1. Home »
  2. Interviuri »
  3. Mihai trăieşte din pariuri și se destăinuie: "Dacă ar fi ușor toți am fi bogați"

Mihai trăieşte din pariuri și se destăinuie: "Dacă ar fi ușor toți am fi bogați"

PariuriX
PariuriX

2016-09-07 09:21:00

image Mihai trăieşte din pariuri și se destăinuie: "Dacă ar fi ușor toți am fi bogați"

Este greu de crezut că poți transforma pariurile sportive într-un job full time, lucru pe care după o experiență de peste 10 ani nu l-aș recomanda nimănui. Și totuși se poate, una dintre dovezi este Mihai. Citește până la capăt și află cum a reușit.

De-a lungul timpului am avut urucșuri și coborâșuri, am mai câștigat, am mai pierdut, în final nu stăteam rău, dar pentru cineva ca mine este greu de imaginat cum este să trăiești fără să te bazezi pe un venit fix. Dar nu și Mihai, un parior cu un optimist aparte, e coleg cu noi aici pe forum, m-a rugat să nu îi facem public numele de utilizator sau numele adevărat pentru a nu avea probleme în viața socială.

Deschide cont și joacă acum la pariuri sportive cu un super bonus de bun venit!


 

Cum s-a ajuns la acest "interviu" cu un parior profesionist?

Pe zi ce trece pariurix.com captează tot mai mult atenția pariorilor care realizează că paginile de Facebook vânzătoare de iluzii nu sunt soluția așteptată pentru a câștiga la pariuri. Cu noua echipă de specialiști printre care și D-nul Duckadam, care oferă ponturi din Liga 1 și cu Marius Cădar care a reușit să împartă aproape 2000 de exemplare din cartea "Pariuri sportive fără secrete", imagine site-ului a luat amploare și tot mai mult pariori tind să se implice în ceea ce facem. Astfel primim de la voi articole și informații interesante. Așa a ajuns și Mihai să îmi scrie un mesaj privat în legătură cu o problemă legată de site și dintr-o discuție în alta, ne-am avut deja pe skype și discutam despre ceva ponturi. Adevărul e că am observat rapid că omul știe ce vorbește, și cum ofer ponturi pe site am zis că nu strică să am cât mai multe persoane cu care să discut la un alt nivel. Și ca să vezi, aflu că omul trăiești din asta și pentru el e job full time, cum ar veni. Nu e tocmai un interviu, dar a fost de acord să reproduc o mare parte din ce s-a discutat, am structurat puțin să fie mai ușor de urmărit.

Eu : Cum să trăiești din asta? Nu ți-e frică că nu ai nici o siguranță oricât de bun ai fi?

Mihai : Dacă ar fi ușor, toți am fi bogați :).

EU: Îmi spuneai în discuţia de ieri că trăieşti doar din pariuri. Chiar dacă lucrez pe un site precum PariuriX de foarte mulţi ani să fiu sincer eşti prima persoană care aud că face asta. Aş fi curios în primă fază să ne spui cum am început.

Mihai : Am început la Astra în 2008. Nu la echipa de fotbal, la casa de pariuri care acum se numeşte Casa Pariurilor.

EU: Pe ce pariai? Cât ai câştigat prima dată, îţi mai aduci aminte?

Mihai: Pariam sportul la care se spune că ne pricepem toţi. Jucam bilete cu cel puţin 6-7 meciuri, mize foarte mici. În general jucam doar în weekend. Rar de tot în cursul săptămânii mai aruncam câte ceva la Liga Campionilor. Primul bilet a fost câştigat la o cotă de 50. Iniţial m-am bucurat de câştig. Am ajuns acasă şi am calculat cât băgasem până atunci şi mai trebuia să iau vreo două ca să ajung pe profit.

EU: De pariuri online când te-ai apucat? Sau mai corect spus, pariezi online?

Mihai: Târziu am început să joc online. Ştiu că eram în vacanţă la mare în vara anului 2012 şi nu prea aveam timp de mers în agenţii. Am văzut pe undeva un panou publicitar cu Vistabet şi am decis să-mi deschid cont şi să joc măcar alea 2 săptămâni cât eram în concediu. Uite că din 2 săptămâni s-au făcut 4 ani de când joc online.

EU: Și cum e online, nu-i așa că e mai bine ? (Vă dați seama că așteptam să zică ca da cum să nu, până la urmă noi doar casele de pariuri online le promovăm).

Mihai: Un parior bun câştigă oriunde. Dar e nevoie de disciplină, problema cea mai gravă la online este faptul că devii foarte rapid dezordonat și indisciplinat, uiți de reguli etc. Când realizezi cum să contracarezi acest pericol și reușești să te abții să joci după reguli bine stabilite, da, ai destule avantaje. Spre exemplu joacă România duminică cu Muntenegru. La Stanleybet cota pentru 1 este 1.70. Dacă joc 1.000 lei online iau 1700 lei, daca o fac offline iau doar 1619. 81 lei la un pariu. Dar sincer partea bună la online este că pot să mă acopăr, de multe ori am reușit să ies pe minus mic sau pe profit minim pentru că m-am acoperit, siguranța este mereu pe primul loc pe termen lung.

unibet.jpg

EU: Da, ai dreptate la 100 de pariuri deja vorbim de o diferenţă de 8.100 RON.

Mihai : Să nu exagerăm, uneori sunt și în oflfine sunt cote bune. Toată treaba este să calculăm şi să vedem unde este mai rentabil să plasăm pariul. Dacă găseşti online o cotă de 2.00 pentru un pronostic şi acelaşi pronostic are în offline cota 2.10 n-ai făcut nimic. Nu e nici o diferenţă. Dacă însă diferenţa este mai mare atunci iau cota cea mai bună, pe termen lung e importantă fiecare zecimală, cum ai zis tu, la 100 de pariuri se vede.

EU: Ştiu, chiar o să las un link unde cei care citesc interviul pot vedea avantajele pariurilor online https://pariurix.com/resurse/incepatori/de-ce-sa-joci-la-pariuri-online.html. Îmi spuneai ieri că trăieşti din pariuri, cum este posibil?

Mihai: Aş zice că simplu, dar nu este deloc simplu. În primăvara anului 2015 am fost nevoit să închid micuţa afacere pe care o aveam de câţiva ani. Am rămas cu o sumă de bani din care puteam trăi maxim 4-5 luni fără altă sursă de venit. Atunci am zis: din pariuri am început afacerea, în pariuri bag ultimii bani din ea. Am oprit o parte care să-mi asigure strictul necesar pentru următoarele 2 luni şi diferenţa am depus-o la o casă de pariuri. Dacă în alea 2 luni nu reuşeam să fac profit nu era o dramă. Studiile îmi permit şi acum şi îmi permiteau şi la momentul respectiv să găsesc un job plătit decent în România.

EU: Să înţeleg că de atunci trăieşti exclusiv din pariurile jucate?

Mihai: Da, dar vreau să subliniez ceva. Nu "sparg" tot ce iau la pariuri pe lucruri inutile trăind cu gândul că-mi voi face targetul şi luna viitoare. Întotdeauna, dar întotdeauna, am avut lăsate separat, în altă parte decât în contul de pariuri, o sumă de bani care să-mi permită să trăiesc liniştit încă 3-4 luni dacă le termin pe minus. La început îmi permiteam doar maxim 2 luni la rând pe minus. Acum pot spune că doar dacă vor urma 4 luni consecutive pe minus va fi nevoie să renunţ la "jobul" actual şi să caut unul adevărat.

EU: Ce presupune acest job despre care vorbeşti? Ştiu persoane care dacă le dai 5 minute îţi fac 10 bilete la o agenţie stradală, de ai "hârtie igienică" toată săptămâna.

Mihai: Vezi, tocmai asta este diferenţa. Eu trăiesc din pariuri, eu trebuie să cântăresc foarte bine ceea ce joc pentru că dacă nu-mi iese biletul mâine n-am ce pune pe masă. Nu mă refer la mâine ca la ziua următoare, ci mâine ca la o perioadă mai lungă. Pot spune că am cu adevărat un job şi sunt propriul meu şef. Am avantajul de a începe ziua de muncă la orice oră doresc, dar şi handicapul de a fi la job chiar şi la 1 noaptea, dacă atunci se joacă un meci din campionatele pe care pariez.

EU: Tot nu mi-ai spus, cum decurge o zi de muncă pentru o persoană care trăieşte din pariuri?

Mihai: Atunci când mă pun la birou caut să văd ce meciuri sunt în campionatele pe care pariez...

netbet.jpg

EU: Scuze că te întrerup, ce vrei să spui prin campionate pe care pariez? Nu joci toate campionatele?

Mihai: E greu să ai control dacă joci mai mult de 3-4 ligi. Eu mă axez totuşi pe 5. Două de vară: Suedia Allsvenskan şi Norvegia Tippeligaen şi 3 de top: Anglia Premier League, Spania La Liga şi Italia Serie A. În mod normal aş fi luat încă un campionat de top în loc de cele două scandinave, doar că fără Suedia şi Norvegia n-aş mai avea ce paria pe parcursul verii.

EU: Câte meciuri joci în medie pe etapă?

Mihai: Nu am o medie pe etapă. Revin puţin la program şi vei înţelege de ce nu pot spune o cifră medie. Cum spuneam, selectez meciurile care mă interesează în ziua respectivă şi trec la căutarea informaţiilor. Am un Excel cu linkuri utile pentru fiecare echipă din cele 5 campionate. Linkuri utile înseamnă: canale de youtube unde pot vedea rezumatele meciurilor acelei echipe, pagină oficială de Twitter şi de Facebook, pagini ale fanilor de pe reţelele de socializare, forumuri de discuţii ale fanilor, 2-3 site-uri pentru statistici.

EU: Urmăreşti şi rezumatele meciurilor precedente ale echipelor pe care pariezi?

Mihai: Nu pare foarte important, dar să vezi rezumatele ultimelor 2-3 meciuri jucate de echipele pe care pariezi te poate ajuta foarte mult. Poţi observa anumite lucruri pe care nu le vezi în statistici sau pe site-urile de unde te informezi. Alt punct de reper legat de partea video sunt rezumatele întâlnirilor directe jucate în ultimii 2 ani, dacă echipele au aceiaşi antrenori şi dacă n-au fost schimbări radicale în rândul jucătorilor. Degeaba urmăreşti azi un rezumat al unui meci Gaz Metan - ASA de anul trecut. Nu are relevanţă.
După ce am trecut într-un document informaţiile importante pentru fiecare meci care mă interesează din ziua respectivă încep să caut pariurile. Sunt şi zile în care nu joc nimic. Nu pariez doar de dragul de a o face.

EU: Iar te întrerup. Că tot am trecut la pariuri nu ne spui şi unde pariezi online?

Mihai: Nu joc pariurile la o singură casă de pariuri. Ţin banii la trei agenţii. Pariez la cea care are cota cea mai mare pentru pariul pe care am de gând să-l joci.

EU: Totuşi, nu ne dai şi nişte nume.

Mihai: Anul trecut îţi puteam da toate cele 3 nume. Acum mă rezum doar la unibet.ro.

sportingbet.jpg

EU: Bănuiesc că are legătură cu licenţierea. Te-a încurcat cu ceva această introducere a licenţei pentru pariurile online în România?

Mihai: Pentru moment nu. Sper să-ţi pot spune acelaşi lucru şi peste un an dacă vom mai avea plăcerea să mai discutăm.

EU: Revin. Ai ales pariurile, ai decis unde le vei juca, ce mize joci?

Mihai: Joc o miză direct proporţională cu şansele care cred că le are pronosticul respectiv. Miza nu este o sumă fixă, ci un procent din bancă. Aşa ar trebui să fie pentru toată lumea. Între un parior care a jucat 4.000 RON şi a câştigat 8.000 RON şi unul care a jucat 4 RON şi a câştigat 8 RON nu este nici o diferenţă. Ambii sunt la fel de buni, doar că primul are o bancă mai mare şi implicit o miză mai mare. Recomand pariuri cu mize direct proporţionale cu banca avută, nu mai mult de 5% din bancă, în cazuri excepţionale (eu îi spun pariul săptămânii) o miză de 7-8% din bancă.

EU: Când e vară am înţeles ce faci, dar când sunt zile cu meciuri în cupe europene?

Mihai: Pariez doar pe meciuri în care sunt implicate echipe din campionatele mele. Analizez la fel, vâd dacă merge jucat ceva şi joc, dar cu o miză mai mică cu un procent decât aş fi făcut-o în mod normal. Dacă la Manchester City - Steaua încrederea în pronosticul găsit este de 4/5 atunci voi juca miză 3/5.

EU: Joci doar pariuri single?

Mihai: Nu, fac şi bilete multiple, dar aici sumele jucate sunt minime, 1% din bancă şi nu mai mult de 2-3 bilete pe săptămână.

EU: Nu vreau să te mai reţin foarte mult. Ar fi însă interesant pentru cititori dacă ne-ai spune o întâmplare mai bizară de când trăieşti exclusiv din pariuri.

Mihai: Dacă faci referire la întâmplări mai bizare legate de pariuri au fost multe. Pariuri "pierdute" în minutul 90, dar care au ieşit în prelungiri, la fel cum au fost şi pariuri "câştigate" în minutul 94 şi pierdute până la final. Dacă vorbim la modul general atunci cea mai bizară fază a fost atunci când m-am întâlnit cu foştii colegi din liceu anul trecut pentru a sărbători 10 ani de la absolvire. Toată lumea se lăuda cu joburi mai bune sau mai puţin bune. A venit şi rândul meu şi au avut o mare surpriză când le-am spus că mănânc, mă îmbrac, trăiesc doar din pariuri.

fortuna.jpg

EU: De mâine vreau să renunţ la jobul de pe PariuriX şi să trăiesc şi eu doar din pariuri. Ce-mi recomanzi?

Mihai: N-aş putea să dau un sfat cuiva care să-l ajute să trăiască doar din pariuri. Este posibil ca peste jumătate de an să mă înjuri că din cauza mea ai rămas falit. Nu oricine poate trăi din pariuri. Nu spun că tu sau oricare altcineva nu poate trăi din pariuri. Dar pentru a vedea dacă eşti capabil să trăieşti doar din pariuri trebuie să faci un test timp de 2, 3...n luni şi nici aşa nu este relevant. Într-un mod pariezi atunci când şti că ai o sursă de venit şi în altfel o faci atunci când şti că de pariul acela depinde hrana sau plata utilăţilor, poate nu acum, ci peste 2-3 luni.

EU: Hmm aproape m-ai convins :) Las în continuare pariurile ca un simplu hobby. Până la urmă aşa ar trebui să fie văzut de toată lumea. Exact aşa cum unii merg să vâneze mistreţi, aşa cum alţii stau toată noaptea pe baltă în aşteptarea somnului, aşa şi noi ar trebui să vedem pariurile ca pe un hobby. MIza vânătorului este mistreţul, miza pescarului este somnul, miza noastră este câştigarea pariului. Dacă mistreţul, somnul sau pariul nu sunt prinse nu trebuie să fie vreo problemă. Ne-am satisfăcut plăcerea plătind în schimb o sumă de bani!

Ce are de oferit cea mai bunã agenție de pariuri sportive online? Descoperã acum!

Salvează

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX