1. Home »
  2. Stiri pariuri sportive »
  3. Ce agenții au băgat până acum taxă de 2% pe depuneri?

Ce agenții au băgat până acum taxă de 2% pe depuneri?

Baicu Marius
Baicu Marius

2019-05-22 15:15:19

image Ce agenții au băgat până acum taxă de 2% pe depuneri?

Așa cum probabil deja știi, la începutul anului 2019 a fost adoptată o lege prin care toți operatorii de jocuri de noroc licențiați au de plătit o taxă pe viciu de 2% din totalul depunerilor. Unele dintre ele au pasat-o pariorilor, deși nicăieri în lege nu este menționat că trebuie suportată de noi (deși ce-i drept, nici nu interzice agențiilor să recurgă la această practică).

Vrei să joci online fără taxă la depune? Deschide cont la agenția recomandată!

 

Ce articol din OUG impune taxa de 2%?

ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ Nr. 114/2018 din 28 decembrie 2018, ART. 53

(1) Începând cu 1 ianuarie 2019 organizatorii de jocuri de noroc online prevăzuţi în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 246/2010, cu modificările şi completările ulterioare, au obligaţia de a plăti o taxă lunară reprezentând 2% calculată la totalul taxelor de participare încasate lunar.

(2) Taxa menţionată la alin. (1) se calculează, se declară şi se plăteşte la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care s-au încasat taxele de participare.

(3) Modalitatea de calcul al taxei prevăzute la alin. (1) se stabileşte prin ordin al preşedintelui Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc. Modalitatea de declarare şi plată a taxei prevăzute la alin. (1) se stabileşte prin ordin al preşedinteluiAgenţieiNaţionale de Administrare Fiscală.

 

Cum se calculează taxa de viciu de 2%?

Inițial nu se știa exact cum se calculează taxa de 2%. Erau voci care spuneau că ar putea fi pe rulaj, alții că doar pe depuneri. În final cei din urmă au avut dreptate, așa cum a reieșit dintr-un Ordin dat de Marius-Sebastian Ionescu, președintele ONJN.

ORDIN Nr. 38/2019 din 15 ianuarie 2019 - ONJN, ART. 1

(1) Începând cu 1 ianuarie 2019 organizatorii de jocuri de noroc online prevăzuţi de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 246/2010, cu modificările şi completările ulterioare, au obligaţia de a plăti o taxă lunară în conformitate cu prevederile art. 53 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscalbugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene.

(2) Taxa lunară se calculează prin aplicarea procentului de 2% la totalul taxelor de participare încasate lunar conform prevederilor legale în vigoare.

(3) Totalul taxelor de participare încasate lunar se definesc ca orice transfer din contul bancar sau similar al jucătorilor în conturile de joc ale acestora de pe platforma de joc.

(4) Taxa menţionată la alin. (1) se calculează, se declară şi se plăteşte la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care s-au încasat taxele de participare încasate lunar, în conformitate cu prevederile legale în vigoare

Ce e încă neclar, e cum se calculează exact taxa de 2% pe depuneri. De exemplu la Unibet.ro dacă depui 100RON, ți se opresc separat încă 2RON (deci practic tu depui 102% - 100% la tine, 2% la ei). În schimb la Netbet.ro dacă depui 100RON, păstrezi tu 98RON, și agenția 2RON (deci 98% la tine, 2% la ei). E interpretabil cine are dreptate, și există păreri pro-contra pentru ambele variante.  Dar probabil că ne vom lămuri în timp și în ceea ce privește acest aspect.

 

La ce agenții suportă pariorii taxa de 2%?

La Unibet.ro, Vlad Cazino, Netbet.ro, Superbet.ro și Stanleybet pariorii sunt cei care plătesc taxa de 2%. Posibil să mai fie și alți operatori, dar pe care nu îi știm. Poți da un reply mai jos și să ne ajuți să completăm lista. Știm sigur că Efortuna.ro, Betano.ro și Betfair.ro nu au introdus (momentan) o taxă de 2% pe depuneri, ceea ce înseamnă că este suportată de ei.

Vrei să joci online fără taxă la depune? Deschide cont la agenția recomandată!

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+163.2
Câștigate
47
Pierdute
16
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Marius Huțu
+40.26
Câștigate
16
Pierdute
8

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX