1. Home »
  2. Stiri pariuri sportive »
  3. INFOGRAFIC: CFR, în căutarea unei noi minuni la Sevilla! Istoria vizitelor în Spania

INFOGRAFIC: CFR, în căutarea unei noi minuni la Sevilla! Istoria vizitelor în Spania

Baicu Marius
Baicu Marius

2020-02-26 17:32:09

image INFOGRAFIC: CFR, în căutarea unei noi minuni la Sevilla! Istoria vizitelor în Spania

CFR Cluj caută o nouă minune! Campioana ultimelor două sezoane în România merge pe Ramon Sanchez Pizjuan, joi, de la ora 22:00,  live pe Betano alături de sute de opțiuni la pariuri sportive online, pentru returul cu FC Sevilla, din 16-imile de finală ale Ligii Europa. Se pleacă de la 1-1 în Gruia, iar Dan Petrescu și fotbaliștii pe care-i antrenează duc mai departe o istorie complicată a vizitelor fotbalului românesc pe tărâm spaniol.

 

Steaua și Mircea Lucescu, performeri în Spania

Rivalitatea Spania - România la nivel de club are un lider ușor de intuit: de-a lungul timpului, ibericii au câștigat 30 dintre 35 de meciuri jucate contra românilor pe teren propriu, au marcat 91 de goluri și au primit 22. Totul a început cu un Real Madrid - Dinamo 5-3 în sezonul 1963/1964 al Cupei Campionilor Europeni și a continuat, doi ani mai târziu, cu o primă partidă a clujenilor. Sub denumirea de Știința Cluj, CFR-ul de azi pierdea clar, 0-4 cu Atletico Madrid.

"VÂNEZI" O COTĂ MARE LA SEVILLA - CFR? VEZI COTELE SPECIALE PREGĂTITE DE BETANO!

Evident, Ramon Sanchez Pizjuan e o arenă cu amintiri frumoase pentru fotbalul românesc, Steaua câștigând pe stadionul Sevillei Cupa Campionilor Europeni din 1986. Tot la capitolul performanțe notabile îl evidențiem pe Mircea Lucescu, cel care, ca jucător, deține performanța unică de a marca atât pe Santiago Bernabeu, stadionul lui Real, cât și pe fostul Vicente Calderon, arena lui Atletico. Reușea ambele performanțe în tricoul lui Dinamo, în meciurile Atletico - Dinamo 2-2 (1973/1974) și Real Madrid - Dinamo 2-1 (1975/1976).

 

2005/2006, sezonul care dă speranțe

Cu șapte înfrângeri consecutive ale fotbalului românesc la deplasările în Spania, amintirile plăcute vin din sezonul 2005/2006, unul de care se leagă două momente frumoase. Primul a fost oferit de CFR Cluj, care, deși a pierdut cu 1-0 pe terenul lui Athletic Bilbao, a câștigat la penalty-uri și și-a continuat drumul în Cupa UEFA Intertoto. Al doilea e și mai special, FCSB, după un meci excepțional al lui Bănel Nicoliță, învingând cu 3-0 Betis Sevilla, marea rivală a adversarei CFR-ului, și avansând, astfel, în sezonul UEFAntastic, terminat cu semifinala de tristă amintire pierdută în fața englezilor de la Middlesbrough.

Fii la curent cu toate noutățile Betano, de la promoții zilnice, la Misiuni și concursuri! Urmărește-ne pagina de Facebook, cea de Instagram sau abonează-te la canalul de Youtube, vor mai urma surprize!

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Curry
+103.24
Câștigate
13
Pierdute
11
2
Tudor Cosma
+73.04
Câștigate
50
Pierdute
29
3
Gabriel Morariu
+62.66
Câștigate
23
Pierdute
10

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX