1. Home »
  2. Stiri pariuri sportive »
  3. Liviu Ignat a câștigat Main Eventul Merit Poker Top Guns Cipru. Suma uriașă adjudecată

Liviu Ignat a câștigat Main Eventul Merit Poker Top Guns Cipru. Suma uriașă adjudecată

Cristian Mihala
Cristian Mihala

2019-04-04 15:23:48

image Liviu Ignat a câștigat Main Eventul Merit Poker Top Guns Cipru. Suma uriașă adjudecată

Liviu Ignat a câștigat Main Eventul Merit Poker Top Guns Cipru. Românul s-a ales cu cel mai mare premiu al carierei, 275.969$.

JOACĂ ACUM LA CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX

Merit Crystal Cove Hotel & Casino, din Cipru, este o locație care a purtat mai mereu noroc în ultimii ani jucătorilor români. Dan Chișu, Mihai Niste sau Vlad Darie sunt exemple excelente în acest sens, ei reușind performanțe deosebite.

Acum a venit rândul lui Liviu Ignat să înregistreze scorul carierei, după ce s-a impus în turneul cu buy-in de 5.000$. Competiția a avut 286 de intrări care au făcut ca fondul de premii să fie unul de 7 cifre: 1.236.664$. ITM-ul s-a făcut în ultimii 35, iar România a fost extrem de bine reprezentată.

Pe lângă Ignat, doi alți compatrioți au sperat la masa finală. Vlad Darie a fost din păcate eliminat pe 14 (16.325$), iar Florian Duță a părăsit competiția în apropiere de bubble: pe 11 (19.910$).

Liviu Ignat a dominat masa finală

Cea mai importantă mână pentru Liviu a avut loc, poate paradoxal, înainte de a intra la masa finală. El și-a triplat stack-ul când în competiție mai erau 16 jucători: a împins cele 327.000 de fise din față cu 9-9 și a fost plătit de doi jucători, cu mâini dominante: A-A și Q-Q. Din fericire pentru Liviu, prima carte coborâtă de dealer a fost un nouar, pentru set, iar specialiștii au pronosticat încă de atunci că românul va fi unul dintre oamenii de bătut în drumul spre trofeu. Asta pentru că Liviu avea experiența superioară de partea sa, iar în momentul în care are multe fise în față reușește să pună presiune pe oponenți ca nimeni altul.

A urmat o masă finală în care Ignat a făcut în unele momente o adevărată demonstrație de forță, însă a știut să joace și tight, când situația sau adversarii o cereau. În cele din urmă, a ajuns fără mari emoții la heads-up, unde adversar i-a fost Faherdin Mustafov. 

Mâna finală nu a avut nimic special. Liviu a făcut three bet, cu A-K, după ce adversarul mărise. Mustafov, cu A-J, nu s-a mulțumit să ia call-ul, ci a apelat la un four bet, considerând că pleacă în față în raport cu rangeul lui Ignat. S-a ajuns la all-in pre-flop, astfel, iar boardul nu a schimbat nimic, deși până pe river opozantul românului a sperat la o chintă care să întoarcă raportul de la masă.

Cei 275.969$ aferenți trofeului reprezintă cea mai bună performanță din cariera lui Ignat, care a ajuns acum la un total de 818.874$ în premii, din turnee. În ciuda faptului că el e la origine jucător de cash, Liviu își continuă forma fantastică în turnee. În iarnă, a făcut masa finală la Praga, unde reușise să își treacă în cont 136.720 €. Acum, după succesul din Cipru, Ignat intră în top 10 români all-time din premii obținute doar din turnee. 

"Pentru mine turneele live sunt o distracție, nu le joc prea des și vin doar de relaxare. E drept, e și puțin grind aici, e obositor, trebuie să joci zilnic 8-10 ore, dar pentru mine e ok, mai ales când ajungi în fazele finale de joc și crește suspansul. E o mare diferență între jocul online și cel live. Chiar dacă joc de mulți ani, mă simt mereu nou-venit în zona live. Nu mă simt chiar în mediul meu aici", explica Liviu Ignat de curând pentru pokernews.com. În Cipru a avut un run fantastic, care i-a adus cel mai mare premiu al carierei.

Performanțele sale din ultimul timp sunt cu atât mai motivante cu cât din 2016 nu mai reușise o performanță notabilă în cazinou. Acum doi ani și jumătate, în octombrie 2016, el se clasase al 6-ea în Malta, la un High Roller de 10.000 €. Pentru acea performanță, Liviu a fost răsplătit cu un cec în valoare de 78.220 euro.

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX