1. Home »
  2. Interviuri »
  3. Laurențiu Ciocăzanu: Suntem rușinea rușinilor, precum o țară bananieră. UEFA ar trebui să renunțe la organizarea Europeanului în România

Laurențiu Ciocăzanu: Suntem rușinea rușinilor, precum o țară bananieră. UEFA ar trebui să renunțe la organizarea Europeanului în România

Caramavrov
Caramavrov

2019-02-28 21:35:22

image Laurențiu Ciocăzanu: Suntem rușinea rușinilor, precum o țară bananieră. UEFA ar trebui să renunțe la organizarea Europeanului în România

Admirator al lui Jose Mourinho, jurnalistul Laurențiu Ciocăzanu este de părere că U Craiova are prima șansă să câștige Liga I, dar cu o condiție: să nu fie ofensivă cu orice preț. Jurnalistul a comentat episodul suspendării lui Adrian Mutu, șansele naționalei României de calificare la turneul final al Euro 2020, problema stadioanelor aflate în construcție și alte subiecte de interes.

Am aflat că sunteți fan Mourinho. Ce vă place la el?

Îl respect pe Mourinho pentru ce a făcut în raport cu antrenorii care au experiența fotbalului de pe teren. După cum se știe, a fost traducător. Am rămas impresionat de el de pe vremea când antrena Interul la care juca Chivu, în semifinala cu FC Barcelona, pe care a câștigat-o. Chivu a făcut un meci eroic. Inter a jucat în apărare, nu avea cum altfel. A fost tactica cea mai bună. Mi-a plăcut că echipa pleca precum un tanc pe contraatac. M-am uitat la meci pentru că voiam să văd cum juca Interul lui Chivu. Atunci m-am atașat de Mourinho. Ulterior mi-a confirmat așteptările, mai puțin la Manchester United. Când s-a dus la Real Madrid, i-a scos din fundătură, pe atunci FC Barcelona era mereu în față.

Ce echipă v-ar plăcea să antreneze?

Este un antrenor precaut. Echipele lui funcționează ca un bloc unitar, dar, dacă nu are jucători, nu are ce să facă. Nu cred că ar fi o idee bună să se întoarcă la Inter, nici la Chelsea nu i-a fost bine când s-a întors, dar, dacă nu există o altă variantă... L-aș vedea la o echipă din a doua linie din Anglia, cu fani, cu istorie, cu personalitate, cum ar fi West Ham, Tottenham sau Everton. Chiar și la Real Madrid l-aș mai vedea.

Conflictul Mutu - Mourinho

S-a scris că Mourinho a avut ceva cu Mutu, de aceea s-a făcut controlul prin care a fost depistat pozitiv. Cum ați perceput acel episod?Nu cred așa ceva! Mourinho este exagerat de etic, dă libertatea jucătorilor, dar nu îi iartă atunci când calcă pe bec. Nu Mourinho l-a băgat pe Mutu în scandalul drogurilor, ci presa britanică. Mourinho nu putea să îl protejeze, a trebuit să meargă pe trend.

Ce șanse credeți că are naționala României să se califice la turneul final al Euro 2020?

Șansa a doua sau chiar a treia, chiar dacă mi-a plăcut cum a jucat echipa în ultimele meciuri. Nu prea ai de unde alege, având în vedere ce e în fotbalul intern...

Dar România ce șanse are să termine stadioanele până la Euro 2020?

Complicat răspuns, toată lumea promite, poate doar dacă ar veni niște detașamente de vietnamezi. Să dea Dumnezeu să se termine lucrările! Noi nu suntem în stare să respectăm nici măcar angajamentele din fotbal, suntem rușinea rușinilor. Dacă aș fi în locul UEFA, aș renunța. Când vezi că ai de-a face cu o țară bulibășită... sunt atâtea țări serioase. Cum să ne ocupăm cu sportul, când toată țara e blocată ca să scape de pușcărie unele persoane, toate resursele sunt subsumate acestui plan, un plan de țară bananieră.

Modelul spaniol

Ce logică vedeți în construirea celei mai mari săli polivalente într-o comună din Iași?

Aceeași logică pentru care la București a fost construită cea mai mare clădire din Europa, într-o țară săracă. Când ai bani, în loc să faci 20 de săli sportive... nu zice nimeni să nu fie la țară, dar să ai pentru cine. Dacă nu ar mai fi oameni care să facă performanță în sport pe cont propriu, precum Simona Halep, sportul românesc nu ar mai exista. Am stat câțiva ani în Spania și am văzut cum procedează statul spaniol: are un plan, investește, face terenuri de sport de la sat până la oraș, totul e cu cap, de aceea au campioni mondiali la atâtea discipline sportive.

Ce preferați, un președinte-jucător sau un președinte-arbitru?

Și, și. Nu la maniera grosolană pe care o avea Băsescu, dar nici cineva care doar observă ce se întâmplă. Cel mai bun președinte ar fi o combinație între Băsescu și Iohannis.

Turbulenți plătiți din galerii la protestele din Piața Victoriei

Apropo de politică, au fost implicate galeriile la proteste?

Nu galeriile, ci suporteri din galerii. De fapt, nici nu i-aș numi suporteri. Au fost turbulenți plătiți, au pătat imaginea marii mase de oameni. Abia aștept să văd cum se va finaliza ancheta parchetului militar și ce se va întâmpla cu acești indivizi plătiți de politicienii care au distrus România.

Obișnuiți să pariați?

Acum nu mai am timp, dar pariam. Nu eram foarte priceput...

Sunt voci care susțin că nu ar trebui pedepsiți fotbaliștii care pariază pe victoria propriei echipe. Ce părere aveți?

Nu mi se pare normal ca fotbaliștii să fie personajele principale atunci când se vorbește de pariuri. Totuși, dacă cineva pariază pe victorie, înseamnă că vrea să câștige și sunt de acord cu asta.

"Cred că va câștiga Craiova titlul!"

Cine are cele mai mari șanse să câștige Liga I?

Eu sunt din Târgu Jiu, am crescut cu Craiova în suflet. Cred că va câștiga Craiova, chiar dacă a pierdut cu Steaua, deși merita un egal. Doar trebuie să fie mai pe stilul „Mourinho”, să nu fie ofensivă cu orice preț.

Interviu realizat de Victor Partan

Credit foto: sportpictures.eu

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
0
Câștigate
0
Pierdute
0
2
Alin Buzărin
0
Câștigate
0
Pierdute
0
3
Csaba Zsolt
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX