1. Home »
  2. Interviuri »
  3. Ciprian Panait: Rapid, cât mai repede în Liga 1! Problemele din România: infrastructura și educația fotbalistică

Ciprian Panait: Rapid, cât mai repede în Liga 1! Problemele din România: infrastructura și educația fotbalistică

Caramavrov
Caramavrov

2018-12-20 09:53:09

image Ciprian Panait: Rapid, cât mai repede în Liga 1! Problemele din România: infrastructura și educația fotbalistică

După experiența în Arabia Saudită, unde a câștigat campionatul cu Al Hilal U21, antrenorul Ciprian Panait (42 de ani) a revenit în țară și ne-a acordat un interviu în care a vorbit despre Messi, Constantin Budescu, Rapid și despre pariuri.

Unde este mai greu să antrenezi, în România sau în Arabia Saudită?

Dacă vrei să faci performanță, este greu peste tot. Ca și condiții, este mai dificil în România, unde sunt probleme cu infrastructura și cu educația fotbalistică.

Ce calități trebuie să aibă un fotbalist pentru a face performanță în lumea arabă?

Să fie inteligent. Numai unul este Messi, chiar dacă mai sunt mulți alții care au tehnica lui și care șutează la fel de bine ca el. Numai Messi ia deciziile într-un timp atât de scurt. Ca antrenor, eu aleg fotbaliștii inteligenți. Nu am încercat niciodată să schimb modul lor de a gândi.

Ce viitor are Constantin Budescu la Al Shabab?

Budescu este un jucător tehnic, are acest atu, dar la echipă mai este un fotbalist român, Găman, care a avut evoluții nu tocmai satisfăcătoare. Mi-e greu să cred că fără Șumudică ar rezista acolo.

Arabii joacă la pariuri?

Din câte știu, este total interzis. În patru ani cât am stat acolo nu am văzut nicio agenție de pariuri.

Tu cum percepi fenomenul pariurilor din România?

Vedem că mari case de pariuri se numără printre sponsorii din fotbal, nu ne putem împotrivi acestei laturi comerciale. Pariurile trebuie să fie, însă,  bine reglementate. Există legi, dar trebuie respectate. În România, legile sunt să fie ocolite. Deocamdată, cei care le încalcă nu primesc pedepse convingătoare. Nu este în regulă că fotbaliștii sau antrenorii joacă la pariuri. Ține și de educație.

Șansele Rapidului pentru LIga 1

Probabil că urmărești ce se întâmplă la Rapid. Ce șanse are echipa să joace în Liga I din 2020?

Sunt șanse importante, este un proiect serios în care sunt implicați rapidiști. Îmi amintesc cu plăcere de cei trei ani petrecuți acolo și sper ca Rapidul să revină cât mai repede în Liga I.

Ce planuri de viitor ai? Preferi să antrenezi în țară sau în străinătate?

Nu contează unde, important pentru mine este să am șansa să muncesc, să mă vadă lumea. Deocamdată, mă recuperez după o operație, cu siguranță că voi avea șanse de viitor.

Credit foto: ziarulparahova.ro

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
0
Câștigate
0
Pierdute
0
2
Alin Buzărin
0
Câștigate
0
Pierdute
0
3
Csaba Zsolt
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX