1. Home »
  2. Stiri pariuri sportive »
  3. Exclusiv PariuriX.com: Din 2017 vom avea impozitare la sursă la pariuri online!

Exclusiv PariuriX.com: Din 2017 vom avea impozitare la sursă la pariuri online!

PariuriX
PariuriX

2016-08-24 11:54:09

image Exclusiv PariuriX.com: Din 2017 vom avea impozitare la sursă la pariuri online!

Vești bune pentru toți pariorii care joacă la casele de pariuri online.

Din discuţiile purtate în Consiliul consultativ am aflat că de la anul jocurile de noroc online vor fi impozitate la fel ca cele offline, adică la sursă. Aceasta este o veste excelentă pentru cei care preferă jocurile de noroc de internet deoarece se va evita acel drum anual la ANAF pentru plata impozitului din jocuri de noroc online, impozit care-i sperie pe mulţi să facă pasul din offline în online, probbail și din cauza necunnoașterii a ceea ce a au de făcut.

La momentul actual toate părţile implicate - autorităţile (Ministerul Finanţelor Publice şi ANAF), operatorii de jocuri de noroc şi asociaţiile de profil sunt de acord cu această modificare. Ea va fi făcută, dacă nu apar surprize spre finalul anului, la următoarea modificare de cod fiscal. Această modificare foarte probabil va avea loc la finalul anului curent, pentru a intra în vigoare de la 1 ianuarie 2017.

CUM SE VA APLICA IMPOZITUL? PENTRU FIECARE BILET SAU DOAR LA RETRAGERI?

Chiar şi cu impozitarea la sursă exista o necunoscută: se va impozita fiecare bilet câştigat sau fiecare retragere? Răspunsul la această întrebare a fost clar: dacă vom avea impozitare la sursă pentru pariurile online ea se va face strict pe suma retrasă. ONJN a atras atențai tuturor despre sporirarea atenției atunci când se va întocmi legea pentru a impozita cât mai corect pariorii ce joacă online.

Exemplu: joci un bilet cu miză 100 RON şi câştigi 1.000 RON dar nu retragi banii nu vei plăti nici un leu impozit. Din cei 1.000 RON doreşti să retragi 600 RON atunci îţi va fi oprit de către agenţia de pariuri un impozit de 1%, în speţă 6 RON în exemplul de faţă.

Impozitarea la sursă pentru jocurile de noroc online făcea parte şi din proiectul iniţial de modificare, în OUG 92/2015, doar că una dintre asociații a avut conflict de interese. Dar după numeroasele probleme cu ANAF au realizat cu toții căt de multă nevoie este de această schimbare. Exact cum am anticipat cu toții.

După ce va intra în vigoare impozitarea la sursă chiar n-ar mai exista un motiv pentru care cineva să aleagă pariurile offline în detrimentul celor onlne:

  • vom avea impozitare la sursă în ambele cazuri: doar că online dacă ai câştigat un bilet cu miză de 1.000 RON nu vei plăti impozit dacă nu retragi banii, pe când offline vei plăti impozit chiar dacă joci toată suma câştigată pe alte bilete.
  • la pariurile online nu se percepe taxă la bilet pariat, lucru care se întâmplă la majoritatea agenţiilor stradale.
  • în ultima vreme la multe case de pariuri online retragerile durează chiar şi mai puţin de 48 de ore lucrătoare
  • la pariurile live între online şi cele offline nu există termen de comparaţie.
  • agenţiile de pariuri pe net au oferte de pariere mai generoase şi cote mai bune (în general)
  • online avem bonusuri la deschiderea contului (vezi bonusurile exclusive PariuriX) lucru care nu este posibil offline.
  • multe case de pariuri online oferă bonusuri pentru pariuri multiple, bonusuri după care "alergau" mulţi pariori la agenţiile stradale

Rămâne de văzut ce se va întâmpla, voi ce aveți de spus despre ultimele noutăți?

Unde pariazã cei mai mulți pariori români în acest moment? Aflã acum!

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX