1. Home »
  2. Interviuri »
  3. Președintele FanClub AC Milan România: Vom redeveni campionii Italiei și campionii Europei!

Președintele FanClub AC Milan România: Vom redeveni campionii Italiei și campionii Europei!

Caramavrov
Caramavrov

2018-03-16 10:26:44

image Președintele FanClub AC Milan România: Vom redeveni campionii Italiei și campionii Europei!

Președintele FanClub AC Milan România, Ionuț Dumitru Știrbu (30 de ani, foto - alături de Adriano Galliani, vicele acestei grupări în era Berlusconi, până anul trecut), vorbește cu patimă despre Diavolul milanez și explică regresul din ultimii ani al acestui club, care altădată domina Europa.

Deschide cont și joacă acum la pariuri sportive cu un super bonus de bun venit!


Spune-mi te rog despre Fan Club AC Milan: În ce an s-a înființat? Cine a avut inițiativa? Ce activități aveți? Câte grupuri sunt în țară? 

FanClubul a luat ființă oficial la sfârșitul lui 2015. Totul a plecat de la faptul că echipa atingea cel mai de jos punct al său după foarte mult timp. Mereu am fost pe principiul că suporterul adevărat se vede în momentele grele. Așadar, Milan mergea foarte prost, iar eu, suporterul, eram mâhnit și am simțit nevoia să fac ceva pentru a susține echipa, chiar și de aici, de la distanță, din România. Prin 2015, am postat un mesaj pe Facebook, un mesaj către suporterii AC MILAN din București, prin care îi invitam să urmărim un meci al echipei într-un pub din București. Ne-am strâns vreo 6 persoane la prima partidă, iar de acolo, cum s-ar zice, totul e istorie. Astăzi suntem peste 4000 în toată țara, peste 100 de membri cotizanți, mergem la meciuri pe San Siro, am fost la Severin cu CSU, am fost la Razgrad, la meciul cu Ludogorets, mergem în fiecare sezon la meciurile cu Juventus și Inter. Vom ajunge și în aceast an la finala Cupei Italiei, pe 9 Mai, la Roma.

Se strâng bani din donații? 

Nu funcționăm pe bază de donații. Nici nu ne-am gandit la asta până acum. Noi avem o cotizație care se plătește o dată pe sezon competițional. Acea cotizație o trimitem mai departe către AIMC, fanclubul mamă din Italia.

Ce contacte aveți cu tifosi din Milano și cu oficialii clubului? 

Ne cunoastem cu mulți dintre ei. Suntem prieteni cu multe alte FanCluburi din Europa: Bulgaria, Croația, Macedonia, Muntenegru. În zilele de meciuri, ne strângem în același loc în zona stadionului și discutăm. E o atmosferă foarte plăcută. 

Milan era obișnuită cu câștigarea titlului și cu o participare constantă în fazele superioare ale Ligii Campionilor. Cum vă explicați voi regresul din ultimii ani? 

Orice ciclu din perioada Berlusconi a fost urmat de o perioadă de reconstrucție. După cei 3 olandezi, Milan a terminat campionatul din 1997 pe locul 11, iar pe cel din 1998 pe locul 10. După acești 2 ani de reconstrucție, a venit sezonul 1999, în care Milan a castigat campionatul. La fel și acum, are loc o schimbare de ciclu, o reconstrucție, ceva mai lungă decât în trecut, dar asta se datorează și schimbării patronatului. Este o perioadă cenușie din istoria noastră, este o etapă, o etapă necesară, dar vom reveni acolo unde ne este locul: Campionii Italiei, Campionii Europei.

E diferență așa de mare între Milanul actual și marile forțe ale Europei? Cam drastic acest 1-5 din dubla manșă cu Arsenal…

Eu sunt fan Milan, așadar voi fi puțin subiectiv. Diferența e prea mare pentru ce s-a întâmplat în teren. Meciul tur a fost un meci prost al nostru, atât tactic, cât și din punct de vedere al motivației. Aseară însă, la retur, a fost o altă poveste. Am vazut cu toții meciul. La 1-0, a apărut un Moș Crăciun din Suedia și a fluierat penalty,  pentru că umbra lui Ricardo Rodriguez a călcat pe umbra lui Welbeck. Gol, 1-1, și elanul tăiat. Acolo s-a decis calificarea. Dacă stăm să ne gândim că în meciul tur, la 0-0, Calhanoglu a avut un penalty mult mai clar, dar el a decis să stea pe picioare în loc să cadă, pot zice că adversarii noștri au fost mai abili în a se folosi de orice tertip pentru a se califica.

Ați stat lângă fanii veniți din Italia la meciul de la Severin? Cum a fost atmosfera? 

A fost electrizantă. Italienii sunt, cum ar zice Hagi, latini, la fel ca noi. Suntem foarte pătimași atunci când iubim ceva, iar la meciul cu CSU am arătat asta.

Ce părere au fanii de Gattuso? 

Firește că e un idol pentru ei. Stilul lui Gatusso a fost întotdeauna bazat pe dăruire totală. Asta e tot ceea ce vor suporterii de la orice jucător. Pe partea de antrenorat, și ei, ca și noi, la început am fost destul de sceptici, mai ales dupa 2-2 cu Benevento. Astăzi, 3 luni mai târziu, ne-am schimbat părerea. Gatusso nu-i rău deloc, dar îi trebuie liniște și, poate, la vară, niște transferuri.

Unde vă strângeți să vedeți meciurile la televizor? 

În București, Iași, Timișoara, Craiova. Ca și locație, în Bucuresti ne strângem în Infusion SportsPub, vizavi de Cinema Pro, lângă Universitate.

Aveți tricouri ale jucătorilor emblematici? Cum ați primit vestea că Weah a ieșit președinte în Liberia? 

Avem tricouri din toată istoria Milanului. Auraș din Buzău este reprezentantul nostru la acest capitol. Cred că are peste 100 de tricouri cu toți marii jucători ai Milanului din ultimii 30 de ani. Legat de Weah, toată lumea se pricepe la politică și fotbal. Dacă George va face 50% din ce făcea pe terenul de fotbal, va fi un mare președinte. 

Crezi că e posibil ca și la noi să fie președinte un fost fotbalist? Cine ar avea cele mai mari șanse? 

Nu cred ca este posibil. În România este o caracatiță invizibilă, care nu ar permite așa ceva. E prea mare miza pentru a lăsa vreun independent să dea din aripi. Politicul din România e un cancer care încet, dar sigur, a distrus și continuă să distrugă atât românul, cât și sportivul român. 

O regulă a pariorilor spune să nu pariezi cu inima. Ce balanță ai la pariurile pe meciurile lui Milan? 

Nu pariez niciodată pe Milan sau pe naționala României!

Ce recomanzi să jucăm pe meciurile de acasă ale lui Milan?

Victorii pe linie, desigur. Dar, dacă nu iese, să nu dați vina pe mine! 

Ce echipă din Liga I seamănă cel mai bine cu AC Milan ca stil de joc?

Craiova mi se pare că se aseamănă cel mai tare. Pe lângă antrenorul italian, joacă și același 4-3-3 pe care și Gatusso îl folosește la noi.

Țineți legătura cu români care au jucat la Milan (Contra, Răducioiu)?

Am încercat să îi invităm la niște meciuri de-ale echipei, dar nu am primit niciun răspuns.

Ce trebuie să știe cineva care vrea să se înscrie în Fan Club?

Cei ce vor să se înscrie ne pot găsi pe facebook AC Milan Romania FanClub. Ne pot scrie acolo și eu le voi răspunde la orice întrebare. În afară de asta, trebuie să țină cu Milan și, la prima întâlnire cu noi, trebuie să aibă o poveste, povestea momentului care l-a făcut să iubeasca Diavolul Milanez.

Deschide cont și joacă acum la pariuri sportive cu un super bonus de bun venit!

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX