1. Home »
  2. Stiri pariuri sportive »
  3. FCSB - U Craiova, derby-ul cluburilor productive! INFOGRAFIC: Topul vânzărilor "afară" în ultimii patru ani

FCSB - U Craiova, derby-ul cluburilor productive! INFOGRAFIC: Topul vânzărilor "afară" în ultimii patru ani

Baicu Marius
Baicu Marius

2019-12-20 18:59:22

image FCSB - U Craiova, derby-ul cluburilor productive! INFOGRAFIC: Topul vânzărilor "afară" în ultimii patru ani

FCSB și Universitatea Craiova încheie anul 2019 în fotbalul românesc duminică, de la ora 20:00, live pe Betano alături de sute de opțiuni la pariuri sportive online. Nu va fi doar un derby important pentru zona play-off-ului, ci și înfruntarea cluburilor care au vândut cel mai mult în afara României în ultimii patru ani.

Se apropie o nouă perioadă de transferuri, în ianuarie, iar momentul e cum nu se poate mai bun pentru a trece în revistă productivitatea fotbalului românesc în ultimele șapte ferestre de mercato, unele în care FCSB și Universitatea Craiova au încasat împreună aproape 44 de milioane de euro!


Stanciu și Mitriță, vârfuri de generații

Lider detașat al clasamentului, cu aproape 26 de milioane de euro încasate în ultimii patru ani, FCSB a rămas și spre finalul decadei echipa din fotbalul românesc care găsește soluții pentru a transfera afară. Evident, cel mai mult a contat transferul lui Nicolae Stanciu la Anderlecht, mutare care a adus vicecampioanei României aproape zece milioane de euro.

Alex Mitriță, cel mai bun jucător din istoria recentă a Universității Craiova

De cealaltă parte, Universitatea Craiova și-a propus să vândă maximum un jucător important într-o perioadă de transferuri și, ceea ce a început cu plecările lui Ivan sau Vătăjelu, a continuat cu un transfer de răsunet - Alexandru Mitriță în MLS, la New York City. Opt milioane de euro a fost suma încasată de craioveni, iar fostul playmaker din Bănie a reușit să impresioneze în Statele Unite ale Americii.


Doar Viitorul e aproape de FCSB și Craiova

Grație muncii extraordinare pe care o depune Gică Hagi, Viitorul a reușit, în ultimii patru ani, să-și umple conturile cu 17,5 milioane de euro. Fabrica de la Ovidiu a produs talente pe bandă rulantă, iar Răzvan Marin (plecat la Standard Liege pentru 4,8 milioane de euro) domină o listă pe care s-au mai înscris Ianis Hagi, Tudor Băluță sau Denis Drăguș.

Apoi, clasamentul vânzărilor se rupe practic! Următoarea este Dinamo, cu aproape șase milioane de euro încasate și Dorin Rotariu (2,2 milioane de euro) ca punct maxim, cu 2,5 milioane de euro mai mult decât CFR, dar cu 6,5 mai puțin decât Craiova. Topul e închis de FC Botoșani, care a punctat spectaculos prin transferul lui Michael Ngadeu în Cehia, la Slavia Praga.

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+120.8
Câștigate
30
Pierdute
9
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Robert Bozdogescu
+33.65
Câștigate
7
Pierdute
1

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX