1. Home »
  2. Interviuri »
  3. Florentin Petre: „Știu colegi care și-au pierdut casele și și-au destrămat familiile din cauza jocurilor de noroc!”

Florentin Petre: „Știu colegi care și-au pierdut casele și și-au destrămat familiile din cauza jocurilor de noroc!”

Caramavrov
Caramavrov

2017-03-09 18:58:59

image Florentin Petre: „Știu colegi care și-au pierdut casele și și-au destrămat familiile din cauza jocurilor de noroc!”

Fostul dinamovist Florentin Petre, actualmente antrenor secund la FC Brașov (Liga a doua), a vorbit pentru Pariurix despre pericolul jocurilor de noroc în rândul tinerilor și chiar al copiilor. El a comentat și excapada câtorva jucători din actualul lot al „câinilor” într-un cazinou bucureștean.

Deschide cont și joacă acum la pariuri sportive cu un super bonus de bun venit!

În primul rând, vreau să te întreb cum ți s-a părut faptul că jucătorii dinamoviști au mers într-un cazinou în echipamentul lui Dinamo?

Offff. Nu a fost chiar plăcut, pentru că, din punctul meu de vedere, au lezat imaginea clubului, dar, din ce știu eu, cam toți jucătorii din Liga 1 fac asta.

Problema este că ei au fost acolo în echipamentul clubului Dinamo.

Au făcut o greșeală pentru care au plătit. Există un Regulament de Ordine Interioară, pe care ei trebuie să îl respecte. Ce să mai vorbesc, mie nu mi-a plăcut ce au făcut.

Voi mergeați la cazinouri?

Eu nu am mers, dar alții mergeau. Oricum, erau băieți deștepți, nu se expuneau, mergeau în cazinouri în care nu îi vedea lumea. Acum, treaba asta cu cazinourile, cu păcănelele, cu pariurile a luat o amploare extraordinară. Văd că acum se pune mai mare accent pe asta, decât pe calitatea fotbalului, a omului sau a fotbalistului. Mie nu mi-au plăcut niciodată jocurile astea. Nici măcar jocurile din cantonament.

Nici rummy nu jucai?

Nu! Nici table!

Poker?

Cu atât mai puțin! Eu în cantonamente preferam să văd un film sau să vorbesc la telefon.

Singurul fotbalist căruia nu îi plac jocurile de noroc!

Cred că ești printre puținii care nu au treabă cu jocurile de noroc...

Cred că sunt singurul! Nu mi-au plăcut. Cu astea poți să pierzi o grămadă de bani. Am avut colegi și prieteni care și-au pierdut casele, mulți bani, și-au destrămat familiile pentru jocurile astea. Acum se dă o amploare mare tinerilor care vin din urmă. Și mă refer și la băiatul meu, care nu e ușă de biserică, dar trebuie să ținem cont și de anturajul din jurul lor. Și nu mă refer doar la sport sau la fotbal.

Păi și ce facem cu nebunia asta cu jocurile de noroc?

Nu ai ce să faci! Văd că multe case de pariuri sponsorizează echipe de fotbal, sponsorizează sportul. Când tinerii văd ce scrie pe tricouri sau când văd câte o casă de pariuri la fiecare al treilea magazin din bloc, îți dai seama că sunt tentați. Văd oameni la televizor care își pierd salarii, pensii și nu au ce să mai mănânce după aceea. E o adevărată nebunie, dar asta cu pariurile a fost dintotdeauna. E drept că acum au apărut mult mai multe agenții, poți să te duci cu doi-trei lei și să-ți încerci norocul. Problema e că bagi acum doi-trei lei, mâine – 10 lei, peste o săptămână îi furi banii mamei de acasă, iar peste o lună te angajezi și îți pierzi tot salariul... Și uite-așa, se duce naibii și casa și, la revedere, s-a dus viața.

Se paria și pe vremea voastră?

Eu nu am auzit niciodată vreun coleg sau vreun prieten să meargă să parieze. Nici nu prea erau agenții din astea.

Poate că e nevoie de un pic de educație în domeniu pentru tineri, cu Federația, Liga, AFAN... Trebuie comunicat foarte bine ce riscuri implică pariurile.

Trebuie făcut așa ceva pentru copiii de 7-8 ani, care trebuie educați de mici. După o anumită vârstă, e târziu. Ar fi foarte bine să ne educăm astfel copiii, aș susține asta. Am ajuns într-un un moment în care chiar este nevoie de așa ceva. 

„Lui Patrick i-am dat direct!”

Lui Patrick ce i-ai zis când a luat-o pe panta asta?

Lui Patrick i-am dat direct! I-am dat direct bătaie. Nu prea ai ce să faci. Te uiți pe lângă tine și, când vezi atâtea tentații și că ceilalți merg și joacă, oricât de puternic ai fi psihic, parcă tot te ia valul.

Mai rău e că băieții devin dependenți și nu se mai pot lăsa, intră într-un ritm nebun, pariază în draci sau joacă la ruletă, la păcănele.

Asta e cel mai grav. E foarte greu, e ca un virus. Exact cum am pățit eu cu hepatita mea, m-am chinuit cu tratamente, cu medicamentație și n-am scăpat de ea. A apărut acum un tratament cu care voi scăpa de problema asta. Așa și cu pariurile, trebuie să așteptăm să vedem dacă se va descoperi vreun tratament care să-i vindece pe cei dependenți.

Păi se poate face consiliere psihologică.

Asta da, dar am un prieten care a fost și la psiholog, și la descântat. I-a descântat și acum bagă și mai mulți bani! Omu' mai și câștigă din când în când.

Spune doar când câștigă, nu și când pierde...

Da, probabil. Câștigă o dată pe an și pierde dublu sau triplu.

Mulți oameni din fotbal au spus că Mafia pariurilor a pătruns și în România. Crezi că fotbaliștii români, uneori neplătiți cu lunile, pot intra în astfel de combinații pentru pariuri?

Eu nu am auzit despre așa ceva, de Mafia pariurilor, dar îmi pot da seama foarte repede dacă un jucător își apără sau nu își apără corect șansele. Pentru că văd altfel jocul. Dar până acum nu am auzit de așa ceva.

Dar ai văzut în România meciuri suspecte?

Nu, nu am văzut.  

Descoperă top 5 case de pariuri online recomandate

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Marius Huțu
+12.68
Câștigate
5
Pierdute
2
2
Ionuţ Angheluţă
+8.5
Câștigate
1
Pierdute
0
3
Baicu Marius
+8
Câștigate
1
Pierdute
1

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX