1. Home »
  2. Stiri pariuri sportive »
  3. Gafă de 200.000 de dolari, la WSOP. "Nu poți să faci astfel de găinării și să scapi nepedepsit"

Gafă de 200.000 de dolari, la WSOP. "Nu poți să faci astfel de găinării și să scapi nepedepsit"

Cristian Mihala
Cristian Mihala

2019-06-08 17:05:05

image Gafă de 200.000 de dolari, la WSOP. "Nu poți să faci astfel de găinării și să scapi nepedepsit"

Una dintre cele mai controversate mâini din istoria pokerului live a avut loc chiar la WSOP 2019, în această săptămână. Sam Soverel a fost protagonistul, iar întreaga comunitate se întreabă dacă greșeala sa a fost voită sau nu. Cert e că jucătorul american nu a fost pedepsit în vreun fel de organizatori.

JOACĂ ACUM LA CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX

La Annual High Roller, side event din cadrul World Series of Poker (buy in de $50.000), am fost martorii unei mâini în care unul dintre jucători a comis o eroare gravă, în detrimentul altui concurent. Concret, mâna în discuție a avut loc când în concurs mai rămăseseră doar 4 dintre cei 110 jucători care râvneau la o parte din fondul de premiere (învingătorul avea garantat un cec în valoare de 1.484.085$).

Ce s-a întâmplat

La un nivel de blinduri de 100.000/200.000, cu un big blind ante de 200.000, Sam Sorvel a deschis, mărind la 400.000. Imediat, cu A-10 suited, Dmitry Yurasov - unul dintre jucătorii short stack - a împins all-in, cu 4,93 milioane. Andrew Livhtenbeger, chip leaderul, a renunțat la mână imediat, iar acțiunea a ajuns la Ben Heath. Acesta, din big blind, era al doilea din punct de vedere al numărului fiselor. Cu A-Q suited în mână, el a cerut să vadă câte fise mai are în față agresorul inițial, Sam Soverel. Cu siguranță lui Ben nu i-ar fi convenit să plece cu A-Q împotriva a doi jucători, care evoluaseră destul de tight altfel. 

Viteza de reacție e limitată la WSOP, astfel că Heath a accesat fisa de timp, dorind să se mai gândească înainte de a lua decizia finală. Crezând că Ben a foldat, Soverel a anunțat fold, deși nu era rândul lui. O gafă care, voit sau nu, i-a oferit un avantaj uriaș lui Ben. Acesta trebuia să plătească doar 4,9 milioane - cât avea Dmitry - și avea garanția că nu va juca împotriva a doi jucători. Contra unui singur adversar puterea A-Q e, evident, mai mare, rangeul celuilalt fiind în mai multe situații dominat de o asemenea carte de start.

Yurasov s-a ridicat nervos de pe scaun, înțelegând că a fost nedreptățit de Soverel, care a acționat când nu îi era rândul și i-a oferit o informație capitală lui Heath. Sam și-a cerut scuze, specificând că nu a fost ceva premeditat, iar organizatorii au mers pe această ipoteză, nepenalizându-l. Yurasov a fost eliminat, Heath prinzând în cele din urmă culoare, deși și fără acel river de cupă mâna ar fi avut același câștigător.

Reacții

Yurasov a ieșit astfel pe locul 4, diferența de bani între această clasare și locul 3 fiind una mare, de 200.000 de euro. La două mâini distanță, a fost eliminat și "eroul negativ" Soverel, acesta scuzându-se încă o dată și precizând că, independent de acțiunea sa nefericită de la mâna mai sus discutată, Heath ar fi dat în cele din urmă call, fiindu-i greu să renunțe la A-Q.

"Este o situație delicată. A fost o greșeală nevinovată, nu a făcut acest lucru cu scopul de a-l determna pe Heath să plătească. Pare să îi fi părut rău pentru eroarea făcută, iar A-Q probabil ar fi plătit oricum", au spus și comentatorii mesei finale.

Nu de aceeași părere a fost Isaac Haxton, al 13-lea cel mai bogat jucător de poker din istorie. Deși are doar 33 de ani, acesta a adunat din câștigurile live la masa de poker peste 25 de milioane de dolari și nu a găsit vreun alibi pentru modul în care s-a comportat Soverel.

"Orice altceva în afară de descalificare și banii aferenți locului 4 e insuficient pentru ce a făcut Sam. Nu poți să îi lași pe jucători să scape nepedepsiți cu astfel de găinării la un turneu atât de important", a scris Isaac pe twitter. Acesta e sigur că nu a fost nimic întâmplător în comportamentul lui Soverel, deși acesta a susținut contrariul.

"Am urmărit înregistrarea și cred că este 99% intenționat. E un joc de teatru admirabil, însă își dă seama prea repede de greșeală și acționează nenatural", a mai spus Saxton, care e recunoscut în circuitul WSOP pentru talentul său admirabil de a citi tellurile date de adversari.

Voi ce credeți? A acționat cu bună știință Sam Soverel, pentru ca ulterior să joace teatru, sau a fost o întâmplare nefericită, așa cum au decis și organizatorii? Vă prezentăm mai jos videoul.

9,2 milioane de dolari a câștigat Sam Soverel în întreaga carieră. El este un jucător cu o experiență bogată, care are ca reper al carierei câștigarea Aria Super High Roller în 2016. Atunci, s-a ales cu un premiu de 1 milion de dolari.

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX