1. Home »
 2. Stiri pariuri sportive »
 3. Cum se califică România în optimi la Euro 2024?

Cum se califică România în optimi la Euro 2024?

Baicu Marius
Baicu Marius

2024-06-26 15:14:00

image Cum se califică România în optimi la Euro 2024?

Deși România a pierdut cu Belgia, scor 0:2, aceasta păstrează șanse mari de accedere în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal 2024. De altfel și casele de pariuri ne dau o cotă de doar 1.13 să mergem în fazele eliminatorii ale competiției!

Pariază acum pe Campionatul European cu 24RON FREEBET fără depunere!

Cum ne calificăm în optimi la Euro 2024?

Clasamentul în grupa E este unul inedit, cu toate cele 4 echipe la egalitate de puncte. Totuși România se bucură de un golaveraj mai bun, ceea ce îi oferă o șansă în plus în lupta pentru calificare. Calculele arată cam așa:

 • Batem Slovacia, iar Belgia nu bate pe Ucraina - atunci ne calificăm garantat în optimi de pe locul 1. Chiar dacă Ucraina bate pe Belgia și ne egalează la puncte, noi vom avea rezultatul direct favorabil.
 • Batem Slovacia, iar Belgia bate pe Ucraina terminăm grupa pe locul 2, deoarece am avea și noi și Belgia câte 6 puncte, dar ea are rezultatul direct. 
 • Facem egal, iar Belgia - Ucraina nu se termină egal - în acest scenariu terminăm grupa pe locul 2 deoarece am fi la egalitate de puncte cu Slovacia, dar cu golaveraj mai bun decât aceasta. Câștigătoarea dintre Belgia și Ucraina ar fi câștigătoarea grupei, iar pierzătoarea va termina grupa pe ultimul loc.
 • Facem egal, iar Belgia - Ucraina se termină de asemenea egal - în acest scenariu toate cele patru echipe ar avea câte patru puncte, iar criteriul de departajare ar fi golaverajul. Terminăm pe primul loc atâta timp cât marcâm cel puțin același număr de goluri ca Belgia. În cazul în care la noi se termină 0:0 și la Belgia - Ucraina se termină 1:1 , atunci Belgia va termina pe primul loc iar noi pe locul 2, deoarece ea va avea același golaveraj ca noi, același număr de goluri marcate, dar și rezultatul direct cu noi. 
 • Pierdem cu Slovacia, dar și Ucraina pierde cu Belgia - în acest caz Belgia și Slovacia termină grupa cu câte 6 puncte, iar noi și Ucraina cu câte 3 puncte. Vom termina grupa pe locul 3 deoarece avem rezultatul direct cu Ucraina. Ne calificăm de pe locul 3 în optimi atâta timp cât minim alte 2 echipe de pe locul 3 din celelalte grupe au maxim 3 puncte și golaveraj inferior. Deja  suntem peste Croația, care a terminat Grupa B pe locul secund cu doar 2 puncte. De asemenea, Ungaria a terminat grupa A cu 3 puncte și golaveraj 2:5, deci rămânem peste ea chiar și la o înfrângere cu 0:4! Deoarece astfel am avea golaveraj 3:6 , care e mai bun decât al lor de 2:5 (mai multe goluri marcate).
 • Pierdem cu Slovacia, iar Ucraina nu pierde cu Belgia - acesta este singurul scenariu în care România termină grupa pe ultimul loc. Dacă Ucraina bate pe Belgia, atunci și noi și Belgia vom avea câte 3 puncte, dar Belgia va avea rezultatul direct. Dacă meciul dintre cele două echipe se termină egal, atunci noi vom rămâne singura formație din grupă cu 3 puncte. 

Concluzia este următoarea: ne calificăm 100% în optimi dacă luăm minim un punct cu Slovacia. Ne calificăm și în cazul unei înfrângeri, cu condiția ca Ucraina să piardă cu Belgia

Posibili adversari România Euro 2024 în optimi

Calculele pentru optimi s-au simplificat în ultimele zile după ce am aflat deznodământul din grupele A-D , iar ele arată cam așa:

 • Câștigăm grupa - vom juca în optimi cu Slovenia, Ungaria sau Olanda.
 • Terminăm grupa pe locul 2 - vom juca în optimi cu locul 2 din grupa D, deci cu Franța.
 • Terminăm grupa pe locul 3 - vom juca în optimi cu câștigătoarea grupei C (Anglia), sau cu câștigătoarea grupei A (Spania). 

Când joacă România la Euro, și unde, dacă se califică?

 • Câștigăm grupa - Meciul va avea loc la Munchen pe 2 iulie, de la ora 19:00
 • Terminăm grupa pe locul 2 - Meciul ar avea loc pe 1 iulie, de la ora 19:00, la Düsseldorf
 • Terminăm grupa pe locul 3 - Meciul se va juca duminică 30 iunie, fie la ora 19:00 la Gelsenkirchen, fie la ora 22:00 la Koln.

Slovacia - România, meciul prieteniei?

Un eventual rezultat de egalitate califică aproape sigur ambele echipe în optimi, iar acest scenariu a aprins imaginația caselor de pariuri, care oferă o cotă de doar 2.05 pentru un rezultat de egalitate, deși în mod normal cota trebuia să fie de minim 3.00. Vă așteptăm pe pagina de Facebook PariuriX cu comentarii să ne spuneți dacă credeți într-un astfel de ”meci al prieteniei”.

Cote pentru calificarea României în optimi la Euro

România a primit conform casei de pariuri Betano o cotă de doar 1.13 pentru calificarea în optimile de finală, și 6.50 pentru a nu se califica. Naționala tricoloră are și o cotă de 4.90 pentru a câștiga grupa E.

Pariază acum pe Campionatul European cu 24RON FREEBET fără depunere!

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+130.4
Câștigate
60
Pierdute
30
2
Curry
+95.24
Câștigate
13
Pierdute
12
3
Gabriel Morariu
+58.98
Câștigate
24
Pierdute
11

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX