1. Home »
  2. Interviuri »
  3. Ionuț Angheluță, comentator DigiSport: "Fenomenul pariurilor este unul amplu la Liga a doua. Conducătorii sunt părtași la pariere"

Ionuț Angheluță, comentator DigiSport: "Fenomenul pariurilor este unul amplu la Liga a doua. Conducătorii sunt părtași la pariere"

Caramavrov
Caramavrov

2017-05-27 19:06:18

image Ionuț Angheluță, comentator DigiSport: "Fenomenul pariurilor este unul amplu la Liga a doua. Conducătorii sunt părtași la pariere"

Ionuț Angheluță (39 de ani) a jucat fotbal de performață și a prins 39 meciuri în Liga 1 la Poli AEK Timișoara. E comentator sportiv la DigiSport de 8 ani, îl auzim la meciurile din Spania, Franța, Italia, România, dar și la turneele de tenis. Este specialist Pariurix pe Spania și Franța din vara anului trecut.

Deschide cont și joacă acum la pariuri sportive cu un super bonus de bun venit!

Ai fost fotbalist, de 11 ani ești jurnalist de sport, comentezi fotbal și tenis. Care meserie e mai grea?

Meseria de jurnalist este mai grea, deoarece trebuie să te cenzurezi, trebuie să fii atent la ce spui pentru că se interpretează fiecare virgulă, fiecare vocală în plus. Îți trebuie cunoștințe solide în domeniul respectiv, să ai coerență și să nu faci greșeli gramaticale. Oricum, pe un fan al echipei care a pierdut nu-l poți convinge că nu ai ținut cu adversarul și că ai fost imparțial. Ca fotbalist, ai libertate de exprimare pe teren, nu te gândești prea mult în timpul partidei la ce va spune unul sau altul, responsabilitatea este mult mai mică. Plus că fotbalul este, până la urmă, doar un joc.

În câte blaturi ai jucat?

Am jucat o dată într-un blat, se întâmpla în divizia D. Evoluam pentru URBIS, aveam 19 ani și trebuia să-i lăsăm pe cei de la Voința să câștige. Aceasta era echipa jandarmeriei din București, iar noi aveam câțiva fotbaliști împrumutați de acolo, care-și făceau stagiul militar. A fost o experiență neplăcută, deoarece nu era nicio diferență de valoare între echipe, jucam pe teren propriu și a ieșit urât, cu spectatorii făcând bășcălie.

Câte blaturi ai comentat?

Nu știu dacă am comentat vreun blat. Au fost câteva partide dubioase, dar e greu să spui ceva clar. Nu mi s-a părut niciun meci atât de evident, încât să pot spune că a fost blat.

În 2002-2006, jucătorii pariau la greu, dar nu era interzis în regulament!

Când jucai fotbal, mergeai cu colegii la casele de pariuri? Cum comentezi cazul Gloria Buzău și cazul Șumudică?

Da, mergeam în casele de pariuri și puneam pe meciuri din etapa respectivă și din străinătate. Pe atunci, 2002-2006, nu era nici o prevedere de regulament care să interzică asta. Iar când eram în cantonament îi trimiteam pe maseuri cu biletele, să le pună. Dar nu am mizat niciodată împotriva propriei echipe. Iar când jucam eu în liga a doua, nu erau listate la pariuri meciurile din Divizia B. Cei de la Buzău au fost împinși de lipsa banilor să facă asta, așa cred. De fapt, doar ei au primit pedepse, deoarece, din ce am mai aflat, fenomenul este unul amplu la nivelul eșalonului secund. Acest fenomen are drept cauză lipsa banilor și minciunile pe care conducătorii, de multe ori părtași la pariere, le spun jucătorilor. Marius Șumudică a greșit, deoarece a încălcat o prevedere de regulament. Nu este normal ce a făcut, dar am văzut că li s-a întâmplat și altora pe afară. Important este să învețe din acea greșeală și să nu o mai repete.

Care campionat din Europa ți se pare cel mai puternic? Fă un top 5.

Cel mai puternic este Anglia, fără îndoială, deoarece sunt mulți fotbaliști de calitate și la echipe care se bat pentru evitarea retrogradării. Asta se întâmplă datorită forței economice formidabile a cluburilor. Vine apoi Spania, după care Italia, Franța și Germania.

„Paranoia meciurilor aranjate a cuprins România!”

Care campionat are cele mai multe meciuri aranjate?

Din cele pe care le comentez, cred că nu sunt prea multe meciuri aranjate pentru pariuri, nu am dezvoltat această paranoia care a cuprins România. Erau și înainte răsturnări spectaculoase de scor sau partide cu goluri multe, dar nu le asociau oamenii cu pariurile. Acum, orice astfel de meci este etichetat drept aranjat de mafia pariurilor.

Ce știi despre Mafia pariurilor? Sunt oamnei de fotbal care au spus că aceasta a pătruns și în România. Ai simțit ceva în neregulă la anumite meciuri pe care le-ai comentat?

Nu știu nimic despre această mafie, doar ce a apărut în presă. Cred că ea există și a avut încercări timide de a pune mâna pe câteva cluburi de Divizia B, dar acum mi se pare că s-a cam retras. La prea puține meciuri am simțit ceva în neregulă, dar nu era vorba despre ceva la pariuri, ci despre anumite interese de moment legate de lupta la titlu sau evitarea retrogradării.


Numește câte o caracteristică a fiecărui campionat important din Europa.

Anglia – echilibrat, Spania – spectaculos, Italia – conservator, Franța – talent, Germania - imprevizibil.


"În tenis, orice răsturnare este posibilă"

La tenis, ai văzut blaturi? Exemple.


Nu, la tenis nu am văzut blaturi. Nu mi s-a părut niciun meci dubios. Sunt jucători excentrici care nu-și prea dau interesul în anumite momente gen Paire, Fognini sau Kirgyos, dar nu am sesizat vreun blat. Federer a pierdut anul acesta în Dubai în tie-break, de la 5-1 pentru el, ceea ce l-ar putea acuza lejer, dar nu poți spune așa ceva. Tenisul este sportul în care orice răsturnare este posibilă. Și am văzut destule răsturnări specatculoase, dar nu m-am gândit la blat.

Când analizezi un meci pentru Pariurix, care e cel mai important element de care ții cont?

Forma de moment este cea mai importantă. În sport, contează prea puțin ce ai făcut acum o lună sau două. Contează ultimul rezultat și ce s-a întâmplat în săptămâna premergătoare. Bineînțeles că sunt mulți alți factori care trebuie luați în calcul, dar cea mai importantă este forma.

Descoperă top 5 case de pariuri online recomandate

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX