1. Home »
  2. Stiri pariuri sportive »
  3. Cote pariuri Super Bowl 2023

Cote pariuri Super Bowl 2023

victorpartan
victorpartan

2023-02-06 11:00:00

image Cote pariuri Super Bowl 2023

Super Bowl 2023 (Super Bowl LVII) se joacă pe 13 februarie, de la 01:30 (ora României), între Philadelphia Eagles și Kansas City Chiefs. Finala campionatului de fotbal american este găzduită de „State Farm Stadium”, din Glendale (Arizona), pentru a treia oară din 2015 încoace. Pentru prima oară, nu și-au depus candidatura mai multe arene, NFL numind direct stadionul pe care se joacă Super Bowl. 

Pariază pe câștigătoarea Super Bowl 2023 la cele mai bune cote

Ca de obicei, foarte așteptate sunt momentul interpretării imnului național al Statelor United (o va face Chris Stapleton) și recitalul din pauza finalei, susținut în acest an de Rihanna. În ultimele deceniu, au făcut spectacol în pauza evenimentului: Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige şi Kendrick Lamar (2022), The Weekend (2021), Jennifer Lopez şi Shakira (2020), Maroon 5 (2019), Justin Timberlake (2018), Lady Gaga (2017), Coldplay (2016), Katy Perry (2015), Bruno Mars (2014) şi Beyoncé (2013).

Cote câștigătoare Super Bowl 2023

Potrivit cotelor afișate de agenția de pariuri sportive Betano, „vulturii” din Philadelphia sunt favoriți să câștige Super Bowl, dar specialiștii se așteaptă la o dispută destul de strânsă. 


Philadelphia Eagles (valoare de piață 4,9 miliarde de dolari, potrivit statista.com) a câștigat Conferința de Est după 31-7 cu 49ers. „Vulturii” au avut cel mai bun început din 2017, dar au apărut accidentările și se părea că echipa nu va putea ține ritmul. A intrat, însă, în scenă quarterback-ul Jalen Hurts (24 de ani), care a avut o contribuție importantă la calificarea în Super Bowl. Au contat și achizițiile făcute, mai ales cele ale lui Brown (de la Titans), Reddick (de la Panthers), Bradberry (de la Giants), Gardner-Johnson (de la Saints). De asemenea antrenorul Nick Siriani este lăudat pentru priceperea cu care a construit moralul jucătorilor. Philadelphia Eagles a jucat patru finale NFL, câștigând Super Bowl LII în 2017.

Kansas City Chiefs (valoare de piață 3,7 miliarde de dolari) s-a impus în Conferința de Vest după 23-20 cu Bengals. Confruntarea de pe 13 februarie îl pune antrenorul Andy Redi față în față cu echipa la care și-a construit cariera NFL. Momentul de cotitură al sezonului a fost reprezentat de meciul din etapa a 15-a cu Houston Texans, câștigat dramatic de elevii lui Redi după întoarceri de situație spectaculoase. O altă victorie importantă a fost cea din etapa a 18-a, contra lui Raiders. Și cei din Kansas au făcut niște achiziții inspirate: Smith-Schuster (ultima dată la Steelers), Valdes Scantling (ultima dată la Packers), Toney (de la Giants), Reid (ultima dată la Texans). Kansas City Chiefs a jucat în prima ediție a Super Bowl (1966) și câștigat de două ori finala NFL, în 1969 și în 2019. 

Pariuri pe MVP-ul Super Bowl 2023

Va fi o confruntare între echipele cu cele mai bune ofensive din acest sezon,  principalii favoriți la titlul de MVP fiind Jalen Hurts și Patrick Mahomes. 

Jalen pare a fi în formă maximă, el realizând 24 de touchdown-uri în acest sezon și alergând pentru alte 15. Pentru Mahomes nu ar fi prima dată când este desemnat cel mai bun jucător al Super Bowl, el primind această titulatură în 2019. QB-ul lui Kansas a dat pase de 326 de yarzi și și-a trecut în cont două touchdown-uri în acest sezon, chiar dacă a fost și accidentat.

Pariuri speciale: Care va fi primul cântec al Rihannei?

Sunt tot felul de pariuri speciale care se pot pune pe finala Super Bowl. Dincolo de cele care țin strict de meciul de fotbal american, poți paria pe numărul cântecelor din recitalul Rihanner (peste/sub 9.5), pe melodia care va deschide programul artistic și pe ultima melodie. Betano are în ofertă 34 de hituri din repertoriul artistei.

De asemenea, poți miza pe durata imnului național, pe prima personalitate care va apărea în cadrul tv în timpul intonării imnului, pe cine va fi menționat mai întâi de MVP în discursul său, chiar și pe culoarea lichidului care va fi turnat pe antrenorul câștigător!

Forbes: pariuri de peste 7 miliarde de dolari

Super Bowl este unul dintre cele mai mari evenimente sportive din lume, acest lucru fiind confirmat de audiențele făcute an de an. Super Bowl-ul din 2015 a avut o audiență TV medie record de 114,4 milioane de telespectatori. De atunci, audiența generală a mai scăzut, dar a rămas ridicată raportat la cele făcute de alte evenimente. Anul trecut, confruntarea dintre Los Angeles Rams și Cincinnati Bengals a înregistrat încă 99,18 milioane de telespectatori în Statele Unite ale Americii. 

Având în vedere expunerea uriașă a Super Bowl-ului, nu este surprinzător că finala National Football League generează milioane de dolari în venituri din publicitate numai în pauza meciului. Recordul în acest sens este deținut de Super Bowl 2021, când companiile care au dorit să se promoveze prin intermediul evenimentului au plătit în total 485 de milioane de dolari SUA. Un spot publicitar de 30 de secunde în timpul difuzării Super Bowl a costat aproximativ 6,5 milioane de dolari SUA anul trecut. 

Consumatorul american mediu plănuiește să cheltuiască în jur de 85,36 ​​de dolari în ziua Super Bowl. Aceste cheltuieli includ alimente și băuturi, tricou și articole promoționale ale echipei favorite, pariuri sportive. În 2022, s-au mizat aproximatv 180 de milioane de dolari numai la agențiile din Nevada.

Potrivit Forbes, în 2023, volumul pariurilor va atinge 7,6 miliarde de dolar! Anul trecut acesta se poate paria legal în 30 de state. Anul trecut pe vremea aceasta, betting-ul era permis numai în 20. 

Cât costă un bilet 

Prețul unui bilet la Super Bowl a fost întotdeauna ridicat, iar în 2023 nu va fi o excepție. Cel mai ieftin tichet costă 4.489 de dolari, pentru un loc în înaltul tribunei. Cei care doresc un loc mai apropiat de nivelul gazonului trebuie să plătească minim 24.000 de dolari. Stadionul „State Farm” din Glendale, cunoscut și sub numele de „The Big Toaster”, are o capacitate estimată la 63.400, ceea ce îl face unul dintre stadioanele cu cea mai mică capacitate din ligă.  Un calcul simplu, la un preț de mediu de 10.000 de dolari biletul, indică încadări de peste 630 de milioane de dolari numai din ticketing.

Cine transmite Super Bowl 2023

Super Bowl 2023 este transmis în direct de Fox Sports. Din România, poți vedea Philadelphia Eagles vs Kansas City Chiefs direct pe platforma NFL, printr-un Game Pass care costă numai 99 de cenți americani. Ai posibilitatea să urmărești transmisiunea din State, inclusiv spoturile publicitare, care sunt și ele spectaculoase.

Ultimele finale Super Bowl

  • 2022: Los Angeles Rams vs Cincinnati Bengals 23-23
  • 2021: Tampa Bay Buccaneers vs Kansas City Cheifs 31-9
  • 2020: Kansas City Chiefs vs San Francisco 49ers 31-20
  • 2019: New England Patriots vs Los Angeles Rams 13-3
  • 2018: Philadelhia Eagles vs New England Patriots 41-33

Pariază pe câștigătoarea Super Bowl 2023 la cele mai bune cote

Salut! Sunt jurnalist de sport încă din anul 2000. În principiu, știu cam tot ce mișcă în fotbalul românesc, atât la suprafață, cât și în subteran. Am făcut parte din Comisia de Istorie și Statistică a Federației Române de Fotbal, contribuind la realizarea mai multor cărți despre istoria fotbalului românesc. Bineînțeles, sunt parior. Din când în când, mai joc și la sloturi. Favoritul meu este Shin ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Dan.Oancia
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX