1. Home »
  2. Interviuri »
  3. Edi Iordănescu: „Sunt aproape de un contract în străinătate”. „În lupta la titlu, micile detalii vor face diferența"

Edi Iordănescu: „Sunt aproape de un contract în străinătate”. „În lupta la titlu, micile detalii vor face diferența"

Caramavrov
Caramavrov

2018-04-26 11:10:00

image Edi Iordănescu: „Sunt aproape de un contract în străinătate”. „În lupta la titlu, micile detalii vor face diferența"

Deși dusese echipa în play-off, Edi Iordănescu (39 de ani) a întrerupt contractul cu Astra după intervențiile publice total deplasate ale patronului clubului. Antrenorul e în vacanță acum și vorbește cu luciditate despre perioada petrecută la formația din Giurgiu și despre viitorul său. 

Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

Cum e în vacanță? Cât mai stai?

E bine in vacanță, sunt momente speciale pe care ai posibilitatea să le petreci alături de familie, momente care, atunci când ești sub contract, în activitate, reprezintă un lux pe care nu ți-l permiți. În plus, e o perioadă importantă și de perfecționare profesională din punct de vedere teoretic, pentru că timpul este mai permisibil. Voi mai sta până mi se va propune un proiect care să mă atragă, cu niște obiective realiste, realizabile, așa că îmi este foarte greu să fac supoziții, doar timpul poate răspunde la această întrebare.

„Perioada Astra – un real succes”

Cu ce ai rămas după experiența Astra? 

A fost o experiență incredibilă, au fost multe momente extrem de frumoase, pentru că satisfacția de a construi de la zero o echipă competitivă este unică. Deși au fost și foarte multe momente extrem de dificile, pe care opinia publică nu le-a cunoscut, consider că perioada petrecută la Astra a fost un real succes și a reprezentat o etapă importantă în cariera mea.

Din afară, a părut o lipsă de respect la adresa ta și a echipei din partea patronului. Voi cum ați perceput tot ce s-a întâmplat?

Sunt lucruri care s-au întâmplat, pe care le-am „digerat” extrem de greu și pe care nu vreau să le exprim public. Din punctul meu de vedere, 11 luni lucrurile au funcționat aproximativ cum au trebuit, am realizat un obiectiv la care nimeni nu spera, însă după ce am intrat în play-off totul a luat o altă traiectorie și a intervenit un scurtcircuit iremediabil. Restul reprezintă detalii în care nu vreau să intru.


Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

Ce ți s-a reproșat față în față? Că pe la spate am văzut.

Sub nicio formă nu mi se putea reproșa parcursul sau performanța, mai ales ținând cont de contextul în care le-am realizat. Au fost lucruri extrafotbalistice.

Gigi Becali? „Nu resping din start ideea de a lucra sau colabora cu cineva”

Ai lucra cu Gigi Becali? Crezi că te-ai înțelege mai bine decât cu Ioan Niculae?

Nu-mi place să vorbesc ipotetic, nu ar fi nici moral, nici etic din punct de vedere profesional. Nu am idei preconcepute, nu resping din start ideea de a lucra sau colabora cu cineva, dar nu vreau sa alimentez speculații care nu-și au rostul.

Preferi o echipă din România sau una din străinătate?

Sunt mai aproape de un contract în străinătate în acest moment, dar asta nu înseamnă că sigur se va și concretiza. La fel cum nu înseamnă că închid ușa competiției noastre. Însă nu sunt foarte multe locuri în care cred că m-aș regăsi în campionatul nostru. Au fost deja mai multe discuții în România după plecarea de la Astra, însă am respins din start ideea de a prelua o echipă cu o lună înainte de finalul competiției.

Cine crezi că ia campionatul? 

Mi-e greu să prognozez. Lupta este între Steaua și CFR, o luptă pe care o văd la baionetă și până aproape de final. Valorile sunt sensibil egale, fiecare grupare are atuurile ei și sunt de părere că micile detalii vor face diferența.

Ce fotbaliști tineri din Liga 1 crezi că pot face pasul spre naționala mare?

E un subiect complex, fotbalul românesc nu a dus niciodată lipsă de talente, dar mi-ar fi greu acum să fac nominalizări sau recomandări, în condițiile în care alte persoane sunt responsabile de aceste lucruri.

Un gest de imaturitate a dus la ratarea calificării la U19

Care ar fi, în opinia ta, ca tehnician, cauzele eșecului naționalei U19 cu Ucraina?

Generatia U19 e una cu foarte mare potențial, a fost extrem de aproape de o performanță importantă, însă, chiar dacă a eșuat, rămân în urmă multe aspecte pozitive și multe speranțe. Echipa a avut calificarea în mână și doar un gest de imaturitate, urmat de o stare de precipitare și gestionarea greșită a următoarelor momente de joc, a dus la un final nefericit.

Chiar nu se poate controla un jucător, fie el tânăr, să-și scoată tricoul când știe că mai are un galben? E atât de mare adrenalina la un meci?

Din punctul meu de vedere, a fost un gest de imaturitate venit până la urma urmei pe un fond de dorință foarte mare. Totuși, nu trebuie să punem la zid pe cineva. Nu e cazul.

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX