1. Home »
  2. Interviuri »
  3. Sorin Paraschiv: Fotbaliștii români pariază de foame!

Sorin Paraschiv: Fotbaliștii români pariază de foame!

Caramavrov
Caramavrov

2018-02-08 15:20:00

image Sorin Paraschiv: Fotbaliștii români pariază de foame!

Sorin Paraschiv, fostul fotbalist al Stelei, a ales cariera de președinte de club în paralel cu cea de agent de jucători.  După o jumătate de sezon petrecută în Liga a 3-a, la Turris Tr. Severin, el atrage atenția asupra situației critice din eșaloanele inferioare, unde jucătorii sunt neplătiți cu lunile.  


Credit foto: Cosmin Iftode / sportpictures.eu

Cum este viața unui conducător de club fără experiență în Liga a 3-a?

Pentru mine a fost ușor, chiar neașteptat de ușor. La Turris am avut ca principală responsabilitate relaționarea cu jucătorii, iar faptul că sunt și agent de jucători m-a ajutat mult.

De ce ai plecat de la Turris Tr. Măgurele?

Așa cum am spus, au fost motive personale. Oricum, zilele acestea voi da răspunsul unui club din Liga a 2-a, cu care sunt în discuții.

Care sunt criteriile după care analizezi un club care te ofertează?

Mă uit în primul rând la infrastructură. Fotbaliștii trebuie să aibă condițiile necesare pentru performanță. Apoi, am în vedere partea financiară, dar este foarte greu din acest punct de vedere în România, mai ales în ligile inferioare. S-a dovedit, însă, că se pot obține rezultate și cu bani mai puțini.

"Modelul meu e Meme Stoica!"

Ai vreun model de președinte din România sau din străinătate?

Da, ca model îl am pe Mihai Stoica, cu care am colaborat excelent la Steaua cât timp am jucat acolo și cu care încă țin legătura. Deocamdată, nu îi cer sfaturi, pentru că la nivelul la care mă aflu în prezent lucrurile sunt destul de simple.

Ce poate face un conducător de club ca să îi convingă pe jucători să nu mai parieze?

Nu poate să facă prea multe. În regulament, scrie clar că pariurile sunt interzise. Fotbaliștii care pariază riscă foarte mult. Ține de educația și de cultura fiecăruia să stea departe de așa ceva, dar și de situația financiară. Jucătorii din România care nu și-au luat salariul de multe luni joacă și de foame.

Te-ai confruntat până acum cu așa ceva?

Nu. Cu Turris, am avut o singură înfrângere în tur, în fața Petrolului. Nu cred că poate exista vreo bănuială.

Cu ce tipologie de antrenor îți place să lucrezi?

Îmi plac antrenorii care au personalitate în fața jucătorilor. Nu îmi plac antrenorii slabi. Ok, faci o glumă cu un fotbalist, dar tu, ca tehnician, trebuie să fii respectat de acel jucător, pentru că altfel nu ține seama nici de indicațiile tactice și toată lumea are de pierdut, inclusiv conducerea clubului.

"Patronii de la noi se implică prea mult la echipă"

Ai putea să colaborezi în acest moment cu un patron de genul lui Gigi Becali?

Este foarte greu de spus, până nu mă confrunt cu o astfel de situație. Eu am jucat în Italia și nu cred că l-am văzut de trei ori pe patronul clubului. Aici, în România, patronii se implică mai mult la echipă. Dacă vrei să muncești, trebuie să te adaptezi la stilul celor de aici. 

E împotriva sistemului cu play-off/play-out

Este o întreagă polemică acum... Ești pentru sau împotriva sistemului competițional cu play-off și play-out?

Mai degrabă împotrivă, pentru că mă pun în pielea antrenorilor și nu cred că este corect să-mi iei jumătate din puncte după ce am muncit pentru ele. Pe de altă parte, cei care au de recuperat teren, precum echipele din subsolul clasamentului sau de pe locurile 4-6, sunt fericiți.

Aminteai de faptul că ești și agent de jucători. Ce fotbaliști cunoscuți reprezinți?

Îmi place să colaborez cu jucători tineri, de viitor. Printre cei pe care îi reprezint sunt Daniel Benzar, Căpățână, Dudea, Chelaru – care a și marcat etape trecută, Vlad Mihalcea...

Cine crezi că va lua titlul în Liga I?

Aș spune că este o dispută în trei: Steaua, CFR și Craiova, dar Craiova pierde puncte prețioase în meciurile din deplasare, deci cred că „finala” se joacă între Steaua și CFR Cluj. Oricare dintre ele poate să câștige.

Ai vreun favorit la alegerile pentru președinția Federației Române de Fotba?

Sunt neutru, dar cine va ieși președinte va trebui să facă mult mai mult decât s-a făcut până acum, în special pentru eșaloanele inferioare, pentru că este jale ce se întâmplă acolo. Un proiect pentru ligile 2 și 3 trebuie să fie prioritatea absolută.

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+123.76
Câștigate
59
Pierdute
30
2
Curry
+95.24
Câștigate
13
Pierdute
12
3
Gabriel Morariu
+58.98
Câștigate
24
Pierdute
11

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX