CFR Cluj, favorită la câștigarea titlului în sezonul viitor

2021-05-31 16:19:28 1,2k 0

CFR Cluj este din nou favorită la câștigarea titlului și pentru campionatul ce vine, conform agenției de pariuri Betano, singura care a stabilit cotele pentru sezonul 2021/2022.

CFR a luat din nou titlul în România, pentru a 4-a oară consecutiv, după ce a tranșat lupta cu FCSB și Universitatea Craiova, și este văzută din nou ca principala favorită la trofeu, cu o cotă de 2.50. Asta deși s-a despărțit de antrenorul Edi Iordănescu și de 4 jucători, puși pe lista de transferuri. Mai mult, sunt și 8 fotbaliști la final de contract, plus Vinicius și Burcă – doi dintre stâlpii apărării -, care și-au anunțat intenția de a pleca. Ceea ce înseamnă că lotul va fi restructurat radical. De altfel, campioana en-titre a și obținut semnătura a 5 jucători.

Deși are un lot bun și tânăr, FCSB este cotată cu șansa a doua, la o cotă de 3.25. Instabilitatea de la nivelul băncii tehnice și instalarea unor antrenori neexperimentați (a plecat Toni Petrea și a venit Dinu Todoran), dar și implicarea tot mai radicală a patronului în problemele tehnice (primul 11, schimbări, îndepărtarea unor jucători, transferuri) sunt elementele care au dus, probabil, la această cotă mai crescută față de cea a CFR-ului.

Universitatea Craiova este văzută tot pe locul 3 și în ediția următoare a Ligii 1, Betano acordându-i cota 5.00 pentru obținerea titlului. Aici a contat și faptul că, în ultimii 3 ani, deși a fost mereu aproape de trofeu, echipa din Bănie nu a putut să țină ritmul până la final. Grecul Ouzounidis va continua, din câte se preconizează, pe banca tehnică, iar lotul trebuie întărit pentru a avea șanse mai mari la locul 1.

Sepsi, cel mai serios club

Poate cea mai bună echipă din play-off, care le-a învins și pe CFR, și pe FCSB, și pe Craiova, anume Sepsi Sfântu Gheorghe, a primit doar cota 15.00 pentru titlu, deși acest club pare cel mai serios din tot campionatul românesc. Poate declarațiile patronului Dioszegi Laszlo, care a spus că Sepsi nu va avea buget pentru câștigarea campionatului, să fi dus la o cotă atât de mare. Dar covăsnenii pot fi mereu o surpriză, mai ales că există și stabilitate la nivelul băncii tehnice, Leo Grozavu fiind reconfirmat.

Următoarea echipă în acest top este FC Botoșani, care a primit cotă 35.00. Dintre echipele cu nume, Dinamo este văzută, practic, fără șanse la locul 1, având o cotă de 75.00, în timp ce Rapid e și mai jos – cotă 100.

La fel ca și Dinamo, FC U Craiova, echipa lui Adrian Mititelu, promovată la finalul acestui sezon, are cotă 75.00 pentru câștigarea campionatului. Ca antrenor, tocmai ce a fost numit Adrian Mutu.

Rămâne de văzut dacă CFR Cluj va reuși al 5-lea titlu consecutiv sau dacă FCSB sau Universitatea Craiova vor reuși să o stopeze. Ori dacă va apărea vreo surpriză, gen Unirea Urziceni, Oțelul Galați sau Viitorul Constanța, care să dea toate calculele agențiilor de pariuri peste cap.

 

Autor

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la Sport.ro de peste 8 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pentru... citeste mai mult