Cursele de cai în România - o activitate cu potenţial imens, dar care este neglijată
2015-07-06 22:53:00
Industria curselor de cai este una dintre cele mai profitabile din lume, în special în Marea Britanie şi SUA, acolo unde anual se organizează concursuri pe bani mulţi. Casele de pariuri online şi-au îndreptat atenţia spre acest sport atât de îndrăgit, iar unele dintre ele au ajuns chiar să patroneze turnee şi hipodromuri din care se îmbogăţesc. Puţini dintre voi cunosc însă că România a fost odată recunoscută peste tot în lume pentru concursurile hipice desfăşurate aici şi potenţialul cabalin extraordinar.
Înainte de ’89, cursele de cai erau foarte populare în ţara noastră şi adunau mii de spectatori. O zi la hipodrom era văzută ca un prilej extraordinar de relaxare şi încă din anii '60 se organizau pariuri pe aceste concursuri hipice.
Pariază acum pe curse de cai cu un bonus atractiv de bun venit!
Pariau nu numai oamenii cu foarte mulţi bani, ci şi cei mai săraci. Miza minimă era 2 lei, cu ei puteai să câştigi un event, care însemna să ghiceşti câştigătorii din două curse consecutive, pariind pe numerele pe care le purtau caii sau chiar pariul austriac, care însemna să ghiceşti câştigătorii din toate cele şapte curse ale reuniunii respective. Asta ar echivala acum cu câştigarea premiului cel mare la loto 6/49”.Cristian Ţopescu, comentator sportiv
Infrastructura regimului comunist favoriza însă din plin dezvoltarea acestui sport şi găseam în acele vremuri hipodromuri funcţionale peste tot în ţară. În prezent, majoritatea dintre ele sunt în paragină şi doar pe câteva s-au mai organizat concursuri. Arene celebre în trecut precum cele din Băneasa, Târgovişte sau Craiova au fost uitate şi odată cu ele şi concursurile hipice.
După 1900 oricine avea acces la hipodrom. Ca eveniment, era o atracţie atât pentru întreaga societate a Bucureştiului, cât şi pentru cea provincială. Era ceva de neratat pentru cineva care voia să se evidenţieze prin lux, eleganţă, cochetărie şi bogăţie.Silvian Ionescu, Istoric
Sunt însă mari speranţe pe viitor pentru continuarea tradiţiei, iar la finele acestui an, hipodromul din Ploieşti va fi redeschis, după un amplu proces de modernizare. În ultimii ani s-au desfăşurat câteva curse de cai pe litoral, gazdă fiind Hipodromul din Mangalia, redeschis în 2013 după o pauză de 10 ani.
Pasiunea este incă vie
Lipsa condiţiilor şi a interesului din partea autorităţilor, nu-i sperie însă pe pasionaţi, aşa că în acest weekend localitatea Beclean din Bistriţa-Năsăud a găzduit Campionatul Naţional de atelaje. Concursul a avut loc pe hipodromul unei crescătorii de cai din localitate, vestită pentru calitatea cabalinelor.
Şi în prezent România se număra printre ţările europene cu cel mai mare potenţial cabalin şi se estimează că avem circa un milion de exemplare dintre care 10.000 de rasa pură. Proprietarii de astfel de cai nu înregistrează prea mari venituri, deoarece în România comerţul cu cai este aproape inexistent. Doar cluburile de echitaţie câştigă de pe urma păstrării şi îngrijirii exemplalelor, în contul unei chirii plătite de proprietarul animalului.
Să fim însă optimişti şi poate odată cu finalizarea hipodromului din Ploieşti, cel mai mare din România, va fi readusă la viaţă şi această industrie atât de profitabilă în alte ţări.
Pariază acum pe curse de cai cu un bonus atractiv de bun venit!
Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...
Citeste mai multPonturi / Predicții
Case de pariuri online legale recomandate
Cazinouri online legale recomandate
Tipsteri ai lunii