1. Home »
  2. Interviuri »
  3. Florin Lovin, agentul lui Alibec: „Denis poate reveni la forma arătată la Astra!"

Florin Lovin, agentul lui Alibec: „Denis poate reveni la forma arătată la Astra!"

Caramavrov
Caramavrov

2018-01-10 15:20:00

image Florin Lovin, agentul lui Alibec: „Denis poate reveni la forma arătată la Astra!"

Recent premiat de AFAN pentru întreaga carieră fotbalistică, Florin Lovin (36 de ani pe 11 februarie) este de părere că lipsa banilor nu poate determina un sportiv să facă blaturi. Agentul lui Alibec, Budescu și Junior Morais știe când vor valora jucătorii din Liga I peste 10 milioane de euro.


Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

Ce a însemnat premiul pentru întreaga carieră, primit recent la Gala Premiilor AFAN?
A însemnat aprecierea față de o carieră nu foarte prestigioasă, dar intensă și încununată cu 3 titluri de campion și 63 de prezențe în cupele europene.

Cum apreciezi cariera ta de fotbalist? Cu ce ai rămas pozitiv după această carieră?
Aș îndrăzni să spun că a fost o carieră de sportiv peste medie. Am trăit momente diverse, am câștigat campionate în România cu două echipe diferite, am retrogradat în Austria, dar de referință rămân meciurile jucate cu Steaua în Champions League.

Îți mai reamintește lumea de „cazul bricheta”?
De când am revenit în România, nu cred că a existat meci să nu facă cineva din tribune referire la acest episod. Rămâne o pată neagră pe cariera mea, dar asta este viața unui sportiv de performanță, cu bune și cu rele.

Ce ți-ai propus atunci când ai început cariera de impresar?
Mi-am propus sa fiu total diferit față de acei agenți cu care am colaborat pe întreaga carieră de jucător. Încerc să le spun jucătorilor că nu vor găsi în mine o persoană cu foarte multe relații, fiind la început de drum, dar o persoană onestă, pe care se pot baza sigur.

Fotbaliștii și pariurile

Ana Maria Prodan spunea că fotbaliștii joacă la pariuri împinși de salariile mici, pe care nu le primesc la timp. Tu ce părere ți-ai format despre acest fenomen?
Eu personal nu accept acest argument. Dacă vrei să fii cinstit, poți fi în orice circumstanțe. Este cel mai rău lucru care i s-a întâmplat fotbalului în ultimii ani. Agenții nu ar trebui să se raporteze la acest fenomen. Munca lor nu poate fi influențată decât de principiile lor și de modul lor de lucru.

Ce alți jucători cunoscuți reprezinți în afara lui Alibec?
Sunt destui jucători: Budescu și Junior Morais de la Steaua, Ionuț Vînă de la Viitorul, Alexandru Stan de la Astra, Florin Purece, Andrei Pițian de la Apollon Limassol. Vreau să rețineți și numele a doi tineri jucători : Robert Asăvoaei și Ivan Urvantev. Am decis să nu am o listă nesfârșită de jucători, de care să nu am timp să mă ocup.

De ce nu a venit Alibec la Gala AFAN?
Această întrebare trebuie să i-o adresați lui.

Alibec a început să lucreze cu un mental-coach

Cum se poate schimba Alibec? A început ședințe cu un psiholog?


Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

Eu cred că deja a început schimbarea, multă lume din jurul său a remarcat acest lucru. A început de câteva luni relația cu un mental-coach și rezultatele încep să apară. Dacă își va găsi liniștea, poate reveni la forma arătată la Astra și sper să se întample acest lucru cât mai curând.

În cât timp crezi că va pleca un jucător din România pentru peste 10 de milioane de euro?
Când vom fi calificați la turnee finale. După Euro 2016, am văzut că au plecat și Stanciu, și Chipciu pe sume considerabile, deci fără prezențe la turneele finale cu echipele naționale este foarte greu.

Dă-ne o speranță pentru redresarea fotbalului românesc...
Ne-ar trebui oameni onești și pricepuți în funcțiile importante din fotbal și politic, deci viitorul nu sună prea bine. Este foarte greu să ajungi în funcții importante, unde poți lua decizii, cu calitățile enumerate mai sus.

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+123.76
Câștigate
59
Pierdute
30
2
Curry
+95.24
Câștigate
13
Pierdute
12
3
Gabriel Morariu
+58.98
Câștigate
24
Pierdute
11

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX