1. Home »
  2. Interviuri »
  3. Ion Marin: Am trăit o deziluzie cruntă cu Dinamo. Miriuță a greșit

Ion Marin: Am trăit o deziluzie cruntă cu Dinamo. Miriuță a greșit

Caramavrov
Caramavrov

2018-03-04 12:32:16

image Ion Marin: Am trăit o deziluzie cruntă cu Dinamo. Miriuță a greșit

După ce a trecut un hop important în viața sa, Ion Marin (62 de ani) a suferit o deziluzie cruntă cu echipa de suflet, Dinamo ratând calificarea în play-off. Fosta glorie a „câinilor” consideră că Vasile Miriuță a pierdut cele două puncte din meciul cu Steaua și nu-și poate explica evoluția „alb-roșilor” din partida cu Astra. „Săpăligă” mizează pe Ionuț Lupescu pentru reconstrucția fotbalului românesc.

Deschide cont și joacă acum la pariuri sportive cu un super bonus de bun venit!

În primul rând, cum vă simțiți? 

Mă simt bine. Am deja trei săptămâni de sală de forță și am început să recuperez, pentru că am pierdut multă masă musculară activă în perioada în care am fost bolnav.

Ce importanță credeți că are practicarea sportului pentru a învinge orice boală?

La mine a contat foarte mult. Am un organism puternic. Timp de 6 luni am făcut chimioterapie, din două în două săptămâni. După o ședință de chimioterapie, să te ferească Sfântul... te simți foarte rău. Eu am avut doar niște amețeli și nu am avut poftă de mâncare.

Cum ați trăit ultimele două meciuri ale lui Dinamo?

Eu cred că s-au pierdut două puncte cu Steaua din cauza unei grave greșeli tehnice. Fără să fac o analiză atentă, s-a ratat victoria din cauza grabei lui Miriuță de a face două schimbări în ultimele opt minute. Avea meciul în mână, iar acele schimbări au destabilizat echipa. 

Vă gândeați că nu va câștiga la Giurgiu?

Înainte de meci, am spus că urmează momentul adevărului pentru Dinamo. Conducătorii, antrenorii, jucătorii trebuiau să se mobilizeze exemplar. Doar aceștia din urmă și-au făcut datoria. Jocul lui Dinamo cu Astra a fost o deziluzie cruntă. Nu am văzut niciun pic de determinare, nu au vrut nimic! După aceea, au dat vina pe starea terenului, dar eu am o întrebare: Astra a jucat pe Lună și Dinamo a jucat pe Pământ?  

Dacă vă spunea cineva pe când jucați că echipa poate ajunge în această situație, cum ați fi reacționat?

Am avut și noi momente grele. Au fost meciuri decisive și nu le-am câștigat pe toate, dar eram un grup unit. Luptam până la ultima picătură de energie. Jucătorii de acum nu și-au trecut examenul. Obiectivele individuale trebuie să meargă mână în mână cu obiectivul comun.

"La Dinamo trebuie să pui suflet"

Care credeți că este cea mai indicată strategie pentru viitor?

Până la vară, trebuie să se facă o selecție foarte atentă și clubul să se întărească financiar. Trebuie să fie aduse piese de bază, în spiritul lui Dinamo. Acest spirit trebuie cultivat. Noi am trăit în comunism, aveam altă educație, stăteam câte 17 ani la echipă și se crea o energie între noi. Acum, stau trei luni la echipă. Cine apucă să stea doi ani și joacă 15 meciuri e dintr-odată mare dinamovist. Nu se poate spune că generația de acum nu are calitate, nu e una slabă, însă e nevoie să pui suflet.

"Fotbaliștii care trântesc meciuri pentru pariuri sunt o rușine"

Ați jucat la Pronosport când erați fotbalist?

Nu, nu îmi plac jocurile de noroc. Aud și eu tot felul de lucruri despre pariuri, despre sportivi care trântesc meciurile. Este o rușine dacă se procedează așa. Trebuie să îți respecți meseria. Nu m-a tentat niciodată să pariez nici când nu am avut angajament.

Ce amintiri aveți din țările unde ați antrenat?

Mi-a plăcut peste tot unde am fost. Prima oară am antrenat în Arabia Saudită. Am salvat echipa de la retrogradare, iar în următorul sezon am terminat pe locul 3 și am calificat-o în Cupa Campionilor. Apoi am mers doi ani în Kuwait, unde am avut perioada cea mai bună. Încă din primul an, am câștigat campionatul și Cupa Asiei, un fel de Europa League la ei. Am fost ales cel mai bun antrenor. Am fost apoi la o echipă din Dubai și la una din Abu Dhabi. În Irak, am antrenat șase luni pe Zhako și apoi pe Al Minaa. Nu este deloc greu să te adeptezi în acea zonă a lumii dacă îți vezi de treaba ta.

"Lupescu trebuie să conducă fotbalul românesc"

Pe cine mizați la alegerile pentru președinția FRF?

După părerea mea, fără a-l critica pe Răzvan Burleanu pentru că nu-l cunosc, n-am schimbat nicio vorbă cu el, cred că Ionuț Lupescu este persoana indicată să conducă fotbalul românesc, mai ales că se întoarce de la UEFA. M-a întrebat cineva: ce importanță are că a fost la UEFA? Păi are, pentru că și-a făcut niște legături acolo. Când Mircea Sandu s-a apropiat de UEFA, s-a văzut. A putut să mai facă ceva. Ionuț Lupescu a lucrat în Germania și, ca membru al Generației de Aur, a avut șansa de a juca la cluburi mari și de a vedea organizarea de acolo. 

De unde doriți să o luați de la capăt în fotbal?

Dacă mi se va propune un proiect serios în România, aș prefera să rămân în țară. Dacă nu, pot merge și în străinătate, nu e problemă.

* Marin Ion a câștigat trei titluri cu Dinamo ca fotbalist (1982, 1983 și 1984) și unul ca antrenor (2002).

Descoperă top 5 case de pariuri online recomandate

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
0
Câștigate
0
Pierdute
0
2
Alin Buzărin
0
Câștigate
0
Pierdute
0
3
Csaba Zsolt
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX