1. Home »
  2. Interviuri »
  3. Mihaela Măncilă, jurnalist Prosport: “Messi, Messi și iar Messi. Înzestrat, devotat, ambițios, de neoprit!” “Vreau ca Viitorul să fie din nou campioana României!”

Mihaela Măncilă, jurnalist Prosport: “Messi, Messi și iar Messi. Înzestrat, devotat, ambițios, de neoprit!” “Vreau ca Viitorul să fie din nou campioana României!”

Caramavrov
Caramavrov

2018-11-29 10:56:26

image Mihaela Măncilă, jurnalist Prosport: “Messi, Messi și iar Messi. Înzestrat, devotat, ambițios, de neoprit!” “Vreau ca Viitorul să fie din nou campioana României!”

Mihaela Măncilă (30 de ani) prezintă cu patos emisiunea Avancronica etapei pe pagina de facebook a Prosport și realizează interviuri cu personalități din lumea sportului. Iubește Fotbalul ca pe un bărbat adevărat, e mare fan Messi, adoarme cu televizorul deschis pe fotbal, zâmbește mult, primește constant cereri în căsătorie și vrea să-i scrie lui Moș Crăciun pentru un gazon bun pe Național Arena!

Cum ai ajuns în domeniul jurnalismului sportiv? 

Povestea mea cu jurnalismul sportiv este una destul de interesantă și a început în urmă cu 10 ani.  Doamne, câți ani! ☺ Iubitul meu de atunci era mai îndrăgostit de Steaua decât de mine, glumesc, dar nu sunt chiar așa departe de adevăr ☺))) El începuse să lucreze, culmea, la ProSport, unde sunt eu acum, și eram pasionată de ce făcea el, cronicile de meci. La scurt timp, pe site-ul gsp.ro apăruse un anunț: “Vrei să fii colaborator GSP? Trimite un CV și o scrisoare de intenție”. Citit și făcut ☺ Am trimis, m-au chemat, m-au luat. Am făcut un internship în redacția Gazetei Sporturilor de mai bine de 6 luni. Ulterior am renunțat și am acordat mai multă atenție ultimului an de facultate, eram la ASE la Finanțe, nu avea treabă cu sportul sau cu jurnalismul și înțelesesem de atunci că nu asigurările sau creditele bancare erau viitorul meu. Mi-am dat licența și m-am înscris la Master la Universitatea București la Jurnalism.

La PROTV cum ai ajuns?

Pentru că păstrasem legătura cu băieții din redacția GSP, am cerut numărul lui Felix Drăghici, de la PRO TV, cu un curaj pe care acum nu știu dacă l-aș mai avea, l-am sunat pe el, m-am prezentat frumos și i-am spus că aș vrea să vin în Internship în redacția PRO-ului. And I did it! Am ajuns în redacția care m-a format: ce înseamnă o știre de TV, ce înseamnă cap video, beta, tc-uri, montaj, tot. A fost o experiență minunată și eram dedicată total. Nu eram plătită, însă mergeam și în weekend-uri la PRO TV. Și visam. Visam departe. Voiam să scriu știri, dar, în același timp, voiam să fiu și prezentatoare de știri. 

Zâmbetul pe buze trebuie să fie nelipsit!

Asta ai vrut de la început?

Nu am intrat în presă pentru că voiam să fiu prezentatoare. Eu am intrat pentru că îmi plăcea sportul, în special fotbalul, și îmi plăcea să scriu despre. Apoi, piano-piano, cum spun italienii, am vrut din ce în ce mai mult să și prezint ceea ce scriu. Datorită lui Felix Drăghici am ajuns la doamna Ileana Cîrstea, o doamnă minunată, care m-a învățat ce înseamnă într-adevăr cititul de pe prompter. În primul rând, trebuie să știi despre ce vorbești, apoi care este ideea principală, să știi unde să pui accentul și mereu Zâmbetul… Zâmbetul pe buze să fie nelipsit. Din păcate pentru mine, nu am avut șansa să fiu prezentatoare la PRO TV, dar am ajuns la pupitrul știrilor la Telekom Sport (pe atunci se numea Dolce Sport). Așadar, visul s-a împlinit, ☺iar acum prezint săptămânal, în fiecare vineri, pe pagina de Facebook a ProSportului, avancronica  Ligii I Betano. Îmi place tare mult, este o statistică pe care o scriu singură și despre care vorbesc cu mare drag. 

Se spune că presa nu mai e ce-a fost. Nu te-ai plictisit?

Deși au trecut 10 ani, mă pasionează în continuare această meserie. Se spune că prima dragoste nu se uită niciodată, și chiar așa e. M-am rupt de presă de mai multe ori, dar tot de atâtea ori m-am întors. Cred că ceea ce fac acum mă reprezintă cel mai bine. 

Ai făcut sport? 

Când eram mică, am făcut gimnastică. Eu sunt din Ploiești, și acolo am mers la gimnastică și am ajuns și la Petrolul, însă nu puteam să gestionez bine școala cu gimnastica, așa că am renunțat. Îmi pare rău însă că nu am făcut dansuri de societate. Mi-ar fi plăcut să particip la concursuri de dans. 

Ceva mișcare acum?

Obișnuiam să merg des la sală, de câteva luni am devenit puțin mai leneșă. Nu pot să dau vina pe program, pentru că în momentul când îți dorești ceva, îți faci timp. Nu există “nu am timp”, ci doar nu am tragere ☺)) Uite, îți promit ție că mă voi întoarce în sală, poate așa mă mobilizez ☺)) Îmi plăcea cum mă simțeam după ce făceam exerciții.

Ce ai făcut în cei trei ani în care nu ai lucrat în presă?

Am schimbat câteva multinaționale ☺))) Am încercat să respect ce scrie pe diploma mea de licență și anume: economist. Am lucrat în domeniul contabil și HR, însă tot partea care ține de economie, dar nu m-am regăsit. Nu regret nimic, acolo am văzut și altă lume, alt stil de a lucra și, în plus, am cunoscut-o pe una dintre cele mai bune prietene de-ale mele ☺

"E o plăcere și o relaxare să mă uit la fotbal"

Ce sport iubești cel mai mult și de ce?

De departe, fotbalul. De ce? Este greu să explic. Este ca și cum te afli într-o relație de mai mulți ani, vrei să ai o familie cu persoana respectivă și îți cere să îi explici de ce îl/o iubești. Poți să îi spui: “Pentru că mă respecți și că ești atent/ă cu mine sau că îți dorești aceleași lucruri pe care și eu le vreau și că ești lângă mine în situațiile grele”. Dar, dacă stai să tragi linie, toate acestea pot fi făcute de mai multe persoane, lumea e mare și oamenii sunt mulți, ☺ deci cu siguranță mai există și alții care pot face chestiile astea pentru tine sau pot face și mai mult. Dar nu, este vorba de acel sentiment special care te duce doar acolo. Ceva ce nu poți explica, doar simți. Fix așa sunt eu cu fotbalul. Îmi place. E o plăcere să mă uit și, în același timp, și o relaxare. Televiziorul meu este mereu pe DigiSport. Adorm uitându-mă la meciuri de fotbal ☺)) Sună poate puțin ciudat, dar acesta este adevărul ☺) 

Ce pasiuni mai ai? Ce faci în timpul liber?

Am început de o lună să fac cursuri de make-up. Îmi place tare mult. Sunt extrem de fericită când văd că, în momentul când spun “machiajul e gata”, fetele mele zâmbesc. Dacă te uiți în timpul procesului la ochii fetelor, s-ar putea să spui că ți-e frică de ce o să iasă ☺)), dar am un stil mai atipic și, până la urmă, rezultatul final e important. La fel ca-n fotbal: ceea ce contează este ce arată tabela de marcaj la fluierul final. ☺

De la Gică Hagi la Ianis Hagi

Maradona sau Pele? Ronaldo sau Messi? Hagi sau Dobrin? Motivează alegerile!

Nu aș vrea să îl judec, dar n-am cum. Zodia mă trădează ☺ Jucătorul Maradona nu are reproș, pe el îl aleg, dar ce a ajuns acum legenda Argentinei mă întristează. Apoi, Messi, Messi și iar Messi. Înzestrat, devotat, ambițios, de neoprit. Și poartă tricoul blaugrana = este Perfect ☺)). Apoi e Hagi, “Regele” nostru cel de toate zilele. Nu a fost numit degeaba de șapte ori fotbalistul român al anului. Felul în care construia jocul, tehnica pe care o avea și modul de a dribla vor rămâne mereu în mintea mea. Odată cu Hagi, îl aleg și pe Ianis. Sper ca el să se mențină modest și la fel de muncitor, talent are, trebuie doar să așteptăm să îl vedem jucând la o echipă mare într-un campionat important. 

Câte cereri în căsătorie primești zilnic?

Hahaha... zilnic? Nici chiar așa. Au fost, dar nu să nu le pot face față ☺))) Oricum, sunt fel și fel de bărbați. Unii mă amuză tare, alții… mă abțin. Fiecare cât poate ☺))

Cum arată bărbatul ideal pentru tine?

Tipul de bărbat care îmi place este acela care emană prin toți porii întocmai definiția cuvântului care îl reprezintă: bărbat. Să știe ce vrea, să fie ambițios, să își iubească familia, să fie respectuos, să știe să iubească, să fie dedicat, să fie cât se poate de sincer și să se abțină să întoarcă capul după alte femei sau să facă flirturi “nevinovate”. Există? ☺))))

"Messi este cel mai bun!"

Ce fotbalist îți place ca fotbalist și ce fotbalist îți place ca bărbat?

Lionel Messi, the One and Only. Este cel mai bun. Îmi place cum joacă, cum driblează, felul în care aleargă cu mingea la picior. Sunt calități pe care, cred eu, oricât de mult ai încerca să le înveți, dacă nu ești înzestrat cu ele, nu reușești să le faci. Se nasc rar fotbaliști ca el și mă bucur că face parte din generația mea și că îl pot vedea jucând, mai ales că este și la echipa mea de suflet, FC Barcelona. Referitor la a doua parte a întrebării, fotbalistul despre care eu cred că fetele întorc capul pe stradă  evoluează fix la echipa rivală. Asensio de la Real Madrid.

Cu ce echipă din România ții sau ai ținut în copilărie?

Deși sunt din Ploiești, nu am fost niciodată cu “lupii galbeni” ☺ Îmi aduc aminte din copilărie că mama mea ținea cu Dinamo, dar nici față de “câini” nu am avut o atracție prea mare. Am fost doar spectator la meciurile de fotbal. În timp, am început să apreciez ceea ce se întâmplă în sudul țării. Ceea ce a făcut Gheorghe Hagi este impresionant și, ușurel-ușurel, am ajuns, fără să îmi dau seama, să țin cu Viitorul. Așadar, pot afirma că Viitorul vreau să fie viitoarea campioană a României ☺

La ce campioante de fotbal te uiți?

În afara de Liga I, mă uit la meciurile din La Liga și Serie A. Uneori mai văd câte un meci două din Premier League. 

De ce ai îndemna o femeie să se uite la fotbal, și nu să meargă la shopping?

Pfoa.. Păi cum aș putea să o sfătuiesc pe o femeie să nu mai meargă la shopping pentru a se uita la fotbal, când eu le fac pe amândouă cu aceeași intensitate? ☺)))) Este imposibil ca eu să îi spun unei prietene acest lucru, mă bate! ☺)) Toate fetele știu cât sunt de disperată cu hainele, pantofii, gențile și tot ce se găsește în dressing-ul unei femei. 

Ai realizat un interviu cu Mirel Rădoi. Ce ți-a plăcut cel mai mult la el? Cu ce te-a impresionat?

Pe jucătorul Mirel Rădoi nu l-am cunoscut, dar pe antrenorul Rădoi - da. În primul rând, mi-a plăcut cum vorbește, cum își exprimă ideile, faptul că este foarte organizat, deși se află la început de drum. Pare că știe ce vrea și unde își dorește să ajungă. Până acum, ne-a demonstrat că și reușește. Sper din suflet să o țină tot așa și tinerii noștri să ne facă să zâmbim larg la EURO 2019. 

"Există o singură Steaua!"

Mirel ți-a spus că pentru el FCSB înseamnă Steaua. Pentru tine, FCSB e Steaua sau nu?

Uite, dacă îți răspund risc să fiu înjurată ☺))), dar cum mie îmi place să risc, îți spun. Pentru mine există o singură Steaua, iar această echipă joacă acum în Liga I și este vicecampioana României. 

De ce crezi că unii români îi contestă valoarea Simonei Halep?

Hmmm… Să spun, să nu spun?!?! Din răutate ☺ Nu ai cum să contești evidența. Simona Halep este Numărul 1 WTA pentru că este Numărul 1 în tenis. 

Ce ți-ai dori să vezi în sportul românesc în 2019?

În primul rând, o evoluție frumoasă la EURO 2019 a României Under 21. Aș vrea tare mult să o văd pe campioana României, care o fi ea, în grupele Ligii Campionilor, iar măcar pe una dintre primele clasate în grupele Europa League. Să nu uităm de tricolorii mari. Vreau să văd evoluții bune și să adunăm puncte în grupele de calificare la EURO 2020. Aș vrea ca peste un an să vorbim în continuare de Simona Halep numărul 1 mondial, dar să discutăm și despre celelalte fete din tenisul românesc. Și... îi scriu lui Moș Crăciun să vină cu un gazon bun pe Arena Națională ☺)) În final, îți spun mulțumesc din suflet pentru întrebări. A fost o plăcere să răspund. M-ai plimbat în timp. Am retrăit clipe frumoase din ultimii 10 ani. Așa că mulțumesc din nou pentru PRIMUL interviu pe care l-am oferit. Mai vreau! ☺

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Baicu Marius
+78.5
Câștigate
5
Pierdute
6
2
Curry
+68.8
Câștigate
12
Pierdute
4
3
Boogie-Alexandru-Ștefan
+64.8
Câștigate
12
Pierdute
15

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX