1. Home »
  2. Interviuri »
  3. Secretarul general FederBet: "Cele mai multe blaturi pentru pariuri se fac în amicale!"

Secretarul general FederBet: "Cele mai multe blaturi pentru pariuri se fac în amicale!"

Caramavrov
Caramavrov

2017-07-10 10:54:31

image Secretarul general FederBet: "Cele mai multe blaturi pentru pariuri se fac în amicale!"

Clubul albanez Kukesi a anunțat că va da în judecată agenția belgiană de monitorizare a pariurilor FederBet, după ce meciul Kukesi – Wolfsberger 7-0 a fost catalogat drept blat. Francesco Baranca, secretarul general al FederBet, a acordat un interviu pentru publicația albaneză „Panorama Sport”, în care a avertizat că în această perioadă, a meciurilor de pregătire, mafia pariurilor lucrează intens.

Deschide cont și joacă acum la pariuri sportive cu un super bonus de bun venit!

Panorama Sport: Domnule Baranca, știți că postările de pe Facebook ale FederBet au stârnit multă furie în Albania? Președintele lui Kukesi este sigur că veți plăti 30 de milioane de euro pentru că ați stricat imaginea clubului...

Francesco Baranka: Cotele la acest amical au avut o evoluție absolut anormală, noi doar am observat asta. Nu am emis nicio judecată. De asemenea, am făcut observația că aceste anomalii apar în special în partidele amicale. Sunt semnale foarte vizibile. Asta facem noi: semnalăm ce ni se pare ciudat.

PS: Dar, în ultimul meci la care v-ați referit, numele Kukesi...

FB: Nu cred că FederBet este capabilă să influențeze piața pariurilor, așa cum ne acuză Kukesi. Nu avem simpatii sau antipatii. Cifrele nu au suflet și le tratăm ca atare.

PS: Între timp, șefii clubului albanez au declarat că lansați multe suspiciuni împotriva Albaniei, pentru că este o țară mică, iar în țările mari se înregistrează tot timpul astfel de oscilații de cote...

FB: Noi stigmatizăm toate acele comportamente care au ca scop final manipularea rezultatelor în favoarea pariurilor. Am semnalat anomalii oricând le-am observat, în Grecia, România, Azerbaidjan, Spania și multe alte țări. Nu mi se pare că avem ceva cu Albania. Cluburile ar trebui să ne ajute, pentru că ele sunt victimele acțiunilor ilegale ale jucătorilor.

"În cele mai multe cazuri, jucătorii sunt vinovați de trucarea meciurilor"

PS: Înseamnă că fotbaliștii sunt de condamnat când apar asemenea anomalii, nu cluburile?

FB: Din experiența personală, pot spune că în cele mai multe cazuri jucătorii sunt vinovați de trucarea rezultatelor pentru pariuri. Pentru a evita problemele, cluburile ar trebui să colaboreze cu noi.

PS: Cum veți acționa acum, când faceți parte dintr-o structură de prevenire și pedepsire a blaturilor în Federația Ucraineană de Fotbal? 

FB: Chiar și în Ucraina, fenomenul trucării meciurilor are o amploare prea mare. Cel mai nociv lucru pe care îl putem face este să îl ignorăm. Muncim din greu să rezolvăm problema, dar ea se manifestă în continuare în special în meciurile amicale.  

Campioana României a fost în situația lui Kukesi

În urmă cu un an, Viitorul Constanța se afla în centrul unui scandal după ce, într-un raport prezentat în Parlamentul European, Federbet a inclus meciul Viitorul – ASA Tg. Mureș (6-1) pe lista jocurilor suspectate că ar fi fost trucate pentru pariuri. 

Cotele pentru acest meci porniseră de la 2,12 pentru Viitorul şi 3,75 pentru ASA. În dimineaţa zilei meciului, cota echipei lui Hagi era 1,565, egalul avea cota 4,18, iar cota pentru un succes al ardelenilor era 6,62. În numai patru ore, Viitorul a ajuns la 1,38, iar Târgu Mureş la 10,73. Cotele au continuat să se mişte și, cu 10 minute înaintea primului fluier, Viitorul avea cota 1.295, în timp ce Târgu Mureş ajunsese la 10,91.  

„Înainte de meci, le-am spus unor jurnaliști italieni rezultatul de la Viitorul”, a declarat secretarul general FederBet pentru Prosport. Replica celor de la Viitorul a fost similară cu cea a albanezilor de la Kukesi: „Constatăm cu părere de rău că toate aceste aberaţii au tenta de a strica şi denigra imaginea clubului nostru, insinuând anumite practici necurate, şi vin înaintea startului unui nou sezon competiţional şi înaintea debutului clubului nostru în cupele europene”.

Fenerbahce - Juventus București 2-3! Un amical dubios

Cel mai recent meci ciudat jucat de o echipă românească este Fernerbahce - Juventus Colentina (2-3), în care Juventus a condus cu 3-0 la pauză, după niște gafe mari ale apărării turcilor și mai ales ale portarului Volkan, fost titular în națioanla Turciei. Daniel Oprița, antrenorul echipei de la margine de București, spunea după acest joc că nici lui, nici jucătorilor săi nu le venea să creadă că o conduc pe Fener cu 3-0 la pauză!

Descoperă top 5 case de pariuri online recomandate

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX