1. Home »
  2. Interviuri »
  3. Florin Manea: FCSB transferă numere, nu fotbaliști! Mă gândesc deja la jucători pentru Rapid 2019

Florin Manea: FCSB transferă numere, nu fotbaliști! Mă gândesc deja la jucători pentru Rapid 2019

Caramavrov
Caramavrov

2018-09-09 16:37:29

image Florin Manea: FCSB transferă numere, nu fotbaliști! Mă gândesc deja la jucători pentru Rapid 2019

Agentul de jucători Florin Manea crede că FCSB nu poate aduce un fundaș central din cauza lui Meme Stoica, pentru că acesta se ghidează exclusiv după cifrele jucătorilor, iar fotbaliștii cu cifre bune nu sunt accesibili pentru România. Fiul fostei glorii rapidiste Nae Manea are amintiri de suflet din Giulești, el însuși începându-și cariera de manager sportiv la clubul „alb-vișiniu”.

Deschide cont și joacă acum la pariuri sportive cu un super bonus de bun venit!

Cum a acceptat Diego Fabbrini să vină în Liga I?

L-am convins eu. Prima oară i-am propus acum trei ani și nici nu voia să audă. Am insistat. Acum doi ani era aceeași situație, nici nu voia să audă... I-am explicat că are nevoie să joace meci de meci. Aici poate fi cel mai bun. Nu a fost vorba de bani, pentru că nu putea nimeni din România să îi dea salariul dorit, poate doar Steaua sau CFR. L-am adus la Botoșani pentru că aici sunt Marius Croitoru și Costel Enache și pentru că l-am mai adus și pe Ongenda. Pot colabora foarte bine, pentru că sunt jucători tehnici, se pot ajuta.

Au fost discuții și cu Dinamo?

Au fost, dar nu s-a concretizat nimic. La Dinamo am fost foarte aproape de a aduce un fotbalist foarte bun, un atacant, dar până la urmă a ajuns la Trabzonspor.

"Ongenda m-a întrebat de ce vorbește urât patronul Stelei despre el"

Apropo de Ongenda, s-a spus că nu e serios, că întârzia mereu la antrenamente pe unde a fost. Ce vești ai de la Botoșani?

Chiar ieri am vorbit cu Ongenda. A fost plecat în Franța, iar dimineața a ajuns la fix la antrenamentul echipei. Nu sunt probleme cu el. Era curios, m-a întrebat de ce nu îl place patronul Stelei, pentru că nu a vorbit niciodată despre un jucător al altei echipe așa cum a vorbit despre el... Ilie Dumitrescu, Mihai Stoichiță spun că e jucător bun, dar patronul Stelei spune altceva. Probabil că e influențat de Meme Stoica.

S-a scris că Ongenda va ajunge din iarnă la FCSB...

Nu cunosc intențiile lor.

"Meme ar refuza și un jucător de la Chelsea!"

De ce crezi că nu reușește FCSB să găsească un fundaș central, deși a căutat toată vara?

Meme se uită foarte atent la ei. Ia doar fotbaliști care joacă. Nu colaborează cu impresari, el știe tot. Dacă e să vină cineva de la Chelsea, îl refuză, pentru că nu a jucat meci de meci. E o prostie, ei cumpără numere, nu fotbaliști. Pe principiul acesta, nu poți lua decât fotbaliști din campionatul intern, pentru că nu îți permiți să aduci pe cineva din Vest care joacă meci de meci.

Ce jucători ai mai adus din străinătate vara aceasta?

Nu mai aduc în România de 4-5 ani, nu mai reprezintă un target pentru mine. I-am adus în trecut pe Wesley, pe Adailton... Acum, dacă vrei să îl aduci pe Messi, ți se spune că e prea mic, Ronaldo e prea solid și așa mai departe.


Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

Cât de mare este diferența dintre fotbalul din România și cel din Vest?

Păi, uită-te și tu la ce se întâmplă cu jucătorii români care pleacă în străinătate. L-am dus pe Radu Drăgușin la Juventus. După câteva antrenamente, a făcut suprasolicitare musculară. Nu e problemă, ia tratament, se va adapta, dar e diferență mare. Cluburile din Vest au departamente de scouting. Au oameni cu care poți colabora foarte bine. L-am dus pe Michael Hefele la Notthingham, dar, bineînțeles, Karanka e un amator, nu se pricepe la fundași centrali, a jucat și el pe la Făurei...

Există o competiție între impresari ca și comisioane luate?

Până la urmă, comisioanele încasate dau măsura valorii tale ca impresar. Giovanni Becali ne bate pe toți, apoi cred că mai contează și unde faci transferuri, în Anglia, în Italia, în Germania, nu la Al Harmâr, Al Harmâz... Acum, Ana Maria Prodan a rămas cea mai bună, pentru că eu nu mai pot să fiu impresar, implicându-mă la Rapid, dar îi predau totul fratelui meu și sper să îi meargă foarte bine.

Se spune că ai luat un comision 1 milion de euro...

Un milion de euro nu am luat dintr-un singur transfer, dar m-am apropiat de această sumă.

Rapid pregătește transferurile pentru vara viitoare!

Ce atribuții ai la Rapid?

Mă voi ocupa de tot ce înseamnă management sportiv, de programul academiei... Deocamdată, Schumacher are echipă bună pentru Liga a 3-a. Voi începe încă de acum munca pentru a identifica și urmări la treabă fotbaliștii pe care îi vom transfera vara viitoare.

Ce amintiri ai cu tatăl tău (n.r. - Nae Manea) legate de Giulești?

Sunt foarte multe amintiri. Toată copilăria mea e legată de Giulești. Aici m-am născut. Sunt foarte multe amintiri... Era un meci cu Petrolul, 0-0 în minutul 90. Eu eram în tribună. Lumea îl tot înjurase pe tata până atunci, supărată din cauza rezultatului, dar în acel ultim minut a luat o minge, a făcut slalom printre adversari și a dat gol. Când am ajuns acasă, erau 3000 de suporteri strânși și îi scandau numele. Era și Poliția, și Securitatea, făceau poze, pentru că se strânsese un grup cam mare... Îmi amintesc că altădată ne-au confiscat video-ul din casă pentru că urma să joace cu Dinamo și nu avea voie să dea gol...

Agenții de jucători au voie să parieze?

Nu știu dacă există o interdicție de acest gen, dar nu mi se pare etic să pariezi ca impresar, pentru că ai informații din interior, poți afla exact cine joacă, cine nu joacă. Dacă ești un impresar de succes, nu e nevoie să pariezi. Poate joacă la pariuri cei care nu câștigă bani din această meserie. Eu m-am ferit de jocurile de noroc, sunt o boală. Bine, am mai jucat în Anglia 1 euro pe 15 meciuri, dar nu am depășit acest nivel. Mă mai întreabă prietenii ce să joace la un meci sau altul, iar eu le spun ce cred. Nu am avut niciodată conturi la case de pariuri online, chiar dacă este un joc legal.

Descoperă top 5 case de pariuri online recomandate

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Ponturi / Predicții

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX