Cote pariuri Eurovision Song Contest 2023, finala națională
2023-02-02 09:00:00
Cine reprezintă România la Eurovision 2023? Răspunsul la această întrebare îl vom afla pe 11 februarie, după desfășurarea finalei naționale. Deocamdată, știm cine sunt favoriții, cotele pe care le au aceștia la pariuri și cine decide totul.
Pariază pe reprezentantul României la Eurovision Song Contest 2023
Au fost stabiliți cei 12 participanți la finala națională Eurovision Song Contest 2023 2023, care va fi transmisă în direct de TVR, ca și concursul internațional din luna mai.
Artiștii care vor cânta live au fost stabiliți de un juriu format din: Sebastian Ferenţ (Untold şi Neversea), Laura Coroianu (Emagic), Bogdan Stratulă (Urban Sunsets Radio), John Varbiu (Summer Well), Alin Vaida (Festivalul Jazz in the Park), Mihai Predescu, șeful delegaţiei României pentru Eurovision 2023 și Remus Achim, regizorul proiectului ESC 2023.
"Doresc să mulţumesc tuturor participanţilor la preselecție, atât celor care s-au calificat cât şi celor care nu au mers mai departe. Am fost onoraţi că ne-au încredinţat creaţiile lor. Juriul a avut de ales dintre multe piese inspirate, nivelul concursului fiind unul ridicat. De aceea, sunt convins că selecţia românească pentru Eurovision 2023 va fi o poveste de succes" a declarat Mihai Predescu, Şeful delegaţiei României pentru Eurovision 2023.
Cote pariuri Eurovision România 2023
Câştigătorul competiției naționale va fi desemnat exclusiv prin votul telespectatorilor, fiecare artist putând fi votat în timp ce cântă. Pentru participarea la cel mai important concurs internațional de muzică concurează:
- Adriana Moraru – cu melodia „Faralaes”
- Aledaida – „Bla bla bla”
- Amnia – „Puppet”
- Andrada Popa – „No Time for Me”
- Andreea D & Folclor Orchestra – „Perinița mea”
- Deiona – „Call on Me”
- Andrei Duțu – „Statues”
- Steven & Gabriella & Formația Albastros - „Lele”
- Maryliss – „Hai vino”
- JaxMan – „Bad & Cool”
- Ocean Drive – „Take You Home”
- Theodor Andrei – „D.G.T. (Off and On)”
Trei din cele douăsprezece melodii - "Puppet", "Call on Me" şi "Bad & Cool" – sunt produse de aceeași persoană, Erin Dăneț.
Aledaida este creditată de Betano cu cele mai mari șanse de a reprezenta românia la Eurovision 2023. În Top 5 favoriți se mai află Adriana Moraru, Amia, Andrada Popa și Andrei Duțu.
Adela Purcel are numele de scenă „Aledaida”, are vârsta de 24 de ani și este din Cluj. Este absolventă a Școlii Populare de Arte, specialitatea Canto Muzică Ușoară. În timpul liceului a fost atrasă și de teatru, însă a decis să se dedice muzicii, prima sa melodie având sute de mii de vizualizări pe Youtube.
Adriana Moraru locuiește în Spania de 21 de ani. De la vârsta de 6 ani a început să studieze solfegiul, vioara, pianul, canto clasic și discipline muzicale. Până în prezent, a avut colaborări cu DJ și producători cunoscuți de la casele de discuri Blanco y Nero și Kurtuva Music.
Numele real al Amiei este Maria-Alexia Troacă. Are 19 ani și a reușit să câștige multe premii la concursuri muzcale până la această vârstă, printre care Premiul I la Festivalul Național „Florentin Delmar” Focșani 2021 și Grand Prix 2020 la Concursul Internațional „Good Vibes” by Adina Sim.
Andrada Popa a reprezentat deja România la un concurs Eurovision, dar la nivel de juniori. Se întâmpla în anul 2008. Până la vârsta de 25 de ani a câștigat peste 30 de premii și trofee la festivaluri muzicale naționale și internaționale. După 4 sezoane de participare în serialul „Pariu cu Viața” și 3 turnee naționale alături de „La La Band”, Andrada s-a mutat în Londra pentru a studia la Musical Theatre la London College of Music.
Andrei Duțu are 28 de ani și locuiește în București. A trăit o perioadă la Londra, unde a studiat muzica și a format o trupă, Unknown Chapters, lansată în anul 2020. A obținut diploma First Class Honours – Creative Musicianship – Vocals – Performance la University of West London, Londra (2016 – 2019) și diploma de merit Double grade Distinction Merit BTEC Level 3 – Music Diploma la Wigan and Leigh College (2014 – 2016). A primit distincția „Student of the Year” în 2016 și a fost finalist la X Factor România în 2021.
Ultima clasare decentă a fost în 2017
România a participat la 21 de ediții ale Eurovision Song Contest. Cea mai bună clasare a fost locul al treilea, ocupat în două rânduri. Mai întâi Luminiţa Anghel & Sistem s-au clasat pe podium în 2005 (la Kiev), apoi Paula Seling şi Ovi au obținut același succes în 2010, la Oslo. În 2006, la Atena, Mihai Trăistariu s-a clasat pe locul al patrulea.
La ultimele patru participări, reprezentanții țării noastre au reușit să treacă de semifinale o singură dată. „Performanța” a fost înregistrată de Wrs, cu „Llamame”, care a terminat pe locul 18 anul trecut. Roxen (2021), Ester Peony (2019) și The Humans (2018) nu au ajuns în finală. Ilinca & Alex Florea au obținut cea mai bună clasare din ultimul deceniu (locul 7, în 2017, la Kiev)
Ce țări și-au desemnat deja participanții
Ediţia din 2023 a concursului Eurovision va avea loc în Marea Britanie, care va organiza evenimentul în locul Ucrainei (câștigătoarea din 2022). Evenimentul va avea loc la Liverpool Arena, cele două semifinale fiind programate pe 9 şi 11 mai, iar finala pe 13 mai 2023.
Până acum, opt țări și-au organizat concursurile naționale, alegându-și reprezentanții:
- Albania – Albina & Familja Kelmendi (Duje)
- Belgia – Gustaph (Because of You)
- Cipru – Andrew Lambrou
- Franța – La Zarra
- Israel – Noa Kirel (Unicorn)
- Olanda – Mia Nicolai & Dion Cooper
- Slovenia – Joker Out
- Ucraina – TVORCHI (Heart of Steel)
Celelalte națiuni participante la ediția 2023 sunt: Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Croația, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Georgia, Germania, Grecia, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, San Marino, Serbia, Spania, Suedia, Elveția, Marea Britanie.
Pariază pe reprezentantul României la Eurovision Song Contest 2023
Salut! Sunt jurnalist de sport încă din anul 2000. În principiu, știu cam tot ce mișcă în fotbalul românesc, atât la suprafață, cât și în subteran. Am făcut parte din Comisia de Istorie și Statistică a Federației Române de Fotbal, contribuind la realizarea mai multor cărți despre istoria fotbalului românesc. Bineînțeles, sunt parior. Din când în când, mai joc și la sloturi. Favoritul meu este Shin ...
Citeste mai multPonturi / Predicții
Case de pariuri online legale recomandate
-
500RON RONSe aplică T&C
-
500RON RONSe aplică T&C
-
500RON RONSe aplică T&C
-
600RON RONSe aplică T&C
-
500RON RONSe aplică T&C
-
500RON RONSe aplică T&C
-
250RON RONSe aplică T&C
-
400RON RONSe aplică T&C
Cazinouri online legale recomandate
Tipsteri ai lunii