888Holdings pleacă din cauza noilor taxe? "Asigurăm jucătorii români că operăm în continuare în România!"

2,3k 9

După ce a schimbat de mai multe ori câteva articole din legea care reglementează industria jocurilor de noroc din România, Guvernul condus de Viorica Dăncilă a dat pe acest final de an o lovitură grea companiilor de la noi din ţară prin adoptarea Ordonanţei de Urgenţă - conform căreia toţi operatorii de jocuri de noroc vor plăti taxe mult mai mari, dar şi retroactive, de la 1 ianuarie 2019! 

Deschide cont și joacă la casa de pariuri online recomandată cu un pachet de bun venit atractiv!

Prima reacţie din partea agenţiilor de pariuri nu a întârziat să apară, 888 Holdings (foto: yogonet.com) - unul dintre cei mai importanţi "jucători" de pe piaţă, intenţionând să renunţe la activitatea din România. Cel puţin asta au scris Libertatea și Prosport, care au anunţat că şi alte companii s-ar fi adresat în scris Oficiul Naţional pentru jocuri de Noroc. 

Se spunea că 888Holdings a renunţat la organizarea unui mega-turneu de poker începând din 2019. Dar se pare că nu este chiar aşa, după reacţia unui reprezentant al companiei în cauză.

"Piaţa românească este un bun de mare valoare pentru compania noastră şi asigurăm jucătorii români că operăm în continuare în România, oferind jucătorilor noştri, cât şi noilor veniţi, o platformă de poker de calitate", a declarat un reprezentant al 888Holdings. 

888Live se numeşte unul dintre cele mai mari turnee din 2019 şi la care sunt aşteptaţi peste 1.000 de jucători din toate colţurile lumii. Acesta va fi găzduit, timp de 7 zile, de unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Bucureşti.

UPDATE: Un reprezentant al companiei a declarat: "Piaţa românească este un bun de mare valoare pentru compania noastră şi asigurăm jucătorii români că operăm în continuare în România, oferind jucătorilor noştri, cât si noilor veniţi, o platformă de poker de calitate."

”Este sfârșitul industriei”, a fost avertismentul specialiştilor de pe piaţa jocurilor de noroc imediat ce Guvernul a adoptat Ordonanţa care va afecta grav agențiile de pariuri și cazinourile de la noi din ţară. Iar retragerea afacerilor din România este cea mai la îndemână măsură pe care companiile o pot lua ca să scape de faliment! "Va urma un colaps economic total. Este clar că jocurile de noroc vor dispărea", a tras un semnal de alarmă Sorin Constantinescu - preşedintele Asociaţiei Organizatorilor de Cazinouri din România. 

Pe lângă taxa pe "lăcomie", care intră în vigoare de la 1 ianuarie 2019, casele de pariuri sunt obligate să plătească şi pentru 2018, ceea ce va face ca taxele să depăşească cu mult profitul obţinut în acest an! (Citeşte amănunte: OFICIAL - Taxa pe viciu în domeniul jocurilor de noroc de la 1 ianuarie 2019!)

Această taxă trebuie plătită până pe data de 15 februarie 2019 cu baza de impozitare taxele încasate în 2018 - ceea ce reprezintă o "sinucidere" curată pentru agenţiile de pariuri. Pentru că, în urma acestei decizii, suma datorată va fi chiar şi de trei ori mai mare faţă de profitul înregistrat de companie pe parcursul anului 2018. 

Libertatea scrie că, pentru a evita dezastrul, agenţiile de pariuri vor profita de faptul că retragerea până la 1 ianuarie 2019 de pe piaţa din România va duce la neplata taxelor pentru 2018. Astfel că acestea urmează să piardă doar banii depuşi drept garanţie pentru licenţiere. Modificările prevăzute în Ordonanţa de Guvern şi care fac referire la jocurile de noroc (atât online cât și offline) spun că începând cu 1 ianuarie 2019 se va percepe o taxă pe viciu de 2% din cifra de afaceri a operatorilor.

Cine sunt cei de la 888Holdings 

888 Holdings (foto: ro.pokernews.com) și-a făcut debutul oficial pe piața din România acum 3 ani. Mai întâi, compania a primit o autorizație temporară de la ONJN pentru trei dintre propriile mărci - 888poker, 888casino și 888sport, pentru ca în 2016 să obţină autorizația permanentă de funcționare - care i-a permis lansarea de servicii localizate pentru jucătorii români.

Pe lângă site-ul 888.ro, compania deține în România dezvoltatorul de software Sparkware Technologies. Firma avea intenţia de a opera mult timp pe piaţa jocurilor de noroc din România - în urmă cu 2 ani a demarat o campanie la nivel naţional pentru recrutarea a aproximativ 150 de noi angajați.

Fondată în 1997 de frații israelieni Avi și Aharon Shaked (foto: Globes.co) și Shay și Ron Ben-Yitzhak, 888Holdings este una dintre cele mai populare companii de jocuri de noroc din lume. Compania cu sediul în Gibraltar are în portofoliu jocuri de noroc și sporturi pentru pariuri în peste 150 de țări, paginile web fiind traduse în 19 limbi.

Deschide cont și joacă la casa de pariuri online recomandată cu un pachet de bun venit atractiv!

Discutii