1. Home »
  2. Interviuri »
  3. Dănciulescu: Sper ca Dinamo să redevină echipa pe care o doresc suporterii

Dănciulescu: Sper ca Dinamo să redevină echipa pe care o doresc suporterii

Caramavrov
Caramavrov

2017-12-10 10:10:00

image Dănciulescu: Sper ca Dinamo să redevină echipa pe care o doresc suporterii

Ionel Danciulescu (41 de ani) sau "Danciu-Gol", așa cum este alintat de suporterii câinilor roșii, a înscris în cariera sa peste 120 de goluri și a evoluat pentru cele mai galonate echipe din România, Steaua și Dinamo. Momentan, analistul Unbet este director sportiv la formația din Ștefan Cel Mare, dar are o ofertă de la CSM Poli Iași, și spune că nu ia în calcul să stea departe de iarbă în următorii ani. 


Credit foto: Mircea Roșca / sportpictures.eu

Unde o să-l vedem pe Ionel Dănciulescu în următorii doi ani: pe bancă, în birou sau doar la TV? 

Cu siguranță o să mă vedeți lângă teren, în iarbă, pentru că am făcut o viață întreagă acest lucru și nu vreau să mă despart de acest sport. 

Ai vreun regret din perioada carierei de fotbalist?

E clar că nu regret nimic. Am luat fiecare decizie pentru că așa am simțit la momentul potrivit și, dacă e să analizez lucrurile, poate că în anumite momente trebuia să acționez într-un alt mod, dar până la urmă nu regret nimic, pentru că, dacă nu luam acele decizii, poate că nu ajungeam la performanțele pe care le-am avut. 

”Sper că nu se mai fac blaturi în România”     

Cum este sentimentul convocării la echipa națională? 

Chiar dacă am evoluat puțin la echipa națională, este cu siguranță cel mai de preț sentiment pentru un fotbalist, acela de a reprezenta cu brio echipa națională. Să faci performanță cu echipa națională este în opinia mea sentimentul suprem.  

Crezi că se mai fac blaturi în România? 

Nu știu, dar sper sincer că nu se mai fac blaturi în fotbalul de la noi. 

Care crezi că este tânărul cu cel mai mare potențial din curtea lui Dinamo?

Cu siguranță sunt foarte mulți tineri talentați la Dinamo. Depinde foarte mult de ei, depinde mult și de noi cum gestionăm fiecare situație, dar până la urmă depinde foarte mult de ce își doresc ei să facă în viață. Sunt foarte mulți tineri de calitate la Dinamo, nu pot să numesc pe cineva anume. 

Crezi că e bine că s-a făcut din Denis Alibec un caz național? 

Nu știu dacă s-a făcut chiar un caz național, dar e clar că este un jucător foarte bun din campionatul nostru și este un om important pentru echipa națională, având în vedere criza de atacanți care există la echipa națională. Probabil că și impactul avut de evoluția lui bună de la Astra, care nu a continuat la FCSB, a făcut să se creeze o întreagă nebunie în jurul lui. 

Ce-i face pe suporterii lui Dinamo să stea departe de stadion în această perioadă, lipsa rezultatelor sau lipsa unui stadion modern?


Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

Eu cred că amândouă sunt legate una de cealaltă. Este clar că rezultatele nu sunt pe placul oamenilor din tribună, dar există și problema legată de stadion. Sper ca după ce noul stadion o să se construiască, Dinamo să redevină Dinamo pe care ni-l dorim cu toții și mai ales așa cum își doresc suporterii noștri.

”Mi-ar fi plăcut să joc pentru Boca Juniors” ☺ 

Ce profesie ai fi ales dacă nu te făceai fotbalist? 

Chiar nu știu, pentru că asta mi-am dorit să fac dintotdeauna și asta am și făcut. Nu m-am gândit niciodată la o altă profesie. Am fost concentrat doar pe fotbal. 

La ce echipă ți-ar fi plăcut să joci? 

Hmm, eu am 3 echipe favorite: Juventus, United și Boca Juniors, dar cred că pentru atmosferă și pentru efervescența suporterilor mi-ar fi plăcut să joc la Boca. E ceva inimaginabil ce se întâmplă acolo! 

Ai vreun gol favorit? Care este cel mai frumos gol pe care l-ai marcat? 

Cred că este cel din Ghencea din sezonul 2006-2007, când am înscris golul doi, iar Dinamo a învins cu 4-2. 


Care este cel mai bun fotbalist alături de care ai evoluat la Dinamo București? 

Nu pot să-ți spun acest lucru, pentru că sunt foarte mulți jucători foarte buni alături de care am evoluat la Dinamo. De la Giani Kiriță la Claudiu Niculescu, Florentin Petre și alții, am jucat în cariera mea alături de jucători de mare valoare și îmi este foarte greu să numesc unul anume. N-ar fi corect nici față de ei și nici față de mine să fac acum o clasificare. 

Cum te simți în postura de analist Digi Sport și specialist Unibet? 

Chiar îmi place foarte mult ceea ce fac și tot timpul am fost interesat de fotbalul de la noi, dar și de fotbalul internațional. Îmi place să analizez loturile, să mă uit la evoluțile echipelor, chiar îmi place foarte mult. 

Care este cel mai greu moment din cariera ta de fotbalist?

Au fost multe momente grele, iar viața de fotbalist nu este formată numai din momente frumoase, dar cel mai important lucru este să poți să treci peste ele.

Cum crezi ca se va salva Dinamo? 

Având în vedere ce s-a întâmplat în sezonul trecut, toată lumea avea așteptări mari, de la conducători la suporteri, dar în acest sezon lucrurile n-au mers așa cum ar fi trebuit. Și asta în ciuda faptului că este sezonul în care s-au investit cei mai mulți bani. Acum, cel mai important este ca Dinamo să se califice în play-off, iar speranța moare ultima. Noi mergem înainte cu mult optimism. Sperăm ca în play-off lucrurile să se schimbe într-o direcție bună. 

Te asociază lumea cu pariurile, fiind analist la Unibet? 

Nu pot să spun că sunt asaltat de oameni pentru a da sfaturi în ceea ce privește lumea aceasta a pariurilor sportive, dar eu îmi fac treaba și sunt foarte mulțumit de colaborarea mea cu Unibet, sper că și ei sunt mulțumiți și sperăm să mergem în continuare în direcția aceasta bună, pentru că este un parteneriat foarte bun. 

"Danciu-Gol", omul care a bifat în carieră 8 selecții la echipa națională acolo unde a marcat de două ori în amicalul cu Germania, a mai evoluat în carieră la Electroputere Craiova, Altay Izmir, Shandong Luneng și Hercules Alicante. "Danciu" a declarat că își aduce aminte cu plăcere de perioada din Spania la echipa pentru care a înscris de 12 ori. 

”Anul petrecut la Hercules a fost unul senzațional pentru mine din toate punctele de vedere. Evoluam cu 25.000-30.000 de oameni în tribună și am reușit să înscriu de 10 ori în campionat și să pun umărul la promovarea echipei în primul eșalon. Totul a mers foarte bine, a fost o atmosferă foarte frumoasă în Spania.”

Interviu realizat de Casian Șoneriu.

 

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+30.8
Câștigate
9
Pierdute
2
2
Dan Ștefanescu
+7.76
Câștigate
6
Pierdute
4
3
Marius Huțu
+6.85
Câștigate
8
Pierdute
5

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX