1. Home »
  2. Interviuri »
  3. Interviu | Petrounias, medaliat olimpic cu aur, sponsorizat de casa de pariuri online Betano.com

Interviu | Petrounias, medaliat olimpic cu aur, sponsorizat de casa de pariuri online Betano.com

PariuriX
PariuriX

2017-04-22 05:12:20

image Interviu | Petrounias, medaliat olimpic cu aur, sponsorizat de casa de pariuri online Betano.com

Eleftherios Petrounias - medaliat olimpic cu aur la inele la Jocurile Olimpice de Vară 2016 - este sponsorizat de casa de pariuri online Betano.com cu ocazia Campionatelor Europene de Gimnastică de la Cluj.

După ce s-a calificat de pe locul întâi în finala la inele de la Cluj, care are loc sâmbătă și la care țintește medalia de aur, marele campion olimpic a avut amablitatea să răspundă pentru site-ul Betano.com câtorva întrebări.

Pariază acum la Betano, la casa de pariuri care-l sponsorizează pe Petrounias; ai bonus 100% din prima depunere până la 500 RON!

Betano: Eleftherios, ești un mare sportiv și campion. Te rog să te prezinți în câteva cuvinte publicului din România.

Eleftherios Petrounias: Mă numesc Eleftherios Petrounias, am 26 de ani. Sunt campion olimpic en titre, campion mondial și dublu campion european. Sunt în România pentru a câștiga al treilea titlu european la rând, acesta este obiectivul meu aici, la Cluj.

Ești denumit pe plan internațional „Stăpânul Inelelor” pentru calitățile și performanțele tale deosebite la acest aparat. Există pentru Stăpânul Inelelor un element cu adevărat dificil în timpul concursului?

Eleftherios Petrounias: Fiecare gimnast, în funcție de calitățile fiecăruia, poate găsi unele elemente la inele mai dificile decât altele. Pentru mine cel mai dificil element este aterizarea. În competiție totul se face sub presiune, trebuie să îți menții concentrarea și să controlezi emoțiile până la finalul exercițiului. Un specialist la inele are multe elemente în timpul exercițiului, iar la final, la aterizare, este foarte greu să nu faci un pas în plus. Acest lucru ar diminua calitatea evoluției de până atunci.

Prima „cruce”, la 11 ani

Mulți privitori ai gimnasticii consideră că variațiile de „cruce” sunt cele mai dificile. Cum explici asta?

Eleftherios Petrounias: Este adevărat, și tipurile de cruce sunt foarte dificile, dar pentru constituția mea, pentru corpul meu ele sunt ușoare. Am reușit prima „cruce” la vârsta de 11 ani, nu mai este în acest moment un lucru greu, cel puțin nu pentru mine.

Cum privești șansele tale pentru cel de-al treilea titlu european?

Eleftherios Petrounias: Dacă voi fi concentrat și voi lucra la fel ca la antrenamente aici în concurs, cred că voi obține rezultatul pe care îl sper. Depinde totul de programul meu din concurs. Competiția nu poate fi privită drept una mai ușoară, chiar dacă aici sunt doar concurenți din Europa.

„Am încredere în Betano”

Ești medaliat cu aur la Olimpiadă și, de aceea, sponsorii stau la ușă pentru tine. La Cluj ești sponsorizat de Betano, poți motiva alegerea ta?

Eleftherios Petrounias: Cunosc Betano de ceva vreme, această companie are încredere în mine și eu am la rândul meu încredere în ea. Atunci când cineva vede ceva special în mine, răspund în același fel. Acesta a fost și cazul cu Betano. Sper ca această companie se dezvolte frumos mai departe în România, așa cum a făcut-o deja până acum.

Campion olimpic după o pauză de 3 ani

La vârsta de 14 ani ai avut o pauză completă din gimnastică. A durat 3 ani. Care a fost motivația să revii după o pauză atât de mare?

Eleftherios Petrounias: Când am revenit mi-am dorit foarte mult să câștig ceea ce meritam. Aceasta a fost motivația mea. Știam că pot mai mult, am fost sigur că după revenire voi putea arăta, demonstra mai multe. Și așa a și fost. Am câștigat titlul olimpic la Rio în 2016, medalia de aur. Înainte de acesta, câștigasem și titlul de campion mondial și 2 titluri europene. Motivația mea a fost să pot mai mult. Știam că pot.

Urmărești sau practici și alte sporturi?

Eleftherios Petrounias: Îmi plac fotbalul, tenisul și snowboarding-ul. Ca echipe îmi plac Real Madrid și Barcelona când joacă în Champions League, știu și câteva echipe din România, cum ar fi Steaua care a jucat la nivel înalt în cupele europene.

„Primul mare pas al gimnasticii mondiale a început din România”

Ce părere ai despre Nadia Comăneci și despre performanța ei de răsunet în gimnastică?

Eleftherios Petrounias: (râde) Primul mare pas al gimnasticii mondiale a început din România, prin Nadia. Ea a primit primul 10 perfect, a fost ceva extraordinar, nimeni nu credea că este posibil așa ceva. A fost un lucru uriaș pentru România și pentru startul gimnasticii în România. În prezent, sunt prieten cu Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu, ei sunt starurile din 2017 ale gimnasticii românești.

Secretul său? Mentalitatea

Ai practicat parkour (n.r. disciplină care te ajută să treci peste orice obstacol). Există lucruri comune între parkour și gimnastică?

Eleftherios Petrounias: (râde) A fost demult și l-am practicat pentru a-mi canaliza energia și a-mi consuma timpul liber pe care l-am avut atunci când m-am oprit din gimnastică pentru 3 ani. Lucruri comune între parkour și gimnastică? Este unul singur: mentalitatea. M-a ajutat să nu-mi mai fie frică la inele, la gimnastică.

Îți dorim mult succes în finală și îți mulțumim pentru amabilitatea de a discuta cu Betano.com. Am dori să le transmiți direct, așa cum simți, câteva cuvinte fanilor gimnasticii din România.

Eleftherios Petrounias: Vreau să le mulțumesc tuturor fanilor gimnasticii din România pentru sprijin. Îmi doresc ca gimnastica din Grecia, cea din România, dar și în lume, să crească atât ca valoare, cât și ca interes.

Pariază acum la Betano, la casa de pariuri care-l sponsorizează pe Petrounias; ai bonus 100% din prima depunere până la 500 RON!

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+30.8
Câștigate
9
Pierdute
2
2
Dan Ștefanescu
+7.76
Câștigate
6
Pierdute
4
3
Marius Huțu
+6.85
Câștigate
8
Pierdute
5

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX