1. Home »
  2. Interviuri »
  3. Dorin Goian: Le-am spus jucătorilor să nu se bage în meciuri trucate. Se pariază la echipele cu probleme financiare!

Dorin Goian: Le-am spus jucătorilor să nu se bage în meciuri trucate. Se pariază la echipele cu probleme financiare!

Caramavrov
Caramavrov

2018-11-25 12:44:43

image Dorin Goian: Le-am spus jucătorilor să nu se bage în meciuri trucate. Se pariază la echipele cu probleme financiare!

În prezent antrenor al Bucovinei Rădăuți (Liga a 3-a), Dorin Goian vorbește deschis despre fenomenul pariurilor și le transmite un mesaj din viitor coechiperilor aflați în vestiarul stadionului din Middlesbrough. Este pauza meciului din semifinalele Europa League și Steaua conduce cu 2-1, după 1-0 în tur...

Cât de bine reușiți să vă pregătiți pe o asemenea vreme?

Am avut noroc că a nins abia acum două zile și ne-am putut pregăti în această săptămână. De când s-a stricat vremea, ne antrenăm în sală. Din fericire, mai este doar o etapă, vom încerca să ne adaptăm.

Obișnuiești să gândești strategia pentru un meci și în funcție de starea terenului?

Desigur, ținem cont de toți factorii atunci când gândim strategia pentru un meci, de la stilul de joc al adversarului până la starea terenului.

Am văzut recomandarea ta de fundaș central pentru Liga I, Vișinar. Este chiar așa criză pe acest post în fotbalul românesc de nu reușește FCSB să completeze lotul?

Este oarecum ciudat... Nu cred că Steaua nu ar găsi dacă și-ar dori cu adevărat să aducă un fundaș central. În același timp, este adevărat că nu sunt mulți fundași centrali de valoare care să joace direct titulari. Sunt câțiva tineri cu potențial, dar nu știu dacă există răbdare...

Ce trebuia făcut la Middlesbrough

Dacă ai putea să dai timpul înapoi, ce le-ai spune coechipierilor la pauza meciului de la Middlesbrough?

Le-aș spune că orice s-ar întâmpla, chiar dacă vom mai lua un gol, nu trebuie să facem pasul înapoi. Cu orice risc, trebuie să păstrăm posesia departe de poarta noastră. Să jucăm în pase ca în prima repriză, cu orice risc!

Cum percepi tu fenomenul pariurilor în ligile inferioare?

Se mai pariază în ligile inferioare, din păcate, în special la echipele unde există probleme financiare. Fotbaliștii de la aceste echipe sunt cei mai expuși să cedeze tentației. În rest, pe unde am fost, tot timpul le-am spus jucătorilor să nu se bage în meciuri trucate, pentru că lumea află. Antrenorii vorbesc între ei, președinții vorbesc între ei, ți se pune o etichetă de care nu mai scapi.

În ce zonă a clasamentului Ligii I de acum crezi că s-ar situa Bacăul cu Goian, Lovin și Baciu?

În partea de sus a clasamentului. Mai erau Ciocoiu, Cursaru... aveam o echipă puternică.

Crezi că e adevărat ce s-a spus, că ați ajuns la Steaua după o partidă de poker?

Nu știu ce să spun... cu siguranță se juca poker. Țin minte că într-o dimineață am coborât să luăm micul dejun și am văzut cum dintr-o încăpere ieșeau Dumitru Sechelariu - Dumnezeu să-l ierte - Gigi Becali și alți patru. Oricum, pe mine nu m-a afectat. Eu am plecat la mai bine.

Fără șanse la semifinale!

În câți ani mai poate ajunge o echipă românească în semifinala Europa League?

Cu siguranță nu vom asista la o asemenea performanță în următorii zece ani.

În legătură cu echipa națională, crezi că era posibil ca jucătorii să nu știe că aveau nevoie de o victorie la minim două goluri diferență în Muntenegru?

Nu cred și nu vreau să cred lucrul acesta. Fiind și primul an de Liga Națiunilor, regulamentele sunt ciudate, încurcate pentru mulți, chiar și mie îmi este greu să le înțeleg. Poate că de sezonul viitor lucrurile vor fi mai clare.

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX