1. Home »
  2. Stiri pariuri sportive »
  3. Fusion de la PokerStars, cea mai nouă formă de poker

Fusion de la PokerStars, cea mai nouă formă de poker

Cristian Mihala
Cristian Mihala

2020-03-19 10:40:00

image Fusion de la PokerStars, cea mai nouă formă de poker

PokerStars a dezvăluit pe siteul oficial noua sa creație în materie de poker. Noul joc - Fusion - îmbină stilurile Hold'em și Omaha și se anticipează că va deveni extrem de popular printre jucătorii de poker din toată lumea.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

Cum se joacă Fusion

Inițial creatorii se gândiseră pentru denumirile "Holdaha" sau "Omahem", dar în cele din urmă noul joc va purta denumirea de "Fusion". Asta pentru că în el fuzionează perfect două dintre cele mai populare jocuri de poker din lume: Texas hold'em și pot-limit Omaha.

La format se lucrează încă din mai, așa cum anunță Poker Industry PRO, iar astăzi va fi lansat oficial și va fi prezent în camera de lobby aferentă platformei online. După cum se estima, Fusion va fi un hibrid de două jocuri diferite, PLO și NLHE.

Inițial, se presupunea că formatul va arăta ca Irish Poker, variantă disponibilă cu ani în urmă pe fostul Full Tilt. Acesta începea cu stilul Omaha, fiecare primind patru cărți de start. Odată flopul coborât, aveai opțiunea să renunți la două dintre cărți, iar de acolo evoluai în stilul Hold'em.

Fusion va fi un hibrid între cele două jocuri populare, dar dinamica va fi cu totul alta. Se pleacă de la două cărți - Hold'em -, apoi se continuă o rundă normală de pariere. Odată flopul coborât, fiecare jucător aflat încă în pot primește a treia carte, pe care doar el o poate vedea. După runda de beturi se coboară turnul și, odată cu el, fiecare primește și cea de-a patra carte. Din acest moment până la final jocul se desfășoară după regulile Pot Limit Omaha. Și din punct de vedere al mărimii pariurilor, dar și al normei de bază: folosești doar două cărți din cele patru pe care le deții în mână.

"Fusion mixează două dintre cele mai iubite jocuri de poker. E un twist excelent, care dă o cu totul altă dinamică jocului. Fiecare "stradă" adaugă un strat nou teoretic. Fiecare carte nou apărută înmulțește posibilitățile", e opinia lui Stephen Bartley, pe blogul PokerStars. 

Fusion va fi short handed, în sensul că la o masă vor lua loc doar 6 jucători. Poți să îți găsești loc la orice miză, cele mai mici fiind de la $0.02/$0.05. Un buy-in maxim se preconizează că va avea valoarea de 80 de big blinduri, dar toate secretele jocului vor putea fi descoperite începând de diseară.

De ce apelează PokerStars la Fusion

PokerStars a încercat - din dorința de a-și crea clienți noi, dar și din cea de a le oferi celor care deja utilizează platforma noi experiențe - să introducă mai multe variante noi de poker. Primul new entry a fost Split Hold'em, care a fost o variantă cu un board dublu. Despre asta am vorbit pe larg aici. Pe scurt, este o formă de no limit hold'em cash, în care regulile sunt aceleași ca la NLH: se dau două cărți de start, există patru runde de pariere (pre-flop, pe flop, turn și river) și câștigă cea mai bună combinație de cinci cărți, din șapte posibile. Diferența fundamentală e că există două flopuri, două turnuri și două riveruri.

Apoi a urmat Showtime, care îți oferea posibilitatea să vezi cărțile foldate de ceilalți jucători. O variantă interesantă, care îți permitea accesul la o mulțime de noi informații, oferindu-ți date importante despre cât de puternică e mâna ta, cum se poate îmbunătăți, dar și despre rangeul celuilalt.

Nu în ultimul rând, a apărut Unfold, variantă de poker care îți dădea posibilitatea să reintri în mână chiar dacă ai dat fold; puteai să ai acces astfel la o părticică din pot. Toate au fost destul de populare, dar acum e timpul pentru Fusion. Care, potrivit celor care l-au proiectat, se va bucura de un succes și mai mare.

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+116.8
Câștigate
29
Pierdute
9
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Marius Huțu
+42.14
Câștigate
11
Pierdute
3

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX