1. Home »
  2. Interviuri »
  3. Iulian Apostol: Nu îi pot acuza pe unii că pariază pe curse de purici!

Iulian Apostol: Nu îi pot acuza pe unii că pariază pe curse de purici!

Caramavrov
Caramavrov

2018-08-22 09:27:31

image Iulian Apostol: Nu îi pot acuza pe unii că pariază pe curse de purici!

Iulian Apostol, managerul executiv al Oțelului Galați, consideră că finanțarea cluburilor după modelul „socios” asigură o mai mare stabilitate decât un patron unic. Fostul internațional ne-a acordat un interviu în care și-a spus părerea despre fotbaliștii care pariază și despre șansele naționalei României de a câștiga grupa în Liga Națiunilor.

Deschide cont și joacă acum la pariuri sportive cu un super bonus de bun venit!

În ce măsură se pot implica suporterii cotizanți în stabilirea strategiei clubului Oțelul?

Există cotizații de 100 de lei, de 400 de lei și de 1000 de lei. Beneficiile de care au parte fanii sunt direct proporționale cu suma plătită, dar toți membrii cotizanți au drept de vot în cadrul Adunării Generale, unde sunt aleși candidați care își expun strategiile. Votând pentru un anumit candidat, evident că își exprimă opțiunea pentru strategia care va fi urmată de club.

Cum îți explici faptul că cluburile de tradiție au renăscut cu ajutorul suporterilor, nu s-a găsit un om de afaceri potent care să investească în ele?

Nu cred că asta e soluția, ca un om potent financiar să preia un club. Acum 7-8 ani erau numai astfel de oameni în fotbal și au dus cluburile la pieire. Trebuie să ai un management care să atragă fonduri. Este foarte important să ai un nume în spate. Oțelul este singurul club care a primit un contract de sponsorizare de două milioane de euro, altfel nu puteam să ne gândim la un program pe termen lung.

Ce părere ai despre actuala formă a finanțării sportului din bani publici?

Este un ajutor important pentru cluburi, 70% din bugetul nostru este asigurat de Legea 69/2000. Din păcate, sau din fericire, această lege se schimbă de la un an la altul. Poate că ar fi bine să se facă și un studiu de impact înainte să fie introduse în lege lucrurile noi. Cred că această lege ține sportul în viață, însă nu putem să stăm doar cu mâna întinsă. Ar trebui luate niște măsuri care să atragă spre sport societățile comerciale, mediul privat.

Spuneai că în regulamentul de ordine interioară este prevăzută o pedeapsă de 50.000 de euro pentru fotbaliștii dovediți de FRF că au participat la blaturi. Ar trebui să se facă o diferență între cei care pariază pe competiția în care sunt implicați și cei care pariază pe alte campionate, să spunem Premier League sau Bundesliga?

Acum, nu pot să acuz pe cineva dacă pariază pe curse de purici. Am specificat clar faptul că vor fi pedepsiți cei care sunt găsiți vinovați de FRF, iar federația are în vedere infracțiunile care aduc prejudicii competițiilor pe care le organizează. Dacă un jucător pariază, nu înseamnă că îmi lezează imaginea. La americani, de exemplu, e lege să nu pariezi pe echipa ta. Sunt mulți sportivi celebri care au făcut bani din pariuri și nu se feresc să facă public acest lucru.

Ce club din Liga I are un management pe care ai putea să îl consideri drept model?

Îmi place chibzuința celor de la FC Botoșani. Nu au sărit niciodată calul, au făcut pași mici, nu s-au hazardat. Dau acele contracte pe care cred că le merită în acest moment fotbalul românesc, sunt foarte calculați și își fac bugetul în mod realist raportat la ce se întâmplă în economia românească. Mai mult de atât, propun în fiecare sezon jucători interesanți. FCSB este poate singurul club care se autofinanțează, dar dacă ai salarii mari nu înseamnă automat că ești un club puternic. Mie mi se pare un management bun atunci când faci profit mare din bani puțini. FC Botoșani este un exemplu de urmat.

Ce șanse are România să câștige grupa de la Liga Națiunilor?

Este foarte greu. Trebuie să înțelegem faptul că suntem România, iar nivelul fotbalului de la noi nu e cel pe care ni-l dorim. Cosmin este un antrenor tânăr, din linia întâi, care a reușit să își impună stilul.  A fost jucător și a antrenat în Primera. Lucrurile încep să se miște în direcția dorită, dar e greu să construiești echipa cu jucători ca nu se impun nu în campionate mari, ci într-un campionat precum cel al Belgiei. Nu e continuitate. Nu ai cum să devii jucător valoros dacă schimbi echipa an de an. Este clar că antrenorul își propune locul 1, dar vedem cum jucători precum Budescu sau Găman merg la arabi și e normal, pentru că tu, ca fotbalist, cauți anumite beneficii, pe care naționala nu ți le oferă atunci când ai nevoie. Mi-aș dori să vedem o națională puternică, care să transmită valoare vizuală, să ofere siguranță și să putem spune: ok, nu ne-am calificat de data asta, dar în următoarea campanie ne calificăm. Nu știu acum despre celelalte echipe din grupă, dacă sunt într-o perioadă de tranziție, câte schimbă strategia... va fi greu!

Descoperă top 5 case de pariuri online recomandate

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX