1. Home »
  2. Interviuri »
  3. Ionuț Lupescu, verde în cursa pentru șefia FRF. Ce-a spus juristul federației

Ionuț Lupescu, verde în cursa pentru șefia FRF. Ce-a spus juristul federației

Mirel Nicolaie
Mirel Nicolaie

2018-03-03 20:51:41

image Ionuț Lupescu, verde în cursa pentru șefia FRF. Ce-a spus juristul federației

Juristul FRF, Adrian Stângaciu i-a dat vestea cea mare lui Ionuț Lupescu, cel care s-a hotârât să-i ia locul lui Burleanu. Este vestea pe care Lupescu o anticipa imediat după ce FRF a anunțat că Ministerul Tineretului și Sportului va trebui să facă modificări de statut solicitate de Adunarea Generală în 2017. Iar decizia Curții de Apel București s-a referit la introducerea în regulamentul FRF a unui pasaj care i-ar fi putut interzice lui Lupescu (foto: sportpictures.eu) dreptul de participa la alegerile din luna aprilie. 

Deschide cont și joacă acum la pariuri sportive cu un super bonus de bun venit!

Hotărârea se referea la faptul că o persoană poate candida la funcția de șef al federației doar dacă a îndeplinit un rol activ în cadrul FRF, LPF, AJF sau AMFB pentru cel puțin doi ani din ultimii cinci anterior datei la care este propus. Iar în ultimii cinci ani, Lupescu a ocupat funcții de conducere în cadrul UEFA. 

Astăzi,după declarația juristului FRF, Ionuț Lupescu n-ar trebui să aibă nicio emoție că dosarul sau de candidatură nu va fi acceptat. Adrian Stângaciu (foto: prosport.ro) a explicat, într-o intervenție la Telekom Sport, la ce s-a referit contestația legală făcută de federație în disputa cu MTS.  

"Era normal ca FRF să meargă în instanță pentru a-și apăra drepturile, dar această situație nu va schimbă cu nimic desfășurarea alegerilor. Statutul care este în vigoare din 2014 este cel luat în calcul pentru actualele alegeri. Nu se pune problemă să încercam să limităm numărul de candidați. Chiar dacă, să zicem, noul statut va intra în vigoare, din punctul meu de vedere nu cred că există vreo posibilitate că domnul Lupescu să nu poată candida. Dorința FRF nu este de a bloca pe cineva să candideze", a spus Stangaciu. 

Lupescu era sigur că nu va întâmpina probleme chiar dacă a lucrat în ultimii ani la UEFA, for din care face parte și FRF. Fostul internațional a acuzat, însă, actuala conducere că îi pune bețe în roate. ”Eu voi merge în continuare cu treburile mele, juristul va rezolva totul, nu mă va opri nimic să candidez. Din punctul ăsta de vedere, nu-mi fac griji. Voi merge înainte, mă voi vedea cu toți membrii afiliați. Este o problemă juridică pe care juriștii o vor rezolva”.

”Suntem în campanie, mă aștept la orice. Am anunțat că merg până la capăt, merg până în pânzele albe. Știu ce s-a întâmplat și acum patru ani, mă aștept  la orice. Sunt cu inima deschisă, vreau să merg până la capăt”, a declarat Lupescu (foto: sportpictures.eu) pentru Telekom Sport. 

Ministerul Tineretului şi Sportului va fi obligat prin sentinţa dată vineri de Curtea de Apel Bucureşti să emită avizul de modificare a statului FRF. Dar schimbările nu vor intra în vigoare la data alegerilor pentru preşedinţia federaţiei, 18 aprilie. Astfel, candidatura lui Ionuţ Lupescu nu va fi în niciun fel în pericol.

Descoperă top 5 case de pariuri online recomandate

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX