1. Home »
  2. Stiri pariuri sportive »
  3. ING introduce comision pentru tranzacțiile cu cardul! Vezi de când intră în vigoare și în ce constă acesta!

ING introduce comision pentru tranzacțiile cu cardul! Vezi de când intră în vigoare și în ce constă acesta!

Baicu Marius
Baicu Marius

2021-05-12 13:56:00

image ING introduce comision pentru tranzacțiile cu cardul! Vezi de când intră în vigoare și în ce constă acesta!

În curând ING va veni cu mai multe modificări în ceea ce privește comisioanele încasate pentru diferite tranzacții, unul dintre domeniile affectate fiind cel al jocurilor de noroc. Află de la PariuriX ce comisioane ai de plătit, când intră în vigoare, și prin ce moduri le poți evita.

Deschide cont și joacă la una din casele de pariuri recomandate cu un pachet atractiv de bun venit!


Ce comision am de plătit la ING, și de când intră în vigoare?

Mai exact, începând cu data de 25 mai 2021 toate tranzacțiile către site-uri ce au ca domeniu de activitate jocurile de noroc (pariuri sportive, jocuri de cazino, poker, loto etc) vor fi taxate după cum urmează:

  • carduri în lei - 3,9 lei + 1.9% din suma tranzacției
  • carduri în valută - 0.8€ + 1.9% din suma tranzacției

Din ce înțelegem, acest comision se va aplica atât la depuneri, cât și la retrageri de bani. Asta înseamnă că dacă depui 100 RON, vei fi taxat de ING cu suma de 5.8 RON (3.9 + 1.9). La asta se mai adaugă și taxa pe depuneri de 2% (2RON pentru exemplul dat) percepută de stat ca ”taxă pe viciu” (este drept că unii operatori o suportă ei). Deci dintr-un total de 100 RON depuși, vei primi pe cont doar  92.2 RON. 

La o retragere de 1,000 RON pe un card ING în lei, vei avea de plătit către bancă 22.9 RON (3.9 + 19), la care se adaugă impozitul pe venituri din jocuri de noroc de 1% (10 RON în exemplul dat). Astfel vei primi pe cont 966.1 RON. 

 

Ce alternative am?

Dacă de taxele pe depuneri (2%) și cea pe retrageri (1%) percepute de stat nu prea ai cum să scapi (de cea pe depuneri poți scăpa dacă joci de exemplu la agenții precum Sportingbet sau Publicwin), de comisionul perceput de ING poți scăpa foarte ușor - treci la altă bancă. De exemplu Banca Transilvania nu percepe nici un comision suplimentar pentru tranzacțiile către case de pariuri online sau cazinouri. În schimb Raiffeisen percepe de mai mult timp un comision de 1.5%, și s-ar putea să mai fie și alte bănci care iau comision de care să nu știm nici noi.

Există posibilitatea ca în viitor și celelalte bănci care momentan nu iau comision să urmeze exemplul celor de la ING, situație în care vă recomandăm să utilizați pentru tranzacții către site-uri de gambling un portofel electronic precum Skrill sau Neteller

O altă alternativă ar fi să joci la o agenție precum Superbet sau PublicWin, acolo unde ai posibilitatea de a efectua depuneri și retrageri de bani pe contul online direct din sucursale stradale proprii (la fel cum pui un bilet la pariuri). Iar astfel scapi de taxe suplimentare.  

Dacă ești din București și vrei să depui minim 500 RON, poți juca la Netbet, acolo unde ai posibilitatea de a chema un operator TopPay la tine acasă pentru a efectua o depunere cash din conforul propriei locuințe fără a plăti vreun comision! Același lucru este valabil și pentru retrageri de minim 500RON! Deci nici măcar nu trebuie să te mai deplasezi pentru a depune sau retrage bani la jocuri de noroc! Alternative există, trebuie doar să fii inteligent pentru a nu plăti aiurea sume în plus. 

Deschide cont și joacă la una din casele de pariuri recomandate cu un pachet atractiv de bun venit!

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX