între jocul online și cel live. Chiar dacă joc de mulți ani, mă simt mereu nou-venit în zona live. Nu mă simt chiar în mediul meu aici", a explicat Liviu Ignat pentru pokernews.com.

Grație peroformanței din Cehia, Ignat a urcat pe locul 13 în clasamentul câștigurilor all-time pentru jucătorii din România, în jocurile live. Performanța sa e cu atât mai motivantă cu cât din 2016 nu mai reușise o performanță notabilă în cazinou. Acum doi ani, în octombrie, el se clasase al 6-ea în Malta, la un High Roller de 10.000 €. Pentru acea performanță, Liviu a fost răsplătit cu un cec în valoare de 78.220 euro.

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Curry
+13.04
Câștigate
2
Pierdute
0
2
Baicu Marius
+8
Câștigate
1
Pierdute
1
3
Marius Huțu
+7.43
Câștigate
4
Pierdute
2

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX