1. Home »
  2. Stiri pariuri sportive »
  3. Cel mai bun fold din istorie? Mâna anului tocmai a avut loc, la PokerStars Bahamas

Cel mai bun fold din istorie? Mâna anului tocmai a avut loc, la PokerStars Bahamas

Cristian Mihala
Cristian Mihala

2019-01-09 08:46:16

image Cel mai bun fold din istorie? Mâna anului tocmai a avut loc, la PokerStars Bahamas

De abia a început 2019 și la turneul organizat de PokerStars în Bahamaas - "$25.000 buy-in NL Holdem Players Championship" - am asistat la una dintre mâinile anului. Unii specialiști vorbesc chiar despre cel mai bun fold din istoria pokerului.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

În ziua a doua a Main Eventului, o mână disputată între franțuzoaica de origine asiatică Thi Xoa Nguyen și americanul Athanasios Polychronopoulos a "paralizat" rețelele de socializare. Întreaga comunitate de poker a vorbit numai despre asta ore întregi, analizând din toate punctele de vedere ce s-a întâmplat la masă.

Pariurix îți prezintă povestea unei mâini cum rar s-a văzut, indepenedent de nivel sau de mize.

Cum o mână aparent banală se transformă în ceva special

Interesant e că nimic nu anunța desfășurarea de forțe, judecând după cum s-a evoluat până la un anumit punct. Nguyen a deschis din button, clasic, după ce toți foldaseră până la ea. Din big blind, Polychronopoulos nu doar că s-a apărat, dar a făcut un three bet, mărind până la 37.000.

Jucătoarea din Hexagon a plătit și pe un flop K pică - 9 pică - Q romb ambii combatanți au bătut check. Dealerul a coborât turnul (Q cupă), iar agresorul inițial, americanul, a mers din nou pe varianta check. Nguyen a pus la bătaie 17.000 de fise, destul de puțin pentru mărimea potului în acel moment. Aproape instantaneu a venit callul de la sportivul de peste Ocean, astfel că ambii așteptau riverul în acest moment.

Ultima carte comună a fost A pică, iar Polychronopoulos a bătut în masă pentru a treia oară la rând, lăsându-și adversara să ia o decizie. Aceasta a făcut un bet destul de consistent de această dată, 50.000 de fise, în condițiile în care stackul său mai însuma 153.000 de jetoane. După câteva minute de gândire, Nguyen a foldat, îtorcând A-Q pentru un full. "Wow!", a exlamat Lex Veldhuis, unul dintre comentatori, completat de colegul său, Joe Stapleton: "Ce? E pe bune așa ceva!?".

Vorbele și judecâțile de valoare le-au fost curmate aproape instantaneu, după ce americanul care bătuse check pe fiecare dintre străzi a întors A-A, pentru un full maxim. "Ce fold incredibil, ce fold inspirat!", a completat al treilea comentator, James Hartigan, în timp ce ceilalți încercau să își adune cuvintele pentru a găsi o explicație pentru ce tocmai se întâmplase. 

Explicația foldului

În loc să încercăm să disecăm mâna și să analizăm decizia lui Nguyen, o vom lăsa pe ea să explice modul în care a gândit și care au fost resorturile care au determinat-o să ia o hotărâre de care foarte puțini ar fi fost în stare, judecând după toate variabilele (stackul rămas, pasivitatea adversarului și forța mâinii). Aceasta a stat de vorbă cu reporterii pokernews.com și a explicat în detaliu cum a judecat.

"Am simțit încă dinainte de flop, când a făcut re-raise, că are o mână puternică. A părut foarte hotărât, mi-a fost clar că nu încearcă să fure sau să facă light three bet. Asta m-a ajutat. Apoi, a dat foarte repede check de fiecare dată. Pe un asemenea flop, cu A-K de exemplu, sunt convinsă că ar fi făcut un bet. La fel cu un eventual draw. A fost un fold foarte dificil, mai ales având în vedere pozițiile noastre, button-big blind. Dar singurele mâini care aveau sens să facă un astfel de play pe river erau K-K sau A-A. Blufful nu intra în discuție. De la început l-am pus pe o mână monstru și am considerat pasivitatea sa drept o teamă de set. Pe river, când mi s-a completat fullul m-am gândit imediat, până să acționeze el, la ce voi face. Și mi-am spus clar: bet/fold, în caz de re-raise. A durat câteva minute până să iau decizia finală, dar nu am căutat atunci telluri suplimentare în postura, mimica sau gestica lui. Pur și simplu am vrut să rememorez mâna, pentru a fi sigură că iau decizia cea bună. Și am ajuns din nou la aceeași concluzie: doar K-K sau A-A ar fi jucat așa", a explicat reprezentanta Franței.

De partea cealaltă, Polychronopoulos a dat dovadă de un fair-play total. Deși cu siguranță că a regretat că nu a putut să îi ia toate fisele oponentei într-o astfel de situație, el nu a vrut să își reproșeze nimic. Dimpotrivă, a creditat-o total pe Nguyen pentru inspirata decizie și i-a și arătat mâna, pentru ca aceasta să nu se tilteze și să aibă evoluția afectată, pe viitor. 

"În ultimele două tururi de masă până la această mână am câștigat două poturi cu mâini marginale. În general nu joc astfel de cărți, dar acum s-a întâmplat și am avut și norocul să mi se completeze mâini puternice. Drept urmare, consider că imaginea mea era în acel moment destul de loose. Nu am făcut C-bet pe flop, iar pe turn, când a apărut a doua damă, nu mai avea sens să fiu agresiv, am gândit că sunt șanse bune ca acea carte să o fi ajutat. Am sperat că o să ceară pe river și speram să o fi prins în capcană. Vă spun sincer că nu m-am mai gândit foarte mult la ce are, voiam doar să fiu plătit, știam că am câștigat mâna. Când am văzut că foldează și întoarce full, nu mi-a venit să cred. Dar a meritat cu prisosință să rămână în joc, a citit perfect mâna. A jucat mai bine decât mine, cu siguranță, așa că nu aveam cum să nu îi arăt cărțile. Săraca fată ar fi fost măcinată mult timp de acum înainte, mai ales că la masa noastră nu erau camere care să înregistreze cărțile. Ar fi trăit mereu cu un semn de întrebare în legătură cu această mână și nu era normal. A meritat să rămână în joc, a evoluat fantastic și a dat un fold corect într-o situație în care cei mai mulți și-ar fi pus toate fisele la bătaie. Respect pentru ea și sper să aibă un run cât mai bun în turneu pentru că merită cu prisosință. Ne-a oferit tuturor o poveste grozavă, astfel de momente te fac să iubești pokerul și mai mult", a opiniat americanul.

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+163.2
Câștigate
47
Pierdute
16
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Marius Huțu
+40.26
Câștigate
16
Pierdute
8

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX