1. Home »
  2. Interviuri »
  3. Interviu cu specialistul Pariuri x pe hochei și fotbal Anglia: unde se fac blaturi, ce merge mai bine de pariat

Interviu cu specialistul Pariuri x pe hochei și fotbal Anglia: unde se fac blaturi, ce merge mai bine de pariat

Caramavrov
Caramavrov

2017-05-03 18:58:11

image Interviu cu specialistul Pariuri x pe hochei și fotbal Anglia: unde se fac blaturi, ce merge mai bine de pariat

Răzvan Codorean (47 de ani) e jurnalist de sport din 1993. A lucrat la Sportul Românesc, Sport XXI, ProSport, Gazeta Sporturilor, Sport Total, Eurosport Magazine, Radio România Actualități, Radio Contact, Sport Total FM, a comentat la TVR, ProTV, Antena 1, Eurosport. Este consultant editor la Enciclopedia Mondială a hocheiului.

Deschide cont și joacă acum la pariuri sportive cu un super bonus de bun venit!

Ești specialist pe fotbalul englez. Care ar fi particularitățile în Anglia?

Indiferent de eșalon, întrecerile sunt extrem de echilbrate. Acest lucru este evidențiat, de altfel, și de cotele oferite de casele de pariuri, ponderea partidelor în care succesul unei echipe este cotat sub 1.50 fiind extrem de redusă. Apoi, trebuie menționate FA Cup si EFL Cup (Cupa Ligii). În aceste competiții. nu doar formațiile din primul eșalon, ci și cele din diviziile inferioare obișnuiesc să folosească jucătorii mai puțin utilizați, pentru că numărul de meciuri disputate într-un sezon este extrem de mare. Din acest motiv, sunt competiții în care este extrem de greu de oferit un pont cu grad redus de risc.

Și în Europa League e o problemă, nu?

Da, formațiile din Anglia pun preț, în general, doar pe Champions League, care le oferă capital de imagine, foarte important în atragerea de sponsori sau chiar de investitori, dar și bonusuri financiare mai consistente decât Europa League. Participarea în EL este tratată mult mai superficial, excepțiile fiind reprezentate de cazuri precum cel al lui United în acest sezon. Cu câteva săptămâni în urmă, șansele de a ajunge anul viitor în grupele UCL erau legate mai degrabă de cîștigarea Europa League decât de locul din campionat, iar asta s-a văzut în modul în care Mourinho și elevii săi s-au raportat la competiție.

Premier League e un campionat ușor de analizat?

Nu este ușor, tocmai din pricina echilibrului de care aminteam. Există însă și un aspect pozitiv pe care, probabil, îl vor aminti și colegii mei specialiști în alte competiții de top ale Europei. Și anume, cel al numărului mare de informații de care beneficiem. Este adevărat, volumul de muncă este mai mare, însă, dacă îți faci „temele” sârguincios, satisfacțiile sunt direct proporționale.

Ce urmărești când analizezi un meci?

Miza partidelor, profilul jucătorilor, problemele medicale, elementele statistice sunt extrem de importante. Însă țin cont și de context, de programul pe termen mediu, adică de numărul meciurilor pe care echipa le are de disputat în următoarele 14-20 de zile. Acesta îți poate oferi o imagine asupra formulei pe care o vor folosi managerii, în special atunci când vine vorba despre formațiile care au un lot extins.

Meciurile suspecte tind către zero!

Sunt blaturi în Anglia?

Sincer, înclin să le dau dreptate celor care analizează fenomenul blaturilor sau al meciurilor trucate, care spun că, începând din 2014, numărul meciurilor suspecte tinde catre zero. O explicație este legată de veniturile uriașe pe care echipele le obțin din drepturile de televizare, la nivelul Premier League spre exemplu fiind chiar peste cele din UEFA Champions League. În plus, după scandalul din 2013, în care au fost arestate șase persoane, blaturile sunt, o spun și statisticile, din ce în ce mai rare, mai cu seamă în primele patru ligi, non-amatoare. Lucru remarcabil pentru un fotbal în care istoria jocurilor trucate are peste 100 de ani, primul caz fiind consemnat in 1898. Pentru cei care vor să se edifice asupra subiectului, au o listă preliminară în acest articol de pe Wikipedia.

Care a fost ultimul blat pe care l-ai mirosit?

Rezultate ciudate există, dar eu nu le văd drept aranjamente. Poate nu am „nasul” suficient de fin. Mai degrabă aș pune însă aceste surprize pe seama factorilor despre care aminteam deja (jucători menajați, lipsa unui obiectiv spre final de sezon etc) decât pe cea a unor aranjamente între cluburi.

Care sunt cei mai înrăiți pariori dintre jucătorii din Premier League?

Începând cu 2014, jucătorii din Anglia nu au voie sa parieze. Și nu doar pe meciurile din Insulă, ci pe niciun joc de fotbal. Chiar dacă există astfel de cazuri, cu siguranță persoanele amintite folosesc prieteni, cunoștinte, astfel că nu există informații de acest gen.

Ești tare și în hochei, ai și jucat la juniori, parcă așa mi-ai spus. Pe hochei ce pariezi?

La copii am jucat, la ȚSKA Moscova, dar a fost suficient pentru a prinde microbul. Urmăresc întrecerile de peste Ocean, de la NHL la ligile minore, dar si principalele competiții din Europa.

Despre blaturile din hochei

Cum se fac aranjamentele la hochei?

Ținând cont de numărul mare de jucători, atunci când există astfel de cazuri, se fac la nivelul clubului sau antrenorului, ori mai există cazuri în care se discută cu portarul, acesta având o influență majoră în stabilirea rezultatului.

Există o Mafie a pariurilor în hochei?

Nu există neaparat o mafie a pariurilor, însă au fost cazuri de meciuri trucate pentru câștiguri la pariuri. Ultimul este cel din 2016, în campionatul juniorilor din Slovacia, care a implicat trei jucători. Tot trei jucători au fost suspendați și în Danemarca, în 2014, pentru că au încercat să cumpere portarul echipei adverse. În fine, în NHL, cazul care a făcut vâlvă este cel din 2006, denumit „Operation Slapshot”, În care au fost investigați Rick Tocchet, antrenorul secund de la Phoenix Coyotes, Janet Jones, soția lui Wayne Gretzky (foto), polițistul James Harney și mai mulți jucători.

În campionatul românesc de hochei, sunt rezultate previzibile sau mai există și surprize?

Există și surprize, însă acestea nu sunt influențate de pariuri, pentru că doar meciurile din Liga MOL, în care evoluează Galațiul, Brașovul și Ciucul sunt în oferta caselor.

Cât ai câștigat cel mai mult pe un bilet de pariuri?

Cel mai mult am câștigat 8500 de RON, când am prins o cotă 13 la rugby. În aceeași zi, Noua Zeelandă juca doua meciuri test, unul contra Australiei, în care a introdus prima garnitură, și un altul în America, la Chicago, contra Irlandei, în care a folosit o garnitură experimentală. Am speculat această informație, pe care casele nu au luat-o în calcul, și s-a dovedit câștigătoare.

Pariurile pe Under merg foarte bine în hocheiul finlandez și suedez

Ce le-ai recomanda celor care pariază pe hochei?

În cazul În care nu au cunoștinte vaste despre acest sport, să se concentreze pe unul sau două campionate. Spre exemplu, pariurile pe Under la goluri merg foarte bine în Finlanda, Suedia si in AHL-ul nord-american, iar cele pe over în Germania 2 sau Norvegia. Apoi, în NHL sunt echipe de under, dar și altele de over, pe care poți miza cu o rată bună a profitului.

Dar celor care bagă pe fotbalul englez?

Le recomand să aleagă un grup restrâns de echipe din fiecare eșalon, ale căror evoluții să le urmărească foarte atent, și să mizeze pe meciurile acestora.

Credit foto: cbsnews.com

Descoperă top 5 case de pariuri online recomandate

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
0
Câștigate
0
Pierdute
0
2
Alin Buzărin
0
Câștigate
0
Pierdute
0
3
Csaba Zsolt
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX