1. Home »
  2. Stiri pariuri sportive »
  3. Cote pariuri Campionatul Mondial de schi fond 2023

Cote pariuri Campionatul Mondial de schi fond 2023

victorpartan
victorpartan

2023-02-20 13:34:15

image Cote pariuri Campionatul Mondial de schi fond 2023

Cea de-a 43-a ediție a Campionatului Mondial FIS de schi nordic se va desfășura în perioada 21 februarie - 5 martie 2023 la Planica și la Kranjska Gora. Este pentru prima oară când Slovenia organizează această competiție. De altfel, se vorbește despre „cel mai important eveniment sportiv” din istoria Sloveniei.

Pariază pe Campionatul Mondial de schi fond beneficiind de un bonus avantajos

În direct pe Eurosport, participanții vor concura la trei discipline: Cross Country, sărituri cu schiurile și combinată nordică. La ceremonia de deschidere vor lua parte, printre alții, Johan Eliasch, președintele Federației Internaționale de Schi și Snowboard FIS, și Robert Golob, prim-ministrul Republicii Slovenia. Se estimează că evenimentul sportiv va fi urmărit de peste 500 de milioane de spectatori din toată lumea.

Norvegia, marea forță din sporturile de iarnă, va fi condusă de campionul mondial și olimpic la sprint masculin, Johannes Hoesflot Klaebo. La sărituri cu schiurile, echipa gazdă va căuta să valorifice moralul bun adus de campania de succes de la Jocurile Olimpice de iarnă, avându-i în delegație pe medaliații cu aur pe echipe mixte Nika Kriznar, Peter Prevc și Timi Zajc.

Alți sportivi de urmărit sunt Stefan Kraft din Austria, norvegianul Halvor Egner Granerud, Karl Geiger din Germania și campionul olimpic japonez Kobayashi Ryoyu. În total, la CM participă aproximativ 2.500 de atleți.

Cote pariuri Campionatul Mondial de Schi Fond

Agenția de pariuri online Betano a afișat cotele antepost pentru câștigătorii probei de sprint clasic. Favoritul competiției masculine este norvegianul Jonahhes Hoesflot Klaebo. El deține mai multe recorduri, inclusiv recordul pentru cel mai tânăr bărbat din istorie care a câștigat Cupa Mondială FIS de fond, Turul de schi, un eveniment de Campionat Mondial și un eveniment olimpic de schi fond. Klaebo este urmat în topul favoriților de un alt norvegian, Erik Valnes, și de francezul Richard Jouve.

Sunt oferite cote și pentru competiția feminină de 10 km liber – interval, cele mai mari șanse să triumfe avându-le suedeza Ebba Andersson, Americanca Jessica Diggins este pe locul secund în topul favoritelor, iar suedeza Frida Karlsson este pe locul al treilea (aceasta fiind, în schimb, favorită principală să câștige proba de Start în bloc – clasic).

Sunt așteptați peste 250.000 de vizitatori

Autoritățile slovene au depus o muncă intensă de promovare a evenimentului sportiv organizat la Planica. Anul trecut, Aleksander Geržina, ambasadorul Sloveniei la Salzburg, a dedicat recepția de Crăciun prezentării Campionatului Mondial de schi fond. Nu a lipsit mascota mondialului, cocostârcul VITA.

În timpul competiției, spectatorii nu vor avea voie să folosească drone. Spațiul aerian din Planica va fi închis în perioada 21 februarie 2023 – 5 martie 2023. De asemenea, va fi interzis accesul mașinilor vizitatorilor, doar organizatorii și membrii delegațiilor participante având voie să se deplaseze cu autovehicule în stațiune. Sunt așteptați 250.000 de spectatori și 2.700 de jurnaliști din peste 70 de țări. De asemenea, la bunul mers al evenimentelor vor contribui peste 1.800 de voluntari.

Probele de la acest Campionat Mondial se vor desfășura în Parcul Național Triglav ceea ce înseamnă că se va acorda o atenție deosebită durabilității și coexistenței cu mediul natural înconjurător.

Pariază pe Campionatul Mondial de schi fond beneficiind de un bonus avantajos

Salut! Sunt jurnalist de sport încă din anul 2000. În principiu, știu cam tot ce mișcă în fotbalul românesc, atât la suprafață, cât și în subteran. Am făcut parte din Comisia de Istorie și Statistică a Federației Române de Fotbal, contribuind la realizarea mai multor cărți despre istoria fotbalului românesc. Bineînțeles, sunt parior. Din când în când, mai joc și la sloturi. Favoritul meu este Shin ...

Citeste mai mult

Ponturi / Predicții

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX