1. Home »
  2. Interviuri »
  3. Tipsterul PariuriX Tudor Cosma bate record după record la ponturi câștigătoare: a dat și 16 la rând! Care sunt secretele lui

Tipsterul PariuriX Tudor Cosma bate record după record la ponturi câștigătoare: a dat și 16 la rând! Care sunt secretele lui

Caramavrov
Caramavrov

2018-06-19 21:20:30

image Tipsterul PariuriX Tudor Cosma bate record după record la ponturi câștigătoare: a dat și 16 la rând! Care sunt secretele lui

Tudor Cosma are 29 de ani și e tipster pe Pariurix.com din 2016. E specialist pe tenis și are cel mai bun bilanț dintre toți tipsterii de pe site, se apropie de 600 de unități pe plus, având serii impresionante, de 13, 14 și chiar 16 ponturi câștigătoare (record)! Descoperă ponturile propuse de Tudor Cosma și abonează-te acum pentru a primi notificări de fiecare dată când acesta postează ceva nou!

Cum reușești să fii pe plus aproape în fiecare lună?

Nu sunt pe plus în fiecare lună și nici nu consider acest lucru un obiectiv, fiindcă pariurile pot să fie influențate pe termen scurt de tot felul de factori ce nu pot fi prevăzuți în nicio strategie. Obiectivul este de a fi pe plus consistent la un interval de 700 de pariuri, care este teoretic considerat eșantionul perfect pentru a vedea randamentul. Iar succesul vine dintr-o strategie bine aleasă, din experiența acumulată prin mulți ani de eșecuri și prin răbdare, una construită de asemenea în mulți ani.

Caută „value bets” - cote mai mari decât realitatea

Care este strategia ta?

Prefer cotele mici, doar pariuri single, și în general live. Pe siteul PariuriX am ales o strategie ce se bazează pe early markets, deoarece în tenis, în special în circuitul ITF, cotele fluctuează în multe rânduri până la startul meciului. Early markets înseamnă perioada în care se deschid pariurile pe un anumit meci, cotele în acel moment fiind în general mai generoase decât în ziua partidei. Astfel, puteți să găsiți și diferențe de 0.5, ceea ce înseamnă enorm. Încerc să găsesc value bets, cote care în opinia mea sunt mai mari decât realitatea si care, iarăși subiectiv, consider că vor scădea în ziua următoare. În plus, joc în majoritatea timpului doar pariuri pe câștigător meci, deoarece cred că în pariuri gen over/under sau handicap intervin prea multe variabile.

Deschide cont și pariază la una din agențiile recomandate de PariuriX!


Cât este muncă și cât este inspirație în analizele tale?

Inspirația consider că vine din experiență și nu este doar o noțiune abstractă. Tot ce am învățat în trecut, am citit și am privit ajunge în subconștient, și se reflectă sub formă de inspirație atunci când este nevoie. Fiindcă în general, când „simți” un pariu, faci de fapt o conexiune subliminală cu o situație asemănătoare sau cu un proces cognitiv din trecut. Astfel, inspirația joacă un rol important, în special dacă o corelăm cu informații și statistici actuale. Însă în general este vorba de muncă, fiindcă totul derivă din acest lucru. Din ani în care privești meciuri, analizezi cote, le urmărești evoluția și în care muncești aproape zilnic, căutând statistici sau știri.

Informația este vitală pentru pariori!

Ce îi sfătuiești pe cei care pariază pe tenis?

În tenis, informația este vitală, deoarece aici contextul se schimbă de la o săptămână la alta. Cel mai important este să fie atenți la forma actuală, mulți sportivi chiar de top oscilând foarte frecvent. Trebuie să țină cont in plus de suprafață, de temperatură (căldura crește presiunea substanței gazoase din mingi), de altitudine (jocul la înălțime este mai rapid) și de probleme fizice.

Care ar trebui să fie calitățile unui parior profesionist?

În primul rând, răbdare. Oamenii au mirajul unui câștig imediat și unui câștig substanțial, și se gândesc doar pe termen scurt. Și aceasta este una dintre capcanele caselor de pariuri, dorința oamenilor de a se îmbogăți instantaneu și de a nu gândi strategic. Fiindcă este foarte important a avea o strategie pe termen lung, una care necesită răbdare și timp, după principiul „mic cu mic se face mare”. Fiindcă o strategie va duce în general la un câștig constant, și acest lucru este dezideratul în pariuri. Apoi, atenție la detalii, superficialitatea și comoditatea fiind cei mai mari dușmani în calea succesului. Mai este nevoie de sacrificul timpului, pariurile fiind în cazul unui parior profesionist meseria sa, putând să ocupe și 10 ore pe zi. 

Cum scăpăm de emoții?

O altă calitate importantă a unui parior este tocmai echilibrul emoțional. Ca parior trebuie să va detașați cât de mult puteți de emoții, să priviți și succesul, și eșecul, cu cvasiindiferență, ele fiind o parte nelipsită a pariurilor. Trebuie să vă  continuați impasibili drumul și să nu vă epuizați emoțional sau psihic după orice bet sau bilet, fiindcă apoi pariurile vor deveni un supliciu în care nu veți putea prospera.

Câștigă cam 2000 de euro pe lună

Tu cât ai câștigat cel mai mult la pariuri? Cât câștigi lunar?

În general lucrez pe comision pentru clienți, de aceea și câștigul lunar variază. Însă în general în jur de 2000 de euro. Cel mai mult nu mai rețin cât am câștigat, însă undeva sub 2000 de euro pe pariu, deoarece încerc să găsesc cote mici sau foarte mici, și nu mă hazardez la câștiguri mari imediate, ci încerc să construiesc zilnic.

Joci tenis? Cât? Care e lovitura ta favorită?

Încerc să joc tenis, însă timpul nu-mi permite să îl practic așa frecvent. În general, joc cam de două ori pe lună, depinzând și de dispoziția prietenilor cu care merg. Însă nu sunt deloc bun, așadar prefer să rămân în poziția de analist sau spectator. Lovitura mea preferată este forehandul, fiindcă backhandul întotdeauna îl trimit în out.

De ce nu analizezi meciuri de fete?

Meciurile fetelor mi se par mai imprevizibile. Bine, în ultima vreme și ATP-ul, și WTA-ul au devenit niște circuite destul de ciudate, unde se face mai greu profit decât în trecut, însă meciurile fetelor mi se par puțin haotice. Evident, există și aici strategii câștigătoare și sunt mulți specialiști,  inclusiv pe PariuriX, care analizează bine astfel de partide. Însă eu nu am găsit metoda potrivită prin care să interpretez statisticile meciurilor din WTA, așadar prefer să nu mă implic în acel circuit.

„Halep a devenit mai agresivă și mai pozitivă”

Ce zici de performanța Simonei Halep?

Simona Halep m-a impresionat în acest an, și o spun obiectiv, deoarece nu mă consider un mare fan. Însă Simona a evoluat într-un mod în care nu mă așteptăm, devenind mai agresivă, servind mai eficient și, per total, având o atitudine mult mai pozitivă. Și de la psihicul mai puternic au venit și rezultatele, coroborate cu o lejeritate emoțională. La Australian Open, a fost ireproșabilă, în ciuda finalei pierdute, iar la Roland Garros nu a avut adversară, deși a pierdut 3 seturi. Însă a rămas puternic ancorată în meciuri, a atacat constant și a pus presiune pe adversare, exact opusul a ceea ce se întâmpla în trecut, când se lăsa dominată. Și când punea presiune pe ea însăși și emana negativitate chiar și când conducea (de exemplu finala cu Ostapenko). 


Câte Grand Slam-uri crezi că va mai câștiga Simona Halep?

În ritmul acesta, Halep poate să mai facă multe performanțe, fiindcă, în ciuda tuturor lucrurilor care au meritat să fie criticate în trecut, ea a evoluat și a atins un nivel excepțional pentru circuitul WTA. Și a ajuns să își dea seama cine este Halep pe teren. Grand Slam nu știu dacă va mai lua în acest an, fiindcă aici mai este o variabilă, și anume cum va reacționa la primul ei succes major, însă în viitor cred că o vom mai vedea ridicând acest gen de trofee.

The Sun spune că, pe final de an, sunt aranjate 3 meciuri de tenis pe zi!

Care este frecvența blaturilor pentru pariuri în tenisul băieților?

În circuitul ITF, unde premiile sunt foarte mici, de ordinul sutelor de dolari, blaturile sunt destul de frecvente. Un reportaj „The Sun” spunea că, pe final de an, când sportivii nu mai au motivație și doresc un câștig suplimentar, sunt aranjate în jur de 3 meciuri pe zi. Însă nu prea există dovezi, sau dacă există sunt mușamalizate, ca și în cazul dopajului, protejând imaginea sportului. 
Blaturi există ocazional și la nivel înalt, însă cu atât mai mult nu ies la lumină, deoarece ar însemna pierderi de milioane de euro pentru federații sau organizatori.  

Cum se numește job-ul tău?

Broker sportiv. Sau analist de tenis, însă în general latura ce ține de investiții se numește sports brokerage. Fiindcă deja în Anglia sau SUA există multe firme de brokeraj care au adăugat, pe lângă investiții în acțiuni, obligațiuni, schimb valutar, și investiții în pariuri sportive. Iar un broker sportiv se ocupă de portofoliul unui client sub un contract de brokeraj și îi investește banii în pariuri, cu un anumit risc și target, în funcție de înțelegerea inițială.

(Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu)

Deschide cont și pariază la una din agențiile recomandate de PariuriX!

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
0
Câștigate
0
Pierdute
0
2
Alin Buzărin
0
Câștigate
0
Pierdute
0
3
Csaba Zsolt
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX