Darius Neagoe a câștigat Main Eventul 888poker LIVE Bucharest 2019

937 0

888poker LIVE Bucharest 2019 s-a încheiat cu victoria lui Darius Neagoe în Main Event. Un jucător cu puțină experiență live, bucureșteanul de 28 de ani a încasat 
€62.300 și un pachet la Main Eventul celei de a 50-a ediții aniversare World Series Of Poker.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

Darius Neagoe nu e un nume foarte cunoscut printre regularii de turnee live din România. Nici nu avea cum să fie astfel, din moment ce turneul ținut la Intercontinental, în perioada 4-10 martie, a reprezentat abia a 8-a sa competiție live. În străinătate a evoluat o singură dată, la EPT Barcelona, dar fără un rezultat notabil. Totuși, succesul lui e departe de a fi o uriașă surpriză, în condițiile în care Darius e unul dintre cei mai buni grinderi pe platformele online. Sub pseudonimele "reymaniak" și "amadeo", Neagoe a avut rezultate impresionante pe 888poker și PokerStars. 

Desfășurarea ultimei zile la 888poker LIVE Bucharest 2019

Fondul de premii de 300.000 euro garantat a fost depășit, după cum era de asteptat. Au existat 505 intrări în Main Event, pentru un fond total de 387.638€. În ultima zi s-a plecat la drum cu 12 jucători, fiecare având deja câte cel puține 5.070€ asigurați pentru parcursul avut. Cu siguranță însă toți se gândeau la masa finală și mai ales la premiile aferente locului 1: 75.000€ pentru învingător și un pachet WSOP de 12.600$.

888poker LIVE Bucharest 2019 a consfințit o prezență masivă a jucătorilor din străinătate, astfel că nu a surprins pe nimeni că din ultimii 12 nu mai puțin de 6 jucători erau din afara României. Zeng Zhipping a început ultima zi ca chip leader, cu 3.320.000 de fise (55 de blinduri). Darius Neagoe îl talona îndeaproape, având  al doilea stack: 3.075.000 chipuri.

Odată ajuns la masa finală, Dragoș a dominat clar, stackul avut permițându-i să evolueze cum știe mai bine: extrem de agresiv. În cele din urmă, el a rămas în heads-up cu un alt jucător foarte bun de turnee pe internet, Bogdan "Ph4N" Nicolae, campion Pokerfest anul trecut, în Poiana Brașov. După ce i-a permis adversarului să se dubleze (J-J vs K-J, cu valeții rezistând), Darius Neagoe a fost egalat la numărul de fise. În aceste condiți, cei doi au hotărât să facă un deal: și-au împărțit banii în mod egal, urmând a lupta pentru o sumă modică, dar și pentru pachetul în valoare de $12.600 pentru Main Event-ul celei de a 50-a ediții aniversare WSOP.

Odată făcut dealul, turneul s-a încheiat rapid. Totul după o întâlnire "flip", în care Neagoe a pornit cu K cupă - J romb. Bogdan Nicolae a avut pereche de decari, însă boardul i-a oferit un valet lui Darius: J treflă - 9 romb - 7 pică - A romb - 2 romb.

Darius Neagoe, despre performanța la 888poker LIVE Bucharest 2019

În ciuda faptului că evoluează la nivel profesionist de 10 ani, Darius a fost o prezență "sub radar". A explicat singur de ce, la finalul mesei finale de la 888poker LIVE Bucharest 2019.

"După o obositoare perioadă, a venit și un rezultat live. Deși nu am participat la turnee live foarte mult, mă bucur că am început cu dreptul. Nu urmăream foarte mult faima și rezultatele, de aceea oamenii nu prea mă cunosc. Am vrut să îmi văd de pătrățica mea. Joc poker de la 18 ani, a trecut ceva vreme. Am avut perioade și perioade. Nu am depus suficient efort când eram mai tânăr. Acum, m-am mai deșteptat puțin și, cu ajutorul unui grup extraordinar de prieteni, am reușit să urc în față. Victoria aceasta e o surpriză pentru că nu îmi place foarte mult liveul. Orele astea de stat aici mă nenorocesc din punct de vedere fizic. Prin asta a fost o surpriză. În rest, nu, am depus multă muncă alături de grupul meu și sunt foarte mulțumit de acest rezultat. Mai ales că a fost un field foarte bun. Am avut suișuri și coborâșuri de-al lungul turneului: am rămas și short, am fost și chip leader. A fost un turneu bun, să sperăm că se vor mai organiza turnee de către 888", a spus Darius, pentru Holdem România.

Acum, Darius Neagoe se va concentra în următoarele luni pentru pregătirea celui mai mare turneu din lume. În Las Vegas se va ține o ediție jubiliară a Main Eventului WSOP, iar compatriotul nostru a obținut, grație victoriei în 888poker LIVE Bucharest 2019, un pachet complet.

"Trebuie să îmi fac viza pentru WSOP. O să îmi însoțesc prietenii acolo, că ei deja știau că vor merge la Vegas. O să încerc să fac România mândră", a mai spus Darius, nu înainte de a își lăuda adversarul din heads-up, Bogdaan Nicolae: "Un oponent foarte bun. Extrem de tight, sunt foarte fericit că am reușit să îl bat".

CLASAMENT MAIN EVENT

Peter Jaksland, învingător în High Roller

În paralel cu Main Eventul, la Intercontinental s-au mai disputat o serie de side eventuri extrem de atractive. Cel mai important a fost fără doar și poate High Rollerul cu buy-in de 1.700 de euro. Turneul a avut 35 de intrări, pe lângă grinderii români făcându-și loc și nume uriașe de "afară". Este cazul campionului WSOP Martin Jacobson sau al lui Chris Moorman, unul dintre cei mai buni jucători de turnee online din toate timpurile. 

În final, evenimentul a fost câștigat de danezul Peter Jaksland, care a plecat acasă cu 16.230 euro, după ce l-a învins la heads-up pe spaniolul Marquez Moreira Andre.