1. Home »
  2. Interviuri »
  3. Florin Prunea: Vor fi arestați și în România oamenii din fotbal care pariază

Florin Prunea: Vor fi arestați și în România oamenii din fotbal care pariază

Caramavrov
Caramavrov

2018-01-11 15:20:00

image Florin Prunea: Vor fi arestați și în România oamenii din fotbal care pariază

Florin Prunea este convins că există un dosar al oamenilor de fotbal din România care pariază, dar, din motive necunoscute, acest dosar este păstrat în sertare. Fostul internațional spune că FRF este în faliment și că Răzvan Burleanu este terminat, pentru că nu mai are sprijinul politic care l-a adus la șefia federației. 

 
Credit foto: Liviu Chirică / sportpictures.eu

Ce șanse are Dinamo să prindă playoff-ul?

Are șanse foarte mici, mai ales că au plecat jucători importanți: și-au vândut căpitanul, văd că sunt probleme și cu Penedo... Trebuie să își găsească de urgență portar, pentru că vine primul meci, care este ca și o finală, cu Craiova.

A luat o decizie bună Dănciulescu să rămână la Dinamo și să nu plece la CSM Poli Iași?

Da, a luat o decizie foarte bună, pentru că Dănciulescu se identifică cu Dinamo și este apreciat acolo. 

"Negoiță nu va vinde Dinamo!"

Se poate ierta strategia de austeritate a lui Ionuț Negoiță pe considerentul că, dacă nu era el, Dinamo se afla acum în situația Rapidului?

Este o certitudine că Dinamo se afla acum în situația Rapidului dacă nu era Ionuț Negoiță. Pe de altă parte, cred că ar trebui să vină și alți oameni cu bani lângă actualul finanțator. Eu îl cunosc bine pe Negoiță. Este un dinamovist adevărat și nu o să vândă niciodată echipa.

Care ar fi top 3 portari din Liga I?

Florin Niță este categoric numărul 1 din campionatul intern în momentul acesta. Pe locul 2 ar veni Arlauskis, iar pentru locul al treilea ar fi mai mulți, la egalitate. Iliev, de la Astra, are un sezon bun. În general, echipele din Liga I sunt acoperite pe acest post. 

"Federația este în faliment!"

În acest moment, fotbalul românesc pare a fi interesant doar pentru industria pariurilor. Primele două ligi și echipa națională au ca sponsori case de pariuri. Este ok sau ar trebui să fie căutați parteneri și din alte domenii?

Ar trebui căutați alți parteneri, și aici mă refer în primul rând la Federația Română de Fotbal, care ar trebui să fie un exemplu în combaterea acestui flagel. UEFA și FIFA luptă contra pariurilor, iar tu te asociezi cu pariurile, dar nu mă mir, pentru că federația este în faliment și are nevoie de bani, nu contează de unde.

În 2016, ați declarat că fotbalul de la noi s-ar închide dacă s-ar da drumul la un dosar de amploare despre pariuri. Vă mențineți această afirmație?

Da, mi-o mențin și sunt convis că un asemenea dosar există. Încă nu i s-a dat drumul, nu știu dacă din rațiuni politice sau din alte rațiuni. Va veni momentul când se va întâmpla și în țara noastră ce se întâmplă în țările din jur, unde au început să îi aresteze. 

Dacă ar dori, ar avea FRF pârghii să lupte mai eficient contra oamenilor din lumea fotbalului care pariază?

Cu siguranță, dar nu își dorește. Cum să o faci, când tu primește bani de la pariuri?

"Burleanu va pierde cu siguranță alegerile. E cel mai slab președinte din istorie"

Poate pierde Răzvan Burleanu alegerile pentru președinția FRF?

Va pierde cu siguranță. Își va încheia mandatul și va rămâne în istorie drept cel mai slab președinte de federație din România și poate chiar din Europa. S-a terminat! Cred că nu mai are nici susținerea politică de la alegerile precedente.

Sunteți hotărât să candidați?

Deocamdată, avem un grup (n.r. - al jucătorilor care au făcut parte din Generația de Aur) și urmează să decidem cine va candida. Suntem în teritoriu, avem legătură permanentă cu membrii afiliați, definitivăm programele pentru fotbal feminin și pentru celelalte compartimente. Nu am stabilit o dată la care vom desemna un candidat.

 

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Curry
+103.24
Câștigate
13
Pierdute
11
2
Tudor Cosma
+73.04
Câștigate
50
Pierdute
29
3
Gabriel Morariu
+62.66
Câștigate
23
Pierdute
10

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX