1. Home »
  2. Interviuri »
  3. Interviu cu Fantoma care se ocupă de Integritate la FRF

Interviu cu Fantoma care se ocupă de Integritate la FRF

Caramavrov
Caramavrov

2018-02-11 20:43:19

image Interviu cu Fantoma care se ocupă de Integritate la FRF

Pentru prima oară în presa internațională, am reușit un interviu cu o Fantomă! Pe omul care se ocupă de Departamentul de Integritate de la FRF nu îl cunoaște nimeni, nu l-a văzut nimeni, nu a organizat nicio conferință de presă, nu îl știe nici măcar ofițerul de presă al FRF, Gabriel Berceanu, și nici ceilalți oameni din departamentul de Comunicare.

Când am sunat prima oară și am solicitat un interviu cu respectivul personaj, care îi urma la șefie lui Costin Negraru, nimeni nu a știut cum îl cheamă pe noul manager. După "lupte seculare", am obținut interviul, am aflat și numele împricinatului, care nu a dorit o întâlnire, ci a solicitat ca întrebările să îi parvină pe mail. I le-am trimis, dar, cum am primit niște răspunsuri penibile, deloc la obiect, am hotărât să nu îi mai spunem numele, ci să îl numim Domnul Fantomă.

Numele lui nu există nici pe site-ul FRF, am găsit doar o adresă de mail la Contacte, din care se poate deduce identitatea personajului. Vă lăsăm să vă delectați cu răspunsuile Fantomei:

Deschide cont și joacă acum la pariuri sportive cu un super bonus de bun venit!

Nu știe nimeni cine sunteți, nu v-am găsit numele nici pe site-ul FRF, vă rog să vă prezentați.
Datele mele de contact sunt pe site-ul FRF. În urmă cu două săptămâni, a fost distribuit presei un raport de activitate al Federației pe ultimii 4 ani, unde există și o prezentare a mea despre activitățile Departamentului de Integritate. (Nota redacției - prezentarea domnului Fantomă apare așadar într-un raport de activitate al FRF pe ultimii patru ani la 9 luni de la instalarea acestuia ca manager al Departamentului Integritate)

Sunteți de peste 9 luni la FRF, așa cred, ce ați făcut în această perioadă? De ce v-ați ocupat?
În această perioadă, am continuat activitățile din anii trecuți și am derulat unele noi. În principal, acestea se referă la acțiuni de informare și prevenție.
 
Ce dosare ați pus pe masa Comisiei de Disciplină în aceste 9 luni?
Specificul activității mele presupune o confidențialitate deplină. Nu voi face comentarii despre soluțiile finale, cu atât mai puțin nu mă voi antepronunța asupra sesizărilor depuse la Comisia de Disciplină. După rămânerea unei sentințe definitive și irevocabile, cazurile vor putea fi vizualizate pe site-ul FRF, la secțiunea de comunicate a comisiei respective.
 
Câte dosare au fost finalizate de când ați preluat funcția?
Datele sunt publicate pe site-ul FRF, la secțiunea de comunicate a Comisiei de Disciplină.

Se laudă cu un caz finalizat înainte de venirea sa la FRF
 
Care a fost cea mai drastică pedeapsă?
Nu intră în atribuțiunile Departamentului de Integritate și Antifraudă chestiunea pedepselor. Dacă studiați site-ul FRF, veți constata că în urma activităților desfășurate de departament, Tribunalul de la Lausane a menținut sancțiunile dictate de către Comisiile de disciplină și recurs în cazul Gloria Buzău. 
 
Toată lumea din fotbal și din afara fotbalului vorbește despre ligile inferioare de la noi (a 2-a și a 3-a), spunând că jucătorii, antrenorii, oficialii pariază foarte mult. Dumneavoastră ce ați descoperit în acest sens?
Activitatea Departamentului de Integritate și Antifraudă presupune și se bazează pe colectarea unor probe solide necesare sesizării Comisiei de Disciplină. Desfășurăm activități în acest sens pentru problema de care faceți vorbire.   
 
Dacă un fotbalist vrea să denunțe o tentativă de blat, ce protecție îi oferiți?
Protecția la care faceți dumneavoastră referire este oferită de către Regulamentul Federației Române de Fotbal la articolul 60 indice 1, aliniatele 1 și 2.

Domnul Fantomă nu știe ce înseamnă "campanie"
 
Ce campanii au fost derulate de FRF în ultimul an pentru ca fotbaliștii să conștientizeze pericolul participării la meciuri aranjate pentru pariuri?
Memorandumul pentru integritatea jocului de fotbal.
Organizarea seminarului ”FOTBALUL CURAT”, cu participarea autorităților de la UEFA și din Austria.
Organizarea periodică a unor seminarii de prevenție destinate juniorilor, observatorilor și arbitrilor din Ligile 1, 2 și 3.
Schimburi de experiență cu reprezentanții PLAY FAIR CODE din Austria.
Dezvoltarea colaborării cu organele judiciare.
Prin modificarea statutului FRF, votată de Adunarea Generală în 2017, s-a instituit un nou obeictiv principal, respectiv protejarea standardelor etice și de bună guvernare în fotbalul românesc. Acest demers este completat de introducerea Codului de etică, document care va fi lansat în curând.
 
Luați în calcul propunerea de a interzice pariurile pe ligile inferioare? Dacă da, cum faceți cu sponsorul FRF Fortuna, care este o casă de pariuri?
Problema semnalată de dumneavoastră nu este în competența Departamentului de Integritate. Ca principiu, nu pariurile sunt o problemă, atât timp cât se derulează în cadru legal. Problema vine de la meciurile trucate, pe acestea încercăm să le depistăm. 
 
Cât de eficientă a fost acea aplicație lansată acum câțiva ani, prin care oamenii de fotbal puteau denunța anonim blaturile? Câte au fost denunțate?
Aplicația a dus la investigarea unor cazuri de manipulări de meciuri de fotbal. Aplicația a fost și este folosită și ne-au venit informații folositoare prin intermediul ei. Dar, cel mai important lucru legat de aplicație a fost faptul că am făcut cunoscută intenția noastră de a lupta pentru un fotbal curat. Pentru a distribui codurile de acces, noi am mers prin țară să ne întâlnim cu jucători, antrenori, arbitri și astfel am întărit ideea că în cazul unor probleme de integritate oamenii au unde să raporteze, că există un departament funcțional.
  
Ce proiecte de combatere a blaturilor pentru pariuri aveți pentru 2018?
Continuarea politicii de “ZERO TOLERANȚĂ” cu privire la fenomenul corupției, sub toate formele din fotbalul românesc.
Adaptarea regulamentelor pentru a susține politica de “toleranță zero” privind fenomenul corupției cu toate formele sale.
Schimbul de experiență și bune practici cu UEFA si FIFA.
Continuarea programului de training pentru diverși actori pentru a recunoaște, preveni și raporta încercările de fraudare.
Continuarea campaniei de prevenție și educare pentru corpurile de arbitri Liga 1, Liga 2, Liga 3.
Stabilirea unei strategii media de comunicare a încercărilor de fraudare.
Organizarea de seminarii de către FRF pentru inițierea și educarea tuturor participanților din fenomen.
Verificări ale nivelului de risc la aranjarea meciurilor pentru rezultate și pentru pariuri.
Întărirea colaborării cu sistemele de monitorizare internaționale.
Colaborare și coordonare cu autoritățile statului.

Descoperă top 5 case de pariuri online recomandate

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+123.76
Câștigate
59
Pierdute
30
2
Curry
+95.24
Câștigate
13
Pierdute
12
3
Gabriel Morariu
+58.98
Câștigate
24
Pierdute
11

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX