1. Home »
  2. Interviuri »
  3. Vivi Răchită: Am făcut o greșeală cu Budescu! Trebuia să fie demult la Steaua

Vivi Răchită: Am făcut o greșeală cu Budescu! Trebuia să fie demult la Steaua

Caramavrov
Caramavrov

2018-02-14 15:20:00

image Vivi Răchită: Am făcut o greșeală cu Budescu! Trebuia să fie demult la Steaua

Vivi Răchită acceptă că a greșit propunându-l pe Constantin Budescu antrenorilor care au trecut pe la Steaua. Actualul manager al Sportului Snagov și-a dat abia acum seama că trebuia să vorbească direct cu „selecționerul” Gigi Becali.

Ce garanții există că, dacă ar promova, FC Snagov nu ar fi un alt Brănești sau, mai actual, un Juventus București, care are probleme mari în Liga I?

Cea mai solidă garanție este că există doi patroni potenți financiar și că nu depindem de banul public. Este un proiect pe termen lung și nu trăim cu teama că, la un moment dat, va fi tăiată finanțarea. Avem un parteneriat cu Primăria doar pentru stadion.  

Ce discuții ai avut cu noul investitor?

Discut de mai mult timp cu Victor Anghelescu, care a fost junior la Sportul Studențesc. M-a întrebat de ce este nevoie la echipă și deja au fost achiziționați jucători precum Huiban, sperăm să semneze în curând și Ferfelea... Am creat pagina de Facebook a clubului, vom pune la punct site-ul oficial.

În cât timp se poate construi un brand solid pentru un club de fotbal?

Este nevoie de mulți ani și de performanțe ca să ajungi la notorietatea Petrolului, de exemplu. Dacă vorbim strict de FC Snagov, cred că putem construi ceva frumos în cinci ani. Trebuie ca echipa să joace bine, să avem o academie de copii și juniori puternică. Din câte am înțeles, Compania Națională de Investiții va construi la Snagov un stadion modern. 

Pe cine ai invita dacă ai organiza o competiție între cluburi de tradiție?

Aș invita echipele care au un loc special în inima mea. Aș face un patrulater: Petrolul, Craiova, "U" Cluj, pe lângă Snagov. 

Mai mult respect pentru suporteri!

Ce sfaturi poate da conducătorilor un manager pentru a aduce lumea la stadion?

Să aibă mult respect față de suporteri. Fotbalul se face pentru fani. În Occident, 70-80% dintre spectatorii de la fiecare meci sunt posesori de abonamente. Trebuie să îi fidelizezi pe oameni prin jocul prestat, prin marketing și merchandising. Aceștia sunt pașii pe care îi vom urma, alături de înființarea unei academii de copii și juniori, pentru care nu vom face selecția doar din Snagov, ci și din Ploiești și București. Vrem să adoptăm modelul care l-a făcut campion pe Gheorghe Hagi.

Ce tip de patron preferi: cel Occidental, cu care vorbești de câteva ori pe an, sau cel autohton, care se implică activ la echipă?

Eu sunt în situația fericită de a colabora cu doi investitori care au încredere deplină în mine, deci am mână liberă la echipă. Cu domnul Rufă vorbeam de 12 ani, dar abia anul trecut am acceptat oferta dumnealui, pentru că începusem să mă plictisesc în rolul de consilier la Primărie și voiam să mă întorc în fotbal. Ar fi bine ca și oamenii de fotbal de la noi să îmbrățișeze modelul din Premier League, acolo unde antrenorul este și manager. 

Apropo de domnul Rufă, nu te-a deranjat să îți asociezi numele cu cineva despre care s-a scris că ar fi implicat în meciuri trucate pentru pariuri?

Am avut această discuție cu dumnealui nu numai în vară, ci și în trecut. Noi, cei din lumea fotbalului, cunoaștem multe dedesubturi și știm când se scriu neadevăruri. Dacă aveam cel mai mic semn de întrebare asupra corectitudinii sale, nu veneam.


Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

Îți cer prietenii sfaturi pentru pariuri?

Ehee... am câțiva care îmi tot cer, dar nu vreau să mă bag. Fotbalul este așa greu... Mi-e teamă să le dau ponturi, ca să nu piardă biletul și să mă simt apoi vinovat. 

Dacă ai putea transfera oricare fotbalist din Liga I, pe cine ai alege?

Cu siguranță pe Budescu. Este un fotbalist excepțional și, în plus, este „copilul meu”. Mai sunt și alți jucători care îmi plac. De exeplu, Takayuki, care a venit acum 11-12 ani la CSM Ploiești, actuala Astra, pentru un trial, împreună cu alți doi japonezi. 

Ai declarat că l-ai tot propus pe Budescu antrenorilor care au trecut pe la Steaua. De ce nu ai vorbit cu Gigi Becali?

Nu mi-am dat seama că asta trebuia să fac. Eu am urmat calea firească, pentru că m-am gândit că antrenorul ar trebui să fie cel care decide în privința aducerii unui jucător. Am vorbit cu antrenorii, în loc să vorbesc direct cu „selecționerul”. A fost greșeala mea.

"CFR, principala favorită la câștigarea titlului"

Ce impresie ți-a lăsat FCSB - CFR?

CFR Cluj este o echipă după chipul și asemănarea lui Dan Petrescu, cu care am fost coleg la Steaua. Este o formație solidă, ambițioasă și matură. Cred că este principala favorită la câștigarea campionatului. Steaua și-a redus șansele prin vânzarea lui Niță. 

Care ar trebui să fie prioritatea viitorului președinte al FRF vizavi de ligile inferioare?

În primul rând, să facă parteneriate cu guvernanții pentru construirea unor baze moderne de antrenament. Este nevoie de așa ceva și de centre puternice de copii și juniori. Apoi, dacă fiscalitatea rămâne la fel, și Liga I, nu numai ligile inferioare, va fi un fel de Daciadă. În toate țările civilizate, sunt facilități fiscale pentru cluburile sportive.

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+30.8
Câștigate
9
Pierdute
2
2
Dan Ștefanescu
+7.76
Câștigate
6
Pierdute
4
3
Marius Huțu
+6.85
Câștigate
8
Pierdute
5

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX