1. Home »
  2. Interviuri »
  3. Marius Baciu, fostul căpitan al Stelei: Erau restanțe mari, Becali a salvat clubul

Marius Baciu, fostul căpitan al Stelei: Erau restanțe mari, Becali a salvat clubul

Caramavrov
Caramavrov

2018-09-12 10:10:00

image Marius Baciu, fostul căpitan al Stelei: Erau restanțe mari, Becali a salvat clubul

Marius Baciu, managerul lui Daco-Getica (fosta Juventus București), și-a amintit de perioada în care era căpitan în Ghencea și clubul avea restanțe financiare de luni de zile către jucători. Fostul fundaș este de părere că Gigi Becali a scos Steaua la liman, din punct de vedere financiar, după ce a preluat echipa, chemat de Viorel Păunescu și de Victor Pițurcă.


Credit foto: Ștefan Constantin / sportpictures.eu

Ce părere ai până acum despre Cupa Mondială?

Au fost jocuri destul de slabe, dar poate aveam eu așteptări prea mari. Cred că Germania a reprezentat o dezamăgire pentru toți, ca și Argentina, care a avut noroc să se califice în „optimi”. Mi-a plăcut, în schimb, Brazilia, o echipă echilibrată, bine organizată, despre care cred că este una dintre principalele favorite să câștige trofeul.

Știu că ești stabilit în Franța... Ce șanse le dai francezilor să fie noii campioni mondiali?

Ei sunt favoriții mei, mi-aș dori să câștige. Îmi place naționala Franței, pentru că are mulți jucători tineri, infrastructura lor este extraordinară, dar nici ei nu s-au ridicat la înălțimea așteptărilor.

Ce cred francezii de rând despre șansele la câștigarea trofeului, sunt optimiști sau pesimiști?

Poporul francez este prin excelență optimist. Au încredere în echipa națională, dar să nu uităm că și nemții au sperat până în ultimul moment...

Juventus își schimbă numele în Daco-Getica și se tot spune că vrea să cedeze locul din Liga 2 și să se înscrie în Liga 3. Care este adevărul?

Într-adevăr, ne schimbăm numele. Daco-Getica este un nume foarte frumos, care face trimitere spre istoria poporului român. Există o urmă de regret, mi-aș fi dorit să se găsească o soluție să rămânem Juventus, dar eu nu cunosc exact care au fost discuțiile. Sunt sigur că fanii vor rămâne alături de noi, cum s-a întâmplat cu FCSB. În ceea ce privește zvonurile, pot spune că siguranță că vom continua în Liga 2 și vom pune accentul pe jucătorii crescuți la propria academie. Nu avem forța lui Hagi, dar muncim cu aproximativ 300 de copii la academie, majoritatea din cartier. Am renăscut și ne propunem promovarea.

S-au afișat cotele antepost pentru câștigătoarea Ligii I în sezonul 2018-2019 și FCSB este din nou prima favorită. Ca fost stelist, mai ești interesat de ce se întâmplă acolo?

Bineînțeles că sunt interesat. Urmăresc cu atenție, pentru că vorbim despre un club mare, așa cum urmăresc și ce se întâmplă la CFR Cluj, care este campioana. Asta nu înseamnă că nu mă interesează și echipele mai mici, precum Chiajna sau Voluntari... sau Sepsi, acolo unde am trăit una dintre cele mai frumoase atmosfere ca antrenor. Oamenii de acolo merită toate laudele, pentru că reușesc să facă performanțe în contextul unei legislații care nu e tocmai ok, pentru că autoritățile locale nu sunt sigure ce pot oferi sportului. Mai avem mult până departe.

Cum era Gigi Becali din perioada ta, simțeai că se implica la echipă?

Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

Atunci era o perioadă de tranziție. Gigi Becali începea să preia clubul, din câte știu eu la rugămintea lui Viorel Păunescu și a lui Victor Pițurcă. Treceam prin momente grele, nu primiserăm banii de luni de zile, iar Becali a scos echipa la liman din punct de vedere financiar. Noi l-am perceput ca pe cineva care ne era alături, ca pe un investitor. Eram căpitan atunci și, pentru mine personal, a fost o persoană extraordinară.

Cum comentezi proiectul prin care Liga I ar urma să treacă la un format cu 16 echipe?

Nu are cum să fie rău, vor fi 2 echipe în plus și mai mulți fotbaliști vor avea șansa să joace la un nivel superior. Important este să facem față, pentru că sunt echipe care joacă bine și se trezesc în ligile superioare, apoi se alege praful, pentru că nu au puterea financiară să reziste acolo.

Care sunt planurile tale de viitor?

Să fac performanță. Sunt manager, dar voi și antrena, pentru că sunt la o vârstă în care simt nevoia să mă mișc, să fiu în iarbă.

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+25.84
Câștigate
8
Pierdute
2
2
Marius Huțu
+21.85
Câștigate
8
Pierdute
3
3
Baicu Marius
+20
Câștigate
2
Pierdute
1

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX