1. Home »
  2. Stiri pariuri sportive »
  3. 3 sfaturi pentru a câștiga cu Gutshot Straight Draw în poker

3 sfaturi pentru a câștiga cu Gutshot Straight Draw în poker

Cristian Mihala
Cristian Mihala

2019-04-12 14:16:11

image  3 sfaturi pentru a câștiga cu Gutshot Straight Draw în poker

Dacă la masa de poker nu ați fost sigur ce trebuie să faceți cu un Gutshot Straight Draw, ați găsit articolul potrivit. Astăzi veți afla 3 sfaturi care vă vor ajuta să decideți când să pariați și când să dați check, astfel încât să puteți începe să câștigați mai mulți bani atunci când dețineți acest tip de mână.

JOACĂ ACUM LA CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX

Ce este un Gutshot Straight Draw?

Este o mână cu perspectiva de a se transforma în chintă, doar că trebuie să lovești în "gaură". De exemplu, deții un Gutshot Straight Draw cu o mână precum T ♠ 9 ♠, pe un flop Q ♦ 8 ♣ 2 ♥.

Dacă ai un gutshot pe flop, ai o șansă de 8,5% să faci un o chintă pe turn și o șansă de 16,5% să îți îmbunătățești mâna până pe river.

Gutshot-urile mai sunt cunoscute sub denumirea de inside draws sau bellybuster straight draws, iar mulți nu le acordă o foarte mare importanță. Hai să vedem cum putem profita de ele.

3 sfaturi pentru a câștiga cu Gutshot Straight Draw

1. Când ambele cărți sunt sub cartea de mijloc de pe flop, dați check.

Exemplu: 6 ♦ 5 ♦ pe un flop Q ♥ 9 ♠ 8 ♥.

Acest tip de gutshot este foarte slab și trebuie jucat ca atare. Nu numai că este puțin probabil să vi se completeze mâna, dar cartea de care aveți nevoie îi poate da adversarului dumneavoastră o chintă mai mare, ceea ce poate duce la pierderea multor jetoane.

Dacă aveți un alt draw pe lângă gutshotul slab, poate fi suficient de puternic pentru a apela la un semi-bluff. Ne referim în primul rând la un flush draw, dar chiar și la un backdoor flush draw.

Având un backdoor flush draw înseamnă că veți avea perspective mai mari pentru completarea mâinii în 26% din timp, încă de pe turn. Veți avea 9 outsuri (18%) de a transforma mâna în culoare (și vă veți permite să continuați blufful pe turn) și 4 outsuri pentru a transforma mâna în chintă (8.5%). După cum puteți vedea, acest caz e mult mai bun decât când aveți un gutshot slab, fără potențial de culoare.

2. Nu trebuie să continuați să pariați pe turn, după ce ați făcut un bet pe flop.

Exemplu: Q ♦ T ♠ pe un flop K ♥ 9 ♠ 8 ♥ și cu un turn 5 ♠.

După ce pariați pe flop cu un gutshot, trebuie doar uneori să continuați cu un bet pe turn. Să dați check cu unele dintre cele mai puțin eficiente bluff-uri de gutshot vă va ajuta să evitați supra-bluffingul și vă va face mai imprevizibil în ochii adversarului.

Totuși, câteodată puteți continua cu betul. Puteți fructifica astfel șansa de a vă lovi pe river chinta și, dacă o faceți, adversarul dumneavoastră nu se va aștepta la asta. Vă veți deghiza foarte bine mâna, celălalt vă va pune pe un alt range și, în consecință, sunt șanse mai mari să vă plătească mai des. În plus, chiar dacă nu loviți, puteți avea șansa să luați potul pe river, cu un bluff.

3. Când sunteți out of position într-un multiway pot, jucați foarte pasiv și pregătiți-vă să foldați.

Exemplu: T ♠ 8 ♠ pe un flop Q ♦ 9 ♦ 5 ♥, cu 3 jucători în mână.

Fiind într-un pot în care sunt prezenți mai mulți adversari, valoarea mâinii dumneavoastră scade, se devalorizează. Mai ales în caz de gutshots, care reprezintă o mână marginală de bluff. În astfel de situații, de obicei trebuie să mergeți pe varianta check. În cazul unor beturi consistente, e necesar să găsiți ușor foldul.

Cu toate acestea, puteți lua în considerare varianta check-call, dacă unul dintre acești factori sunt îndepliniți:

  • Gutshot-ul tău are una sau două cărți peste ce este pe board;
  • Aveți un backdoor flush draw;
  • 3 jucători sunt în mână (spre deosebire de 4, 5 sau 6 jucători);
  • Gutshot-ul tău îți va oferi "nuts" (mână de nebătut), în caz că se completează.

Amintiți-vă totuși că cea mai mare parte a valorii unui gutshot vine din situațiile în care vă forțați adversarul să foldeze, ceea ce înseamnă că mâna ta e mai utilă în poturi heads-up decât în multiway pots.

În concluzie, jocul cu Gutshot Straight Draw nu este atât de greu, atâta timp cât îți amintești că nu ești obligat să pariezi mereu cu el. Este, în general, un semi-bluff destul de slab, care are nevoie de un stimulent suplimentar pentru a deveni profitabil. Aceasta poate fi un overcard deținut, un backdoor flush draw sau poziția de la masă, care e întotdeauna extrem de importantă.

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+123.76
Câștigate
59
Pierdute
30
2
Curry
+95.24
Câștigate
13
Pierdute
12
3
Gabriel Morariu
+58.98
Câștigate
24
Pierdute
11

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX